Belastingadvies

Belastingadvies

Het regelen van belastingzaken: voor sommigen een kleine klus, voor anderen een grote uitdaging. De voortdurend veranderende wet- en regelgeving maakt het lastig om altijd de meest gunstige koers voor uw onderneming te varen. Wij koppelen kennis en ervaring op het gebied van belastingen aan de kansen en mogelijkheden die de wet biedt.

Wij maken voor u een belastingadvies op maat. Zo voorkomt u problemen met de Belastingdienst en weet u zeker dat u nooit teveel belasting betaalt. Wij geven zowel zakelijke als persoonlijke belastingadviezen. Ons belastingadvies beperkt zich niet tot onze landsgrenzen. Gaat u producten exporteren, een filiaal in het buitenland openen of een buitenlandse vennootschap oprichten? U kunt bij ons ook terecht met al uw internationale fiscale vragen. Samen met onze collega’s van het Baker Tilly International netwerk lossen wij ieder vraagstuk voor u op.

Belastingadvies | Baker Tilly Berk

Subdiensten

De belastingzaken van uw onderneming goed op een rij zetten? Of juist persoonlijke belastingzaken zoals estate planning en pensioen goed regelen? Ontdek wat wij hierin voor u kunnen betekenen.

Belastingadvies zakelijk

Belastingadvies zakelijk | Baker Tilly Berk

Op de hoogte van al uw fiscale mogelijkheden

Lees meer

Belastingadvies persoonlijk

Belastingadvies persoonlijk | Baker Tilly Berk

Regelt u de zaken ook goed voor uzelf?

Lees meer

Prinsjesdag 2017

Prinsjesdag | Baker Tilly Berk

Hoe ziet het Belastingplan 2018 eruit? Welke fisca...

Lees meer

Up-to-date

Niets zo veranderlijk als de fiscale wet- en regelgeving. Wat is de impact hiervan op uw onderneming? Vragen wetswijzigingen en besluiten om een andere aanpak? Door middel van nieuwsberichten informeren wij u zoveel mogelijk in brede zin. Voor de vertaling hiervan naar uw persoonlijke situatie, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Btw-tools | Baker Tilly Berk

Mogelijke afschaffing dividendbelasting: storm in een glas water?

In het regeerakkoord van het kabinet Rutte III is het voornemen opgenomen de dividendbelasting per 1 januari 2019 af te schaffen. Dit is vooral voordelig voor buitenlandse aandeelhouders, niet of nauwelijks voor Nederlandse.

Bekijk dit nieuws
Boete | Baker Tilly Berk

Geen boete bij pleitbaar standpunt

Wat als de Belastingdienst een ingediende aangifte inkomsten- of vennootschapsbelasting niet volgt, maar de aanslag oplegt in afwijking van de aangifte. Mag dan over de aangebrachte correctie een boete worden opgelegd?

Bekijk dit nieuws
Belasting | Baker Tilly Berk

Belastingverdragen wijzigen door MLI

In de komende jaren wordt waarschijnlijk een flink aantal belastingverdragen aangepast. Mogelijk effect op uw toekomstige belastingpositie!

Bekijk dit nieuws
Intercompany lening | Baker Tilly Berk

Onderbouw de zakelijkheid van intercompany leningen en garantstellingen

De onderbouwing kan worden verkregen door het bepalen van de kredietwaardigheid (credit-rating) en het berekenen van een daarbij behorende zakelijke rente.

Bekijk dit nieuws
Huwelijkse voorwaarden

Wijziging schenk- en erfbelasting bij aangaan huwelijk

De voorgestelde wijziging moet leiden tot meer rechtszekerheid en tot beperking van mogelijkheden tot belastingplanning.

Bekijk dit nieuws
Prinsjesdag 2017 btw | Baker Tilly Berk

Wijzigingen Wet op de dividendbelasting

Op Prinsjesdag zijn wijzigingen in de Wet op de dividendbelasting voorgesteld: uitbreiding van inhoudingsvrijstelling, nieuwe ‘substance’-vereisten en informatieverplichting.

Bekijk dit nieuws

Geen inhoudingsplichtige, toch werkkostenregeling

Wat als een inwoner van Nederland een buitenlandse werkgever heeft die niet als inhoudingsplichtige voor de loonbelasting kwalificeert?

Bekijk dit nieuws
HR Academy timemanagement | Employment Advisory | Baker Tilly Berk

Sparen voor later én nu genieten

Hoe kunt u alvast sparen voor later, maar ook nú al genieten? Onze adviseurs (en financieel regisseurs) leggen dit graag aan u uit.

Bekijk dit nieuws
Asia Desk | Baker Tilly Berk

Sociale zekerheidsverdrag Nederland - China treedt 1 september 2017 in werking

Het verdrag bepaalt o.a. dat naar China gedetacheerde werknemers, en hun afhankelijke gezinsleden, gedeeltelijk in Nederland sociaal verzekerd blijven.

Bekijk dit nieuws

Ondernemerscollege

Hoe maak je indruk met je presentatie?

Tips van presentatiecoach en speechschrijver Huib Hudig om je publiek geboeid te houden en mensen te raken met je verhaal.