Samenstellen jaarrekening
Onderdeel van:

Accountancy

Samenstellen jaarrekening

De periode van het samenstellen van de jaarrekening is voor veel ondernemers hectisch en tijdrovend. Wilt u dat het opmaken van een solide jaarrekening nog slechts een druk op de knop is? Schakel dan onze expertise in.

Gebruik maken van de inzichten uit uw jaarrekening

Een jaarverslag is bedoeld om inzicht te geven in uw financiële prestaties, waaronder het rendement, het vermogen en de omvang van uw bedrijf. Daarmee kunt u niet alleen terugkijken op het afgelopen boekjaar, maar juist ook de grip op uw bedrijf voor de toekomst versterken. Het proces van het opstellen van het jaarverslag kan echter tijdrovend zijn. Hierdoor komen de inzichten waarmee u werkelijk sturing kunt geven aan de toekomst van uw bedrijf, vaak onvoldoende of te laat uit de verf.

Onze ervaring bij het opstellen van de jaarrekening bij mkb-bedrijven zetten wij graag voor u in. Daarmee garanderen wij niet alleen dat uw jaarverslag voldoet aan alle actuele wet- en regelgeving. Ook zorgen we ervoor dat uw jaarrekening snel klaar is en volledig klopt. Zo geeft uw jaarrekening u direct na het einde van het boekjaar duidelijke inzichten om uw rendement te verhogen in het nieuwe boekjaar.

Automatiseren waar mogelijk

In één druk op de knop een solide jaarrekening opmaken. Het kan echt. De belangrijkste voorwaarde is een perfecte online financiële administratie, die ook gedurende het jaar goed wordt bijgehouden. Onze adviseurs hebben in de afgelopen jaren een groot aantal bedrijven ondersteund in het realiseren van zo’n perfecte en actuele financiële administratie. Voor maximale efficiency in uw financiële administratie adviseren wij om diverse slimme ICT-tools in te zetten. Denk hierbij aan een online boekhoudpakket, Scan & Herken software en een online rapportagetool. Neem contact op met Baker Tilly Berk bij u in de regio en wij regelen het ook voor u.   

Sparren en aanscherpen

Wij zien onszelf niet alleen als een leverancier op afstand van de jaarrekening en de financiële administratie. Onze ervaring bij vergelijkbare mkb-ondernemingen en inzichten in ontwikkelingen in de sector en in de regio, zetten wij graag bij u in. Wij scherpen graag met u de bedrijfsvoering aan, sparren met u over mogelijke optimalisatieslagen en denken mee over de toekomst van uw onderneming. Onze aanpak is pragmatisch: wij werken altijd vanuit een onderbouwde visie op uw cijfers en processen toe naar praktische adviezen, waar u direct wat aan heeft.

Accountancy | Baker Tilly

Actueel

Wilt u meer weten over het samenstellen van de jaarrekening, financiële administratie of onze totaaloplossing accountancy? Wij hebben enkele interessante artikelen en blogs voor u op een rijtje gezet.

Verlaagd btw-tarief verhoogd

Verlaagd btw-tarief verhoogd

Met ingang vanaf 1 januari 2019 gaat het verlaagde btw-tarief omhoog van 6% naar 9%. Wat betekent dit in de praktijk?

Bekijk dit nieuws
Vingerafdruk.jpg

AVG: nieuwe eisen aan privacy

Een overzicht van de nieuwe eisen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming aan organisaties stelt.

Bekijk dit nieuws
Confidential.jpg

AVG: hoge boetes bij nalatigheid

De nieuwe privacyregels zijn iets om zeer serieus te nemen. Bij nalatigheid deelt de Autoriteit Persoonsgegevens boetes uit.

Bekijk dit nieuws
Play

Zo doen wij dat!

Een perfecte financiële administratie biedt u als mkb-ondernemer veel voordelen. Het kost u weinig tijd, fouten worden tot een minimum teruggebracht en belangrijker nog: u bent altijd bij. Ontdek hoe!

Bekijk de video
Wijziging jaarverslaggeving: verwerking en waardering van goodwill

Wijziging jaarverslaggeving: verwerking en waardering van goodwill

De waardering van goodwill blijft een lastige post in het jaarverslag. Nu zijn er ook nog wijzigingen van kracht. Wij hebben deze voor u op een rij gezet.

Bekijk dit nieuws
Wijziging jaarverslaggeving: specifiek voor kleine rechtspersonen

Wijziging jaarverslaggeving: specifiek voor kleine rechtspersonen

Bent u een kleine rechtspersoon? Dan wordt de jaarverslaggeving veel gemakkelijker! Bestaande faciliteiten blijven en er zijn vereenvoudigingen doorgevoerd.

Bekijk dit nieuws
Wijziging jaarverslaggeving: nieuwe grensbedragen

Wijziging jaarverslaggeving: nieuwe grensbedragen

De grensbedragen voor de kleine en middelgrote rechtspersonen zijn verhoogd waardoor een rechtspersoon eerder als kleine of middelgrote rechtspersoon wordt aangemerkt.

Bekijk dit nieuws
Wijziging jaarverslaggeving: nieuwe categorie microrechtspersonen

Wijziging jaarverslaggeving: nieuwe categorie microrechtspersonen

Een rechtspersoon is een microrechtspersoon indien hij gedurende twee opeenvolgende balansdata aan een aantal criteria voldoet.

Bekijk dit nieuws
Wijziging jaarverslaggeving: opmaaktermijn en publicatietermijn verkort

Wijziging jaarverslaggeving: opmaaktermijn en publicatietermijn verkort

De maximale termijn voor het opmaken, vaststellen en publiceren van de jaarrekening is met één maand verkort. Wat houdt dit in?

Bekijk dit nieuws

Klantverhaal

De Sonnaville is al 31 jaar reumatoloog. Hij is een bevlogen specialist met een duidelijke focus op zijn patiënten. Begin dit jaar is De Sonnaville overgestapt op de totaaloplossing accountancy van Baker Tilly Berk. Dit heeft mogelijk gemaakt dat De Sonnaville ook als zelfstandig ondernemer zijn patiënten kan blijven behandelen.

De Sonnaville
De Sonnaville Reumatoloog
'Dokter zijn is met de huidige regelgeving en bijbehorend papierwerk al ingewikkeld genoeg. Met de volledig digitale administratie heb ik de regie over de financiële kant van de praktijk meer in eigen hand.'
Lees het klantverhaal

Ondernemerscollege

Welke trend moet je als organisatie volgen?

Achterhaal de oorsprong van een trend, zodat je hier slim op in kunt spelen. Strateeg Aljan de Boer laat zien hoe.

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Marcel Huisman
Marcel Huisman Partner audit T: 06 12 22 22 43

"Wat blijft is een ondernemer die gecoacht wil worden en die wil sparren op basis van correcte management informatie."