Belastingadvies

Belastingadvies

Het regelen van belastingzaken: voor sommigen een kleine klus, voor anderen een grote uitdaging. De voortdurend veranderende wet- en regelgeving maakt het lastig om altijd de meest gunstige koers voor uw onderneming te varen. Wij koppelen kennis en ervaring op het gebied van belastingen aan de kansen en mogelijkheden die de wet biedt.

Wij maken voor u een belastingadvies op maat. Zo voorkomt u problemen met de Belastingdienst en weet u zeker dat u nooit teveel belasting betaalt. Wij geven zowel zakelijke als persoonlijke belastingadviezen. Ons belastingadvies beperkt zich niet tot onze landsgrenzen. Gaat u producten exporteren, een filiaal in het buitenland openen of een buitenlandse vennootschap oprichten? U kunt bij ons ook terecht met al uw internationale fiscale vragen. Samen met onze collega’s van het Baker Tilly International netwerk lossen wij ieder vraagstuk voor u op.

Belastingadvies | Baker Tilly Berk

Subdiensten

De belastingzaken van uw onderneming goed op een rij zetten? Of juist persoonlijke belastingzaken zoals estate planning en pensioen goed regelen? Ontdek wat wij hierin voor u kunnen betekenen.

Belastingadvies zakelijk

Belastingadvies zakelijk | Baker Tilly Berk

Op de hoogte van al uw fiscale mogelijkheden

Lees meer

Belastingadvies persoonlijk

Belastingadvies persoonlijk | Baker Tilly Berk

Regelt u de zaken ook goed voor uzelf?

Lees meer

Up-to-date

Niets zo veranderlijk als de fiscale wet- en regelgeving. Wat is de impact hiervan op uw onderneming? Vragen wetswijzigingen en besluiten om een andere aanpak? Door middel van nieuwsberichten informeren wij u zoveel mogelijk in brede zin. Voor de vertaling hiervan naar uw persoonlijke situatie, kunt u altijd contact met ons opnemen.

MKB Accountancy | Baker Tilly Berk

Geen omkering bewijslast zonder aanmaning

Omkering van de bewijslast vindt plaats als de vereiste aangifte niet is gedaan, of als sprake is van een onherroepelijke informatiebeschikking.

Bekijk dit nieuws

Schenking vastgoed-bv: vrijstelling overdrachtsbelasting mogelijk?

Na een recente uitspraak van de rechter lijkt de weg voor de vrijstelling van overdrachtsbelasting open te staan.

Bekijk dit nieuws

Weigering btw-nultarief bij afhaaltransacties

Intracommunautair goederen leveren? Onder voorwaarden kunt u het btw-nultarief toepassen.

Bekijk dit nieuws

Beperking huwelijksgemeenschap vanaf 2018

Op 28 maart 2017 heeft de Eerste Kamer met een nipte meerderheid een wetsvoorstel aangenomen tot beperking van de huwelijksgemeenschap.

Bekijk dit nieuws

Pensioen in eigen beheer: tien overwegingen bij afwikkeling

De uitfasering van het pensioen in eigen beheer stelt de dga voor een moeilijke beslissing. We hebben tien zaken op een rij gezet om rekening mee te houden.

Bekijk dit nieuws
Audit | Baker Tilly Berk

SVLO geeft nadere invulling aan berekening winstoogmerk grondbedrijf

Wij trekken hieruit de conclusie dat gemeenten de ruimte krijgen om een deel van de rente mee te nemen bij het vaststellen van een eventueel winstoogmerk.

Bekijk deze publicatie

Arbeidsomstandighedenwet aangescherpt

Onlangs is een wetswijziging met betrekking tot de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) aangenomen. De wijzigingen worden op 1 juli 2017 van kracht.

Bekijk dit nieuws
Woning belasting | Baker Tilly Berk

Verlaagd tarief overdrachtsbelasting; wanneer is er sprake van een woonhuis

Een woning verbouwen tot kantoor? Indien de aanpassingen beperkt blijven, kan er nog steeds recht zijn op verlaagd tarief overdrachtsbelasting.

Bekijk dit nieuws
Generatiewonen | Belastingadvies

Generatiewonen: het wonen van de toekomst met renteaftrek

Generatiewonen: het samenwonen in één woning door twee of meer generaties. Kent dit fenomeen fiscale haken en ogen?

Bekijk dit nieuws

Ondernemerscollege

Hoe maak je indruk met je presentatie?

Tips van presentatiecoach en speechschrijver Huib Hudig om je publiek geboeid te houden en mensen te raken met je verhaal.