Controleren jaarrekening
Onderdeel van:

Audit

Controleren jaarrekening

U heeft voor uw bedrijf een wettelijke plicht tot het controleren van de jaarrekening of u wenst uw jaarrekening vrijwillig te laten controleren. U zoekt hiervoor een nieuwe onafhankelijk accountant, die aan de wensen, eisen en verwachtingen van uw organisatie voldoet. Een accountant die uw organisatie en bedrijfsprocessen, inclusief ondersteunende IT systemen kan doorgronden en waarmee u de samenwerking met vertrouwen tegemoet ziet. U wilt uw aandeelhouders en andere belanghebbenden bovendien zekerheid geven dat uw cijfers in de jaarrekening kloppen. Zodat bedrijfsrisico’s en attentiepunten, inclusief IT gerelateerde, snel op waarde worden ingeschat.

Binnen onze controleaanpak kijken we niet alleen naar de betrouwbaarheid van de cijfers. We identificeren ook de belangrijkste relevante bedrijfsrisico’s, zodat u inzicht krijgt in die risico’s en weet welke maatregelen u kunt nemen om risico’s te beperken. De jaarrekeningcontrole bestaat uit een of meerdere interim-controle in de loop van het verslagjaar, en een eindejaarscontrole na afloop van het verslagjaar.  

Betrouwbaarheid van uw IT-systemen

We beginnen een audit altijd bij de bron: we toetsen of uw bedrijfsprocessen, inclusief ondersteunende IT systemen betrouwbare gegevens produceren. Want met deze gegevens wordt uw jaarrekening samengesteld. Door de mogelijkheden die IT ons biedt en wanneer dat voor uw organisatie wenselijk is, kunnen we uw jaarrekening controleren door gebruik te maken van innovatieve data-analyse tools. Data-analyse  biedt uitkomst bij het analyseren van grote hoeveelheden gegevens gerelateerd aan uw bedrijfsprocessen. Afwijkingen in uw bedrijfsprocessen  komen hiermee eenvoudig en snel aan het licht. Dit biedt als bijkomend voordeel dat we de cijfers beter in de context kunnen plaatsen. 

Gecontroleerde jaarrekening

Wij zien de verplichte accountantscontrole als meer dan een noodzakelijke en formele aangelegenheid. Het gaat uiteraard om het bevestigen van de betrouwbaarheid van uw financiële verantwoording én het is onderdeel van goed bestuur. Wij vinden dat een controle u echter meer moet bieden dan enkel het voldoen aan de wet- en regelgeving. Zoals pragmatische adviezen gericht op het optimaliseren van uw bedrijfsprocessen, waarmee u vooruit kunt en u uiteindelijk uw rendement kunt verhogen.

Is uw jaarrekening gecontroleerd? Dan ontvangt u van ons de controleverklaring. Wij delen ook onze bevindingen naar aanleiding van de controle met u. Daarbij geven wij u inzicht in onze risico-analyse en de daarvan afgeleide  aanbevelingen om in de toekomst uw bedrijfsprocessen te optimaliseren.  Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een management letter en/of accountantsverslag.

Zoekt u een onafhankelijk en deskundig accountantskantoor, dat de betrouwbaarheid van uw financiële verantwoording bevestigt? Bel dan met Baker Tilly Berk, onze accountants en IT Auditors delen graag hun wijsheid met u.

Audit | Baker Tilly Berk

Actueel

Wij delen graag onze wijsheid met de BV Nederland. Bijvoorbeeld over het onderwerp audit en de controle van de jaarrekening. Wij hebben enkele mooie en nuttige publicaties voor u op een rijtje gezet.

Baker Tilly Berk benoemt Anneke van Zanen-Nieberg RA als bestuursvoorzitter

Baker Tilly Berk benoemt Anneke van Zanen-Nieberg RA als bestuursvoorzitter

Algemeen directeur Audit Dienst Rijk stapt over naar accountantspraktijk.

Bekijk dit persbericht
Ondernemerscollege: nu ook Engelstalige video’s

Ondernemerscollege: nu ook Engelstalige video’s

Vijf internationaal gerenommeerde sprekers geven gratis college over de blockchain, risk management, branding, arbeid en ondernemerschap.

Bekijk dit nieuws
computerhand.jpg

Trusted Analytics

We bevinden ons in het digitale tijdperk waarin de hoeveelheid data exponentieel toeneemt. De technische mogelijkheden om deze data te analyseren zijn ongekend.

Bekijk deze blog
Ctrl | Audit | Baker Tilly Berk

Mindset: Audit Innovation

Als organisatie zoeken we continu naar mogelijkheden om onze dienstverlening te verbeteren en nog beter aan te laten sluiten bij de ontwikkelingen in onze digitale samenleving.

Bekijk deze blog
Omzet Baker Tilly Berk 2016 stijgt met 7% naar € 90,7 miljoen

Omzet Baker Tilly Berk 2016 stijgt met 7% naar € 90,7 miljoen

In alle service lines is in 2016 omzetgroei gerealiseerd, de groei in de auditpraktijk en in de advisering waren het sterkst.

Bekijk dit persbericht
Nieuwe partner Baker Tilly Berk in Rotterdam

Nieuwe partner Baker Tilly Berk in Rotterdam

Harry van den Burg is per 1 februari 2017 gestart als partner RA.

Bekijk dit persbericht
Welkom in de wereld met Artificial Intelligence

Welkom in de wereld met Artificial Intelligence

Artificial Intelligence wordt dé trend van 2017. Maar wat is dat eigenlijk? En hoe werkt het? Angelique Koopman legt uit.

Bekijk deze blog

Angelique Koopman benoemd als partner audit innovation

Angelique Koopman gaat met ingang van 1 juli 2016 als partner audit innovation bij Baker Tilly Berk aan de slag. Zij wordt verantwoordelijk voor innovatie van de controle-aanpak door de inzet van data-analyse en process mining.

Bekijk dit persbericht

Rapporten Auditdienst Rijk voortaan openbaar

Auditrapporten van de Auditdienst Rijk (ADR) zullen voortaan openbaar zijn. Dit schrijft minister Dijsselbloem in een brief aan de Tweede Kamer.

Bekijk dit nieuws

Ondernemerscollege

Welke trend moet je als organisatie volgen?

Achterhaal de oorsprong van een trend, zodat je hier slim op in kunt spelen. Strateeg Aljan de Boer laat zien hoe.

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Ronald Hoeksel
Ronald Hoeksel Partner audit 06 13 64 95 73

"In alles wat we doen is kwaliteit leidend. Wij willen altijd 'Better than Before' zijn. Wij hechten zeer veel waarde aan het lerend vermogen van onze organisatie en willen met onze audit diensten blijvend bouwen aan vertrouwen en waarde creëren voor de maatschappij, onze klanten en onze mensen."