Belastingadvies persoonlijk
Onderdeel van:

Belastingadvies

Belastingadvies persoonlijk

Ondernemers stellen vaak hun bedrijf voorop. Er wordt veel tijd, geld en energie gestoken in het zo goed mogelijk regelen van alle juridische en fiscale zaken. Maar regelt u deze zaken ook goed voor uzelf? Staat u nu stil bij zaken als uw pensioen en bedrijfsopvolging, dan kunt u later profiteren van grote financiële voordelen.

Uw ondernemerspensioen

Het ondernemerspensioen vergt aardig wat uitzoekwerk. U kunt uw pensioen namelijk op verschillende manieren opbouwen en de wet- en regelgeving wat betreft pensioen verandert voortdurend. Onze adviseurs kunnen u onafhankelijk en objectief adviseren over allerlei pensioen-gerelateerde zaken. Vervolgens brengen wij het totaaloverzicht van uw pensioen in kaart. Als onderdeel van de jaarrekening ontvangt u ieder jaar een pensioenberekening, waarbij staat aangegeven of alle risico’s (nog steeds) goed verzekerd zijn. Meer weten hoe wij u van dienst kunnen zijn met uw pensioen? Bekijk dan onze pensioenpagina.

Uw nalatenschap

U staat er misschien niet graag bij stil, maar heeft u wel eens nagedacht over uw nalatenschap? Door tijdig maatregelen te treffen, zorgt u dat uw vermogen (tegen een zo laag mogelijke belastingheffing) overgaat op de juiste mensen en dat zij hierbij zoveel mogelijk ontlast worden. Ontdek meer hierover op onze pagina estate planning.

Uw erfenis of schenking

Ook bij het erven of schenken van (ondernemings)vermogen komt belasting om de hoek kijken. Of u nu de ‘gever’ of ‘ontvanger’ bent, het is in beide situaties fijn als de kosten en lasten zo laag mogelijk blijven. Daar adviseren wij u graag over.

Uw vermogen in het buitenland

Dankzij onze aansluiting bij het internationale netwerk van Baker Tilly, kunnen wij u ook adviseren als u vermogen in het buitenland heeft, bijvoorbeeld een tweede woning, of bij een voorgenomen (r)emigratie. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor internationaal belastingadvies in bredere zin.

Belastingadvies | Baker Tilly Berk

Advies op maat

Het persoonlijk belastingadvies dat wij geven, bestaat uit twee pijlers: pensioen en estate planning. Ontdek meer over deze dienstverlening.

Estate planning

Pensioen

'Bij de tijd' blijven

Hoe kunt u als ondernemer niet alleen juridische en fiscale zaken voor uw onderneming goed regelen, maar ook voor uw persoonlijke situatie? Pensioen, opvolging, erven en schenken: ook hier is het belangrijk om 'bij de tijd' te blijven. Wij informeren u hier graag over.  

Woning belasting | Baker Tilly Berk

Verlaagd tarief overdrachtsbelasting; wanneer is er sprake van een woonhuis

Een woning verbouwen tot kantoor? Indien de aanpassingen beperkt blijven, kan er nog steeds recht zijn op verlaagd tarief overdrachtsbelasting.

Bekijk dit nieuws
Generatiewonen | Belastingadvies

Generatiewonen: het wonen van de toekomst met renteaftrek

Generatiewonen: het samenwonen in één woning door twee of meer generaties. Kent dit fenomeen fiscale haken en ogen?

Bekijk dit nieuws
Accountancy MKB | Baker Tilly Berk

Belastingtarief box 3 in 2018

De Staatssecretaris van Financiën heeft onlangs de forfaitaire rendementen voor het inkomen uit sparen en beleggen van box 3 voor het jaar 2018 bekend gemaakt.

Bekijk dit nieuws
Overheid en btw | Baker Tilly Berk

Voorkom belastingrente

Bij oplegging van een aanslag inkomstenbelasting (IB) of vennootschapsbelasting (VPB) is de kans aanwezig dat de Belastingdienst belastingrente in rekening brengt.

Bekijk dit nieuws
VAT & E-commerce | Baker Tilly Berk

Belastingvrije afkoop kapitaalverzekering bij aflossing eigenwoningschuld

Met ingang van 1 april 2017 kan men de kapitaalverzekering eerder zonder belastingheffing benutten voor de aflossing van de eigenwoningschuld.

Bekijk dit nieuws
Btw-advies | Baker Tilly Berk

Uitfasering pensioen eigen beheer bij dga die in het buitenland woont

De dga met pensioen in eigen beheer heeft de mogelijkheid dit pensioen fiscaal vriendelijk af te kopen of om te zetten in een oudedagsverplichting.

Bekijk dit nieuws
Belasting internationaal | Baker Tilly Berk

Hypotheekrenteaftrek voor niet-inwoner

Mag een inwoner van bijvoorbeeld Spanje de hypotheekrente voor zijn Spaanse woning in mindering brengen op zijn in Nederland verdiende arbeidsinkomen?

Bekijk dit nieuws
Schenken | Estate planning | Baker Tilly Berk

De bedrijfsopvolgingsfaciliteit en preferente aandelen gaan moeilijk samen

Schenking: wanneer de aanmerkelijkbelangaandelen bestaan uit preferente aandelen, is de bedrijfsopvolgingsfaciliteit algemeen niet van toepassing.

Bekijk dit nieuws
Belastingadvies zakelijk | Baker Tilly Berk

Bespaar box 3 heffing vanaf 2017 bij fiscaal partnerschap

Optimaliseer de onderlinge fiscale toerekening van box 3 vermogensbestanddelen en laat hier alvast (nieuwe) voorlopige aanslagen voor aanvragen.

Bekijk dit nieuws

Ondernemerscollege

Hoe voorkom je dat je dood ook het einde is van je bedrijf?

Hoe kun je gebruikmaken van het bv-recht om de opvolging van je familiebedrijf zo soepel mogelijk te laten verlopen?

Hoe kunnen wij u verder helpen?