15 mei 18

Kennissessie ontslagrecht

Geplaatst op

U krijgt als werkgever vroeg of laat te maken met het ontslag van een medewerker. Weet u hoe u zoiets moet aanpakken? Weet u ook dat iedere ontslagprocedure anders is? Er is namelijk verschil of u een medewerker ontslaat vanwege bedrijfseconomische redenen, vanwege een arbeidsconflict of na langdurige ziekte. De reden van ontslag bepaalt uiteindelijk welke vervolgstappen u moet nemen. Dan is het prettig als u weet welke rechten en plichten u heeft als werkgever.

Tijdens deze kennissessie maken wij inzichtelijk welke opties er zijn én geven wij advies over de stappen die gezet moeten worden bij ontslag. Wat komt er kijken bij een ontslag op bedrijfseconomische gronden (afspiegelingsbeginsel, transitievergoeding, onderbouwing). Wat is er nodig aan dossieropbouw alvorens u afscheid kunt nemen van een niet-functionerende werknemer? En hoe zit het met het ontslag van een langdurig zieke werknemer, bent u nog steeds de transitievergoeding verschuldigd? Welke rechten heeft u als werkgever? Heeft u voldaan aan uw plichten?

Doelgroep
HR managers en andere managers die met personeelszaken zijn belast.

Opzet kennissessie
Tijdens de kennissessie is er, naast de theorie, ook veel ruimte voor interactie en de behandeling van uw eigen praktijkvragen.

Over de docent
Mr. Lisa Pieters is arbeidsrechtjurist bij Baker Tilly Berk Employment Advisory en ondersteunt werkgevers en HR managers al jaren bij het beantwoorden en begeleiden van alle voorkomende arbeidsrechtelijke vraagstukken.

Datum: 15 mei 2018

Tijd
Deze training duurt één dag (09.00 – 17.00 uur).

Locatie
De kennissessie kan inhouse worden verzorgd of op één van de locaties van Baker Tilly Berk.

Kosten
€ 295 per deelnemer

Aanmelden
Meld u aan door onderstaand formulier in te vullen.

back to top