Financiële administratie
Onderdeel van:

Accountancy

Financiële administratie

U bent vaak veel tijd kwijt aan het verwerken van facturen, het corrigeren van boekingen of het handmatig aansluiten van het ene op het andere administratieve proces. Bovendien is actuele rapportage niet op tijd/volledig voor handen. U weet dat het slimmer, sneller en efficiënter kan. Maar hoe? Welke aandachtspunten zijn er als u uw financiële administratie wilt optimaliseren?

Een geoliede financiële administratie

Een slimme financiële administratie levert u als ondernemer verschillende voordelen op:

  • Besparing arbeidskosten
    Correcties, handmatige acties en de verwerking van facturen door u of uw medewerker(s) zijn erg arbeidsintensief. Met een perfecte en geautomatiseerde administratie bespaart u (arbeids)tijd en dus geld.
  • Controle en inzicht
    Een administratie die altijd is bijgewerkt zorgt voor controle en grip op uw bedrijfsvoering. Zo kunt u actuele managementinformatie uit uw financiële administratie halen, waarmee u snel én onderbouwd kunt bijsturen. Bijkomend voordeel is dat u zo uw bank en de Belastingdienst ook altijd tijdige en juiste rapportages en aangiftes kunt aanleveren. Dat geeft rust.
  • Kansen om uw rendement te verhogen
    Vooruitgang begint met inzicht. Als u nauwkeurig uw financiële prestaties volgt, levert dat u inzicht op in uw kosten, uw opbrengsten, uw klanten en uw kasstromen. Daaruit wordt duidelijk waar de kansen liggen om uw rendement te verhogen. Bijvoorbeeld door scherper te sturen op vaste kosten of voorraden, of door uw inspanningen op bepaalde rendabele markten te intensiveren.

Beproefde aanpak

Wilt u ook een perfecte administratie, maar ontbreekt het u aan tijd of kennis? Schakel dan de expertise van onze ervaren adviseurs in om u snel én goed door de volgende stappen heen te loodsen:
Stap 1: Zorg allereerst voor een adequate inrichting van uw financiële administratie.
Stap 2: Bepaal vervolgens waar maximale efficiency te behalen valt door de inzet van ICT-tools.
Stap 3: Regel ten slotte dat uw financiële administratie u voorziet van real-time stuurinformatie.
Met deze beproefde aanpak hebben wij in de afgelopen jaren een groot aantal bedrijven ondersteund in het realiseren van een adequate bedrijfsvoering. Graag helpen wij ook uw onderneming verder.

Stap 1: Opzet van een perfecte online administratie

Wij zorgen ervoor dat de verschillende administratieve processen, zoals inkoop, verkoop, betalingen en voorraden, naadloos op elkaar aansluiten. Wij stroomlijnen uw administratie en zetten deze op in/over naar het online boekhoudpakket  Exact Online. Zo ontstaat een perfecte online administratie met een optimale interne beheersing.

Stap 2: Automatische verwerking met ICT-tools

Vervolgens is er veel tijdwinst te realiseren door de administratie waar mogelijk te automatiseren. Denk hierbij aan de Scan & Herken software  van Newviews, waarmee facturen automatisch worden verwerkt, zowel voor inkomende als uitgaande facturen. Onze adviseurs hebben veel kennis van de werking en implementatie van deze en andere actuele slimme ICT-tools om uw administratie verder te automatiseren.

Stap 3: Grip door actuele stuurinformatie

Een perfecte, geautomatiseerde online administratie biedt kansen om een stap verder te gaan. Gebruik uw financiële prestaties als een kompas voor de toekomst. Wij richten rapportages zó voor u in, dat u concrete inzichten krijgt waarmee u uw onderneming vooruit kunt helpen. U krijgt de beschikking over relevante real-time dashboards in onze online tool Vision Planner.

Financiële administratie zoals u het wilt

Is het nu niet het juiste moment om uw financiële administratie grondig aan te pakken? U kunt er dan voor kiezen om (delen van) de administratie en/of het samenstellen van de jaarrekening uit te besteden. Houd in handen wat u wilt, en wij doen de rest. Ook uw salarisadministratie of uw belastingaangifte regelen wij desgewenst voor u. Goed, snel en tegen een aantrekkelijke prijs.

Baker Tilly Berk is een deskundig accountants- en advieskantoor met veel ervaring in het realiseren van een adequate bedrijfsvoering bij mkb-ondernemingen. Wij bieden niet alleen een perfect geautomatiseerde administratie en handige rapportages. Daar bovenop kunt u rekenen op helder en duidelijk advies om uw onderneming steeds een stap verder te brengen. Uw eigen adviseur neemt graag de tijd om uw cijfers en de ontwikkelingen in de markt met u te bespreken. Samen vertalen wij deze inzichten naar concrete, realistische acties om de grip op uw bedrijfsvoering te verbeteren en snel te reageren op ontwikkelingen in de markt.

De jaarrekening met één druk op de knop

Een bijkomend voordeel van een perfecte administratie is dat het samenstellen van de jaarrekening  heel gemakkelijk wordt. De administratieve processen zijn immers zo goed op elkaar afgestemd en bijgewerkt, dat fouten en correcties achteraf tot een minimum worden beperkt. Uiteraard bent u voor het samenstellen van de jaarrekening bij Baker Tilly Berk ook aan het juiste adres.

Actueel

Wilt u meer weten over accountancy, jaarrekening samenstellen of over onze totaaloplossing accountancy? Wij hebben enkele interessante artikelen en blogs op een rijtje gezet voor u.

Verlaagd btw-tarief verhoogd

Verlaagd btw-tarief verhoogd

Met ingang vanaf 1 januari 2019 gaat het verlaagde btw-tarief omhoog van 6% naar 9%. Wat betekent dit in de praktijk?

Bekijk dit nieuws
Computer sale papieren.jpg

AVG raakt controle op privégebruik ICT-middelen op werk

Zorg dat uw werknemers op de hoogte zijn van de regels voor het privégebruik e-mail en internet op het werk

Bekijk dit nieuws
Vingerafdruk.jpg

AVG: nieuwe eisen aan privacy

Een overzicht van de nieuwe eisen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming aan organisaties stelt.

Bekijk dit nieuws
Confidential.jpg

AVG: hoge boetes bij nalatigheid

De nieuwe privacyregels zijn iets om zeer serieus te nemen. Bij nalatigheid deelt de Autoriteit Persoonsgegevens boetes uit.

Bekijk dit nieuws
Play

Zo doen wij dat!

Een perfecte financiële administratie biedt u als mkb-ondernemer veel voordelen. Het kost u weinig tijd, fouten worden tot een minimum teruggebracht en belangrijker nog: u bent altijd bij. Ontdek hoe!

Bekijk de video
computerhand.jpg

Trusted Analytics

We bevinden ons in het digitale tijdperk waarin de hoeveelheid data exponentieel toeneemt. De technische mogelijkheden om deze data te analyseren zijn ongekend.

Bekijk deze blog
Play

Samen stappen vooruit

Klant aan het woord: “Nu zien we wat er per dag aan omzet gerealiseerd is, en ook de kosten. Met dit inzicht kunnen we makkelijk doorgroeien.”

Bekijk de video
MKB Accountancy.jpg

Vijf tips voor uw maandafsluiting

Speciaal voor zorginstellingen tips voor een tijdige en juiste maandafsluiting.

Bekijk dit nieuws

Baker Tilly Berk en PinkWeb slaan handen ineen

Baker Tilly Berk gaat voor de nieuwe totaaloplossing Be in Control gebruik maken van het klantenportaal Client Online van Pinkweb.

Bekijk dit persbericht

Klantverhaal Global Glass

Global Glass houdt zich bezig met de verkoop van 'kunstofglazen'. Happy Glass is het merk van Global Glass dat is ontstaan als antwoord op de groeiende vraag naar onbreekbaar en herbruikbare glazen. Het bedrijf maakt een enorme groei door. Dga Kees Kik: 'Al mijn aandacht gaat uit naar ondernemen en de administratie komt op de tweede plek'. Baker Tilly Berk ondersteunt Global Glass op fiscaal gebied, wat betreft subsidies en qua boekhouding.

Kees Kik
Kees Kik DGA bij Global Glass BV
'Een groeiend bedrijf heeft werkkapitaal nodig en dus moet je grip hebben op je administratie. De dienst totaaloplossing accountancy helpt Global Glass hierbij. De administratie is niet langer statisch, het is dynamisch geworden. Bijsturen kan op ieder moment, want er is realtime inzicht in cijfers.'
Lees het klantverhaal

Ondernemerscollege

Hoe betalen wij in 2020?

Hebben we straks nog wel contant geld om mee te betalen? En wat kun je doen tegen ‘betaalpijn’? Gijs Boudewijn geeft een kijkje in de toekomst van betalen.

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Marcel Huisman
Marcel Huisman Partner audit T: 06 12 22 22 43

"Wat blijft is een ondernemer die gecoacht wil worden en die wil sparren op basis van correcte management informatie."