Belastingadvies persoonlijk
Onderdeel van:

Belastingadvies

Belastingadvies persoonlijk

Ondernemers stellen vaak hun bedrijf voorop. Er wordt veel tijd, geld en energie gestoken in het zo goed mogelijk regelen van alle juridische en fiscale zaken. Maar regelt u deze zaken ook goed voor uzelf? Staat u nu stil bij zaken als uw pensioen en bedrijfsopvolging, dan kunt u later profiteren van grote financiële voordelen.

Uw ondernemerspensioen

Het ondernemerspensioen vergt aardig wat uitzoekwerk. U kunt uw pensioen namelijk op verschillende manieren opbouwen en de wet- en regelgeving wat betreft pensioen verandert voortdurend. Onze adviseurs kunnen u onafhankelijk en objectief adviseren over allerlei pensioen-gerelateerde zaken. Vervolgens brengen wij het totaaloverzicht van uw pensioen in kaart. Als onderdeel van de jaarrekening ontvangt u ieder jaar een pensioenberekening, waarbij staat aangegeven of alle risico’s (nog steeds) goed verzekerd zijn. Meer weten hoe wij u van dienst kunnen zijn met uw pensioen? Bekijk dan onze pensioenpagina.

Uw nalatenschap

U staat er misschien niet graag bij stil, maar heeft u wel eens nagedacht over uw nalatenschap? Door tijdig maatregelen te treffen, zorgt u dat uw vermogen (tegen een zo laag mogelijke belastingheffing) overgaat op de juiste mensen en dat zij hierbij zoveel mogelijk ontlast worden. Ontdek meer hierover op onze pagina estate planning.

Uw erfenis of schenking

Ook bij het erven of schenken van (ondernemings)vermogen komt belasting om de hoek kijken. Of u nu de ‘gever’ of ‘ontvanger’ bent, het is in beide situaties fijn als de kosten en lasten zo laag mogelijk blijven. Daar adviseren wij u graag over.

Uw vermogen in het buitenland

Dankzij onze aansluiting bij het internationale netwerk van Baker Tilly, kunnen wij u ook adviseren als u vermogen in het buitenland heeft, bijvoorbeeld een tweede woning, of bij een voorgenomen (r)emigratie. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor internationaal belastingadvies in bredere zin.

Belastingadvies | Baker Tilly Berk

Advies op maat

Het persoonlijk belastingadvies dat wij geven, bestaat uit twee pijlers: pensioen en estate planning. Ontdek meer over deze dienstverlening.

Estate planning

Estate Planning | Baker Tilly Berk

Waar moet u allemaal op letten?

Lees meer

Pensioen

Pensioen | Baker Tilly Berk

Onafhankelijk en objectief advies over uw pensioen

Lees meer

'Bij de tijd' blijven

Hoe kunt u als ondernemer niet alleen juridische en fiscale zaken voor uw onderneming goed regelen, maar ook voor uw persoonlijke situatie? Pensioen, opvolging, erven en schenken: ook hier is het belangrijk om 'bij de tijd' te blijven. Wij informeren u hier graag over.  

Huwelijkse voorwaarden

Wijziging schenk- en erfbelasting bij aangaan huwelijk

De voorgestelde wijziging moet leiden tot meer rechtszekerheid en tot beperking van mogelijkheden tot belastingplanning.

Bekijk dit nieuws
HR Academy timemanagement | Employment Advisory | Baker Tilly Berk

Sparen voor later én nu genieten

Hoe kunt u alvast sparen voor later, maar ook nú al genieten? Onze adviseurs (en financieel regisseurs) leggen dit graag aan u uit.

Bekijk dit nieuws
MKB Accountancy | Baker Tilly Berk

Geen omkering bewijslast zonder aanmaning

Omkering van de bewijslast vindt plaats als de vereiste aangifte niet is gedaan, of als sprake is van een onherroepelijke informatiebeschikking.

Bekijk dit nieuws
Woning belasting | Baker Tilly Berk

Bijtelling eigenwoning

Per saldo geen eigenwoningrenteaftrek maar een bijtelling?!

Bekijk dit nieuws

Beperking huwelijksgemeenschap vanaf 2018

Op 28 maart 2017 heeft de Eerste Kamer met een nipte meerderheid een wetsvoorstel aangenomen tot beperking van de huwelijksgemeenschap.

Bekijk dit nieuws

Pensioen in eigen beheer: tien overwegingen bij afwikkeling

De uitfasering van het pensioen in eigen beheer stelt de dga voor een moeilijke beslissing. We hebben tien zaken op een rij gezet om rekening mee te houden.

Bekijk dit nieuws
Woning belasting | Baker Tilly Berk

Verlaagd tarief overdrachtsbelasting; wanneer is er sprake van een woonhuis

Een woning verbouwen tot kantoor? Indien de aanpassingen beperkt blijven, kan er nog steeds recht zijn op verlaagd tarief overdrachtsbelasting.

Bekijk dit nieuws
Generatiewonen | Belastingadvies

Generatiewonen: het wonen van de toekomst met renteaftrek

Generatiewonen: het samenwonen in één woning door twee of meer generaties. Kent dit fenomeen fiscale haken en ogen?

Bekijk dit nieuws
Accountancy MKB | Baker Tilly Berk

Belastingtarief box 3 in 2018

De Staatssecretaris van Financiën heeft onlangs de forfaitaire rendementen voor het inkomen uit sparen en beleggen van box 3 voor het jaar 2018 bekend gemaakt.

Bekijk dit nieuws

Ondernemerscollege

LinkedIn: haal jij het maximale uit je netwerk?

Als je je netwerk op een juiste manier inzet, creëer je ongekende kansen voor jezelf. Laat je inspireren!