Subsidy Compliance
Onderdeel van:

Audit

Subsidy Compliance

Subsidie kan een middel zijn om uw ambities te realiseren. De controle op de aan uw organisatie verstrekte subsidies wordt echter steeds formeler, autoriteiten worden strenger. Overheidsorganen controleren vaker op de rechtmatigheid van verstrekte subsidies. Uniek aan de aanpak van Baker Tilly Berk is dat wij vanaf de start van uw subsidietraject meedenken hoe u goed, juist én tijdig verantwoording aflegt. Wij vertellen niet pas achteraf wat juist en niet juist is. Hierdoor helpen wij u uw ambitie te realiseren.

Elk subsidietraject is weer anders. Bij het ondersteunen van subsidietrajecten gebruiken wij het ‘Subsidy Control Framework’. Deze methode structureert het proces en voorkomt zo dat subsidiabele activiteiten niet optimaal worden benut. Dat is geen overbodige luxe: in de regel verliest een ondernemer tijdens een subsidietraject meer dan 60 procent van zijn potentiële subsidieopbrengsten door een niet optimale voorbereiding. De aanpak bestrijkt gefaseerd en gestructureerd de identificatie van het project, de aanvraag, de realisatie ervan en uiteindelijk ook de verantwoording achteraf. Onze speciaal opgeleide subsidie-auditors:

  • Inventariseren en plannen subsidie- en fiscale subsidiemogelijkheden bij u
  • begeleiden en adviseren u bij de inrichting van uw subsidiestructuur
  • toetsen uw subsidie aanvraag vooraf
  • ondersteunen u bij het compliant zijn aan uw (Europese) subsidieregelingen tijdens en bij afsluiting van uw project(en)

Aanvragen van een subsidie

Wij kunnen u óók adviseren en begeleiden bij het verkrijgen van een subsidie.
Omdat dit een vak apart is, hebben wij subsidiespecialisten aan boord die u bijstaan bij het tijdig signaleren van de juiste regelingen, het voldoen aan de beoordelingscriteria, het zorgvuldig uitwerken van de aanvraagprocedures en het gedetailleerd voeren van de projectadministratie zijn noodzakelijk om de ondersteuning te optimaliseren.
 
Ontdek het gemak van het vertrouwen op de expertise van onze subsidy compliance en subsidie adviseurs. In welke branche u ook werkzaam bent, we delen graag onze wijsheid met u. Bel ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Audit | Baker Tilly Berk

Wijs over subsidie

Baker Tilly Berk heeft zowel subsidiespecialisten als subsidie-auditors in dienst. Zij bundelen hun kennis met als resultaat praktische nieuwsberichten en blogs over alles wat met subsidie te maken heeft. Van regelingen tot tips, en ook de fiscale stimuleringsmaatregelen komen aan bod.

Baker Tilly Berk benoemt Anneke van Zanen-Nieberg RA als bestuursvoorzitter

Baker Tilly Berk benoemt Anneke van Zanen-Nieberg RA als bestuursvoorzitter

Algemeen directeur Audit Dienst Rijk stapt over naar accountantspraktijk.

Bekijk dit persbericht
Ondernemerscollege: nu ook Engelstalige video’s

Ondernemerscollege: nu ook Engelstalige video’s

Vijf internationaal gerenommeerde sprekers geven gratis college over de blockchain, risk management, branding, arbeid en ondernemerschap.

Bekijk dit nieuws
computerhand.jpg

Trusted Analytics

We bevinden ons in het digitale tijdperk waarin de hoeveelheid data exponentieel toeneemt. De technische mogelijkheden om deze data te analyseren zijn ongekend.

Bekijk deze blog
Ctrl | Audit | Baker Tilly Berk

Mindset: Audit Innovation

Als organisatie zoeken we continu naar mogelijkheden om onze dienstverlening te verbeteren en nog beter aan te laten sluiten bij de ontwikkelingen in onze digitale samenleving.

Bekijk deze blog
Omzet Baker Tilly Berk 2016 stijgt met 7% naar € 90,7 miljoen

Omzet Baker Tilly Berk 2016 stijgt met 7% naar € 90,7 miljoen

In alle service lines is in 2016 omzetgroei gerealiseerd, de groei in de auditpraktijk en in de advisering waren het sterkst.

Bekijk dit persbericht
Welkom in de wereld met Artificial Intelligence

Welkom in de wereld met Artificial Intelligence

Artificial Intelligence wordt dé trend van 2017. Maar wat is dat eigenlijk? En hoe werkt het? Angelique Koopman legt uit.

Bekijk deze blog

Toegang tot innovatiebox moeilijker met nieuwe wet

De overheid stimuleert met de innovatiebox investeringen in innovatie door het bedrijfsleven. Deze fiscale stimuleringsmaatregel verlaagt de vennootschapsbelasting over de winst uit innovaties naar 5%.

Bekijk dit nieuws

Angelique Koopman benoemd als partner audit innovation

Angelique Koopman gaat met ingang van 1 juli 2016 als partner audit innovation bij Baker Tilly Berk aan de slag. Zij wordt verantwoordelijk voor innovatie van de controle-aanpak door de inzet van data-analyse en process mining.

Bekijk dit persbericht

MIT-subsidieregeling. Iets voor u?

In 2016 komt er € 55 miljoen budget beschikbaar voor de Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). De MIT-regeling opent 10 mei a.s. en werkt op basis van ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’.

Bekijk dit nieuws

Ondernemerscollege

Van Bitcoin hype naar blockchain revolutie

Bestaan banken over 10 jaar nog? Rutger van Zuidam geeft college over de Bitcoin hype en de Blockchain revolutie.

Rutger van Zuidam

Bekijk alle colleges

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Barry Damen
Barry Damen Partner audit 06 55 88 54 32

"Gedreven door ambitie en kennis, ontzorgen wij u en uw onderneming!"