Belastingaangifte
Onderdeel van:

Belastingadvies

Belastingaangifte

Een belastingaangifte is niet alleen een verplichting, maar het biedt ook mogelijkheden tot belastingbesparing. Wij kunnen u, als particulier of als ondernemer, adviseren over de mogelijkheden tot belastingbesparing. Bovendien hebben wij het Tax Control Framework ontwikkeld als hulpmiddel om meer grip te krijgen op de fiscale zaken die voor uw onderneming spelen.

Iedere bv en nv is verplicht aangifte vennootschapsbelasting te doen. Door de continue veranderingen en de complexiteit van de wetgeving blijkt het doen van aangifte in de praktijk lastig. Wij kunnen u daarbij helpen. Daarbij heeft u door de uitstelregeling voor belastingadviseurs meer ruimte ten aanzien van de indieningstermijn. Wij kunnen u onder andere helpen bij en adviseren over het volgende:

  • Belastingaangifte vennootschapsbelasting
  • Belastingaangifte inkomstenbelasting
  • Belastingaanslag
  • Belastingteruggave
  • Bezwaarschrift belastingdienst
  • Belastingcontrole
  • Tax control framework

Door middel van een Tax Control Framework kunt u meer grip krijgen op alle fiscale zaken die binnen uw onderneming spelen. Een Tax Control Framework is een fiscaal risicobeheersing- en controlesysteem (raamwerk). Het omvat beleid, overzicht en indeling van fiscale verantwoordelijkheden, interne procedures en beheersmaatregelen. U kunt kansen en mogelijkheden ontdekken en fiscale aangiften worden correct ingediend. Wij helpen u graag met het opzetten van een dergelijk raamwerk. 

Neem contact op Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Belastingadvies | Baker Tilly

Meer over belastingaangifte

Het doen van belastingaangifte is een precies werk. Daarom is het belangrijk op de hoogte te zijn van de laatste wet- en regelgeving. Zijn er eventuele recente wijzigingen die van belang zijn voor uw belastingaangifte? U leest het hier! 

Prinsjesdag 2018: inkomstenbelasting

Prinsjesdag 2018: inkomstenbelasting

De nieuwe maatregelen met betrekking tot inkomstenbelasting zijn op Prinsjesdag 2018 bekend gemaakt. Wat houden deze maatregelen in?

Bekijk dit nieuws
Geen boete bij pleitbaar standpunt

Geen boete bij pleitbaar standpunt

Wat als de Belastingdienst een ingediende aangifte inkomsten- of vennootschapsbelasting niet volgt, maar de aanslag oplegt in afwijking van de aangifte. Mag dan over de aangebrachte correctie een boete worden opgelegd?

Bekijk dit nieuws
Geen omkering bewijslast zonder aanmaning

Geen omkering bewijslast zonder aanmaning

Omkering van de bewijslast vindt plaats als de vereiste aangifte niet is gedaan, of als sprake is van een onherroepelijke informatiebeschikking.

Bekijk dit nieuws
Voorkom belastingrente

Voorkom belastingrente

Bij oplegging van een aanslag inkomstenbelasting (IB) of vennootschapsbelasting (VPB) is de kans aanwezig dat de Belastingdienst belastingrente in rekening brengt.

Bekijk dit nieuws

Ondernemerscollege

Hoe ontwikkel ik een toekomstvisie in deze snel veranderende wereld?

Om van je huidige positie naar een langetermijnvisie te werken, zijn een aantal stappen nodig. Hiervoor heeft Bob de Wit een handige tool ontwikkeld.