Totaaloplossing accountancy
Onderdeel van:

Accountancy

Totaaloplossing accountancy

U wilt als ondernemer snel op ontwikkelingen in de markt kunnen reageren. U wilt nú beslissingen kunnen nemen, die uw bedrijf in de toekomst versterken. Dat vereist volledig, actueel en scherp inzicht in uw financiële positie, uw rendement en uw kosten. Baker Tilly Berk biedt u als ondernemer een totaaloplossing van inzicht én advies. Naast doorlopend real-time inzicht in uw cijfers gaan wij met u aan de slag om samen uw bedrijfsvoering aan te scherpen, waardoor de jaarrekening nog slechts een druk op de knop wordt.

Unieke combinatie van inzicht én advies

Baker Tilly Berk biedt met deze totaaloplossing accountancy voor mkb-ondernemers inzicht, persoonlijk advies én pragmatische oplossingen. De beproefde aanpak past bij onze visie: onze ervaren business coaches staan letterlijk dichtbij onze klanten. Niet alleen bij de cijfers, ook bij de toekomst van uw onderneming.

Still BIC animatievideo

Betrokken Business Coaches

Onze betrokken mensen (Business Coaches) volgen de performance van uw onderneming nauwlettend en bespreken periodiek verbeterpunten met u. Ook adviseren wij u over uw bedrijfsvoering.

Inzicht en advies:

Onze adviseurs zetten, naast hun kennis en ervaring, ook onze online rapportagetool VisionPlanner in om u relevant inzicht en gericht advies te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Kosten en rendement
  Wij analyseren de kostenstructuur en de toewijzing van kosten in uw administratie. Wij kijken bijvoorbeeld hoe u scherper op kosten en rendement per product(lijn) kunt sturen.
 • Ontwikkelingen in uw regio en sector
  Onze adviseurs kennen de mkb-bedrijven in uw sector én uw regio. We spreken deze klanten regelmatig persoonlijk en hebben contacten in diverse netwerken. Waar mogelijk bespreken wij relevante ontwikkelingen met u.
 • Functiescheiding en interne organisatie
  U vertrouwt uw medewerkers, maar toch is het raadzaam om uw financiële administratie ook vanuit risico-oogpunt te bekijken. Waar liggen eventuele frauderisico’s? Waar leiden handmatige acties mogelijk tot onjuiste rapportages?
 • De ondernemer versus de onderneming
  U bent als ondernemer verbonden aan uw onderneming. Uiteraard bespreken wij met u ook zaken als uw pensioen, de structurering van uw personal holding en uw persoonlijke financiële planning.  

 Jaarrekening snel klaar

De jaarrekening wordt in de totaaloplossing accountancy minder belangrijk als stuurinstrument, maar het samenstellen van uw jaarrekening blijft een belangrijke mijlpaal. Als onderdeel van de totaaloplossing verzorgen wij desgewenst ook een zorgvuldige samenstelling van de jaarrekening voor u. Overweegt u uitbesteding van delen van uw administratie? Wij verzekeren u van een tijdige en juiste verwerking en/of het up-to-date houden volgens de laatste wet- en regelgeving van bijvoorbeeld uw salarisadministratie. Ook uw aangiftes verzorgen wij graag, of het nu gaat om uw aangifte vennootschapsbelasting of uw aangifte inkomstenbelasting.

Accountancy | Baker Tilly Berk

Actueel

Wilt u meer lezen over accountancy, financiële administratie of onze totaaloplossing accountancy? Wij hebben enkele interessante artikelen en blogs voor u op een rijtje gezet.

Play

Inzicht voor mkb-ondernemers

Een perfecte financiële administratie biedt u als mkb-ondernemer veel voordelen. Het kost u weinig tijd, fouten worden tot een minimum teruggebracht en belangrijker nog: u bent altijd bij. Ontdek hoe!

Bekijk de video

Wijziging jaarverslaggeving: verwerking en waardering van goodwill

De waardering van goodwill blijft een lastige post in het jaarverslag. Nu zijn er ook nog wijzigingen van kracht. Wij hebben deze voor u op een rij gezet.

Bekijk dit nieuws

Wijziging jaarverslaggeving: specifiek voor kleine rechtspersonen

Bent u een kleine rechtspersoon? Dan wordt de jaarverslaggeving veel gemakkelijker! Bestaande faciliteiten blijven en er zijn vereenvoudigingen doorgevoerd.

Bekijk dit nieuws

Wijziging jaarverslaggeving: nieuwe grensbedragen

De grensbedragen voor de kleine en middelgrote rechtspersonen zijn verhoogd waardoor een rechtspersoon eerder als kleine of middelgrote rechtspersoon wordt aangemerkt.

Bekijk dit nieuws

Wijziging jaarverslaggeving: nieuwe categorie microrechtspersonen

Een rechtspersoon is een microrechtspersoon indien hij gedurende twee opeenvolgende balansdata aan een aantal criteria voldoet.

Bekijk dit nieuws

Wijziging jaarverslaggeving: opmaaktermijn en publicatietermijn verkort

De maximale termijn voor het opmaken, vaststellen en publiceren van de jaarrekening is met één maand verkort. Wat houdt dit in?

Bekijk dit nieuws
Corporate Finance Familiebedrijf

Wilt u uw onderneming verkopen?

Bekijk dan deze vier tips om uw bedrijf verkoopklaar te maken. Het optimaliseren van de winst bijvoorbeeld.

Bekijk deze blog
Play

Samen stappen vooruit met de totaaloplossing accountancy

Klant aan het woord: “Nu zien we wat er per dag aan omzet gerealiseerd is, en ook de kosten. Met dit inzicht kunnen we makkelijk doorgroeien.”

Bekijk de video
Play

Wat moet je als accountant weten over een bakje friet?

Onze collega Jeffrey nam een tijdje geleden een kijkje in de keuken van onze klant FEBO, om het antwoord op die vraag boven tafel te halen.

Bekijk de video

Klant Panta Rhei aan het woord

Willem-jan Buijs is de eigenaar van strandpaviljoen Panta Rhei in Vlissingen. Baker Tilly Berk komt al meer dan twintig jaar bij het strandpaviljoen over de vloer. Dankzij de totaaloplossing accountancy van Baker Tilly Berk zijn in één opslag de juiste cijfers beschikbaar en kan er beter bijgestuurd worden. Daardoor kijkt Willem-jan Buijs nu vooral vooruit met zijn klanten.

Willem-jan Buijs
Willem-jan Buijs Eigenaar strandpaviljoen Panta Rhei
'Het is fijn dat we meer dan ooit vooruit kunnen kijken. Het is nu mogelijk een progressieve prognose te maken, waarin rekening wordt gehouden met de seizoenspiek, eerder geboekte resultaten en ook met zaken die lastig te voorspellen zijn, zoals het weer.'
Lees het klantverhaal

Ondernemerscollege

Hoe blijf je de uitdager van traditionele markten?

Harald Swinkels, medeoprichter van de NLE, vertelt over het voortdurend bijsturen van je strategie en het keer op keer uitvinden van jezelf.

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Marcel Huisman
Marcel Huisman Partner audit 06 12 22 22 43

"Wat blijft is een ondernemer die gecoacht wil worden en die wil sparren op basis van correcte management informatie."