Belastingadvies

Belastingadvies

Het regelen van belastingzaken: voor sommigen een kleine klus, voor anderen een grote uitdaging. De voortdurend veranderende wet- en regelgeving maakt het lastig om altijd de meest gunstige koers voor uw onderneming te varen. Wij koppelen kennis en ervaring op het gebied van belastingen aan de kansen en mogelijkheden die de wet biedt.

Wij maken voor u een belastingadvies op maat. Zo voorkomt u problemen met de Belastingdienst en weet u zeker dat u nooit teveel belasting betaalt. Wij geven zowel zakelijke als persoonlijke belastingadviezen. Ons belastingadvies beperkt zich niet tot onze landsgrenzen. Gaat u producten exporteren, een filiaal in het buitenland openen of een buitenlandse vennootschap oprichten? U kunt bij ons ook terecht met al uw internationale fiscale vragen. Samen met onze collega’s van het Baker Tilly International netwerk lossen wij ieder vraagstuk voor u op.

Belastingadvies | Baker Tilly Berk

Subdiensten

De belastingzaken van uw onderneming goed op een rij zetten? Of juist persoonlijke belastingzaken zoals estate planning en pensioen goed regelen? Ontdek wat wij hierin voor u kunnen betekenen.

Belastingadvies zakelijk

Belastingadvies persoonlijk

Up-to-date

Niets zo veranderlijk als de fiscale wet- en regelgeving. Wat is de impact hiervan op uw onderneming? Vragen wetswijzigingen en besluiten om een andere aanpak? Door middel van nieuwsberichten informeren wij u zoveel mogelijk in brede zin. Voor de vertaling hiervan naar uw persoonlijke situatie, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Audit | Baker Tilly Berk

SVLO geeft nadere invulling aan berekening winstoogmerk grondbedrijf

Wij trekken hieruit de conclusie dat gemeenten de ruimte krijgen om een deel van de rente mee te nemen bij het vaststellen van een eventueel winstoogmerk.

Bekijk deze publicatie

Arbeidsomstandighedenwet aangescherpt

Onlangs is een wetswijziging met betrekking tot de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) aangenomen. De wijzigingen worden op 1 juli 2017 van kracht.

Bekijk dit nieuws
Woning belasting | Baker Tilly Berk

Verlaagd tarief overdrachtsbelasting; wanneer is er sprake van een woonhuis

Een woning verbouwen tot kantoor? Indien de aanpassingen beperkt blijven, kan er nog steeds recht zijn op verlaagd tarief overdrachtsbelasting.

Bekijk dit nieuws
Generatiewonen | Belastingadvies

Generatiewonen: het wonen van de toekomst met renteaftrek

Generatiewonen: het samenwonen in één woning door twee of meer generaties. Kent dit fenomeen fiscale haken en ogen?

Bekijk dit nieuws
belastingadvies internationaal | Baker Tilly Berk

Rulingbeleid Belastingdienst gepubliceerd

Het ministerie van Financiën heeft onlangs een notitie gepubliceerd over het Nederlandse rulingbeleid. Wij lichten graag een aantal van deze rulings toe.

Bekijk dit nieuws
Accountancy MKB | Baker Tilly Berk

Belastingtarief box 3 in 2018

De Staatssecretaris van Financiën heeft onlangs de forfaitaire rendementen voor het inkomen uit sparen en beleggen van box 3 voor het jaar 2018 bekend gemaakt.

Bekijk dit nieuws
Overheid en btw | Baker Tilly Berk

Voorkom belastingrente

Bij oplegging van een aanslag inkomstenbelasting (IB) of vennootschapsbelasting (VPB) is de kans aanwezig dat de Belastingdienst belastingrente in rekening brengt.

Bekijk dit nieuws
VAT & E-commerce | Baker Tilly Berk

Belastingvrije afkoop kapitaalverzekering bij aflossing eigenwoningschuld

Met ingang van 1 april 2017 kan men de kapitaalverzekering eerder zonder belastingheffing benutten voor de aflossing van de eigenwoningschuld.

Bekijk dit nieuws
Btw-advies | Baker Tilly Berk

Uitfasering pensioen eigen beheer bij dga die in het buitenland woont

De dga met pensioen in eigen beheer heeft de mogelijkheid dit pensioen fiscaal vriendelijk af te kopen of om te zetten in een oudedagsverplichting.

Bekijk dit nieuws

Ondernemerscollege

Hoe maak je indruk met je presentatie?

Tips van presentatiecoach en speechschrijver Huib Hudig om je publiek geboeid te houden en mensen te raken met je verhaal.