1 februari 19

Training sollicitatiegesprekken voeren

Geplaatst op

De juiste persoon op de juiste plaats is een vaak gehoord doel binnen de afdeling HR. Om dit te bereiken dient u wel de juiste persoon te selecteren voor de juiste functie. Waar selecteert u als werkgever precies op en hoe herkent u de kwaliteiten en competenties van de kandidaat met wie u het gesprek voert? Tijdens de training effectief sollicitatiegesprekken voeren staat het beantwoorden van deze vragen centraal.

De kandidaat met de juiste kwaliteiten en competenties aantrekken is van cruciaal belang. Het is belangrijk om vooraf te bepalen welke kwaliteiten een kandidaat nodig heeft. Over welke competenties moet hij/zij beschikken om te excelleren in een bepaalde functie binnen uw organisatie? Vaak worden er twee sollicitatiegesprekken gevoerd en zijn er dus maar twee momenten waarop u kunt bepalen of de kandidaat over de juiste kwaliteiten en competenties beschikt. Het voeren van een gestructureerd selectiegesprek is hierbij een belangrijk hulpmiddel. Tijdens deze training oefent u uw gespreksvaardigheden om een effectief en gestructureerd sollicitatiegesprek te voeren.

Opzet training

De training heeft een interactief karakter waarbij veel ruimte is om uw eigen praktijkcasus in te brengen. De opbouw en uw eigen rol tijdens het sollicitatiegesprek worden toegelicht en u leert het gedrag van de kandidaat te objectiveren. De STAR-methodiek wordt uitgelegd en behandeld. De kern van de STAR-methode is dat gedrag uit het recente verleden de beste voorspeller is van toekomstig gedrag. Op basis van deze methode leert u met behulp van rollenspellen een gestructureerd sollicitatiegesprek voeren. De groepsgrootte van de training is maximaal 8 deelnemers.

Na deze training

  • Weet u hoe u een gestructureerd sollicitatiegesprek kunt voeren.
  • Bent u bekend met de STAR methodiek.
  • Bent u beter in staat de kwaliteiten en competenties van kandidaten in een gesprek te achterhalen om de juiste kandidaat te selecteren.

Voor wie? 
HR-adviseurs, iedereen die sollicitatiegesprekken met kandidaten voert.

Datum: Er staan op dit moment geen trainingen gepland. Heeft u interesse in deze training? Neem dan contact op met Employment Advisory
Tijd: De training wordt aangeboden in twee varianten: 1 dagdeel, ± 4 uur en 2 dagdelen, ± 8 uur
Locatie: De training kan inhouse worden verzorgd of op één van de locaties van Baker Tilly Berk.
Kosten: 1 dagdeel: € 150 per deelnemer en 2 dagdelen: € 225 per deelnemer
Docent: Esther Koeman is HR-consultant bij Baker Tilly Berk Employment Advisory en adviseert, ondersteunt en begeleidt werkgevers op het gebied van HR.

Naar alle trainingen

Vragen?

Neem contact met ons op

Direct inschrijven

  •  *
  •  *
  • 012-3456789
  •  *
    naam@bedrijf.nl
  • Op al onze cursussen en trainingen zijn de Algemene Voorwaarden voor Cursussen van Baker Tilly Berk N.V. (PDF) van toepassing. Let op: u kunt tot 14 dagen voor de cursusdatum kosteloos annuleren. Tot 24 uur van tevoren kunt u een andere persoon aanwijzen die zonder bijkomende kosten in uw plaats deelneemt aan de cursus. 
back to top