Pensioen

Voor een ondernemer is het pensioen niet altijd een zekerheid. Risico's zijn bijvoorbeeld dat u denkt voldoende te hebben aan uw opgebouwde AOW of dat u een bovenmatig pensioen heeft wat 52% belast wordt. Een van de kansen die u wellicht heeft, is te vinden in uw eigen rechtsvorm of het verhogen van uw bedrijfswaarde.

Pensioenzaken

Er zijn veel mogelijkheden voor uw ondernemerspensioen. Daarom is het niet altijd duidelijk hoe u in uw eigen situatie het beste uw pensioen kunt regelen. Wij verkopen geen pensioenproducten, daarvoor kunt u bij een verzekeraar terecht. Wij voorzien u juist van onafhankelijk en objectief advies over uw pensioen. Hierbij kunt u denken aan zaken als:

  • het onderbrengen van uw pensioen bij een verzekeringsmaatschappij of in uw eigen bv
  • het opbouwen van het pensioen in de holding of bij één van de werkmaatschappijen
  • het opstarten van een bedrijf vanuit een loondienstsituatie met een gouden handdruk
  • pensioenberekeningen, de pensioenleeftijd en pensioenen versus belastingen
  • het internationaal verplaatsen van pensioen-bv’s
  • wat kunt en moet u doen tijdens calamiteiten binnen het bedrijf of bij privésituaties als een echtscheiding of overlijden?

Second opinion pensioen

Heeft u twijfels over een eerder aan u verstrekt advies? Weet u niet zeker of de pensioenregeling die u jaren geleden heeft afgesloten nog voldoet? Door ons een second opinion te laten uitvoeren, weet u of al uw risico’s zijn gedekt en of er geen mogelijkheden zijn blijven liggen.

Pensioenregeling voor uw medewerkers

Naast de zorg voor uw eigen pensioen kunnen onze adviseurs ook helpen bij de inrichting van het collectief pensioen voor uw medewerkers of het wijzigen daarvan. In samenwerking met pensioenadviesbureau Montae helpen wij u om te zorgen dat uw pensioenregeling voldoet aan de veranderende wet- en regelgeving.

Belastingadvies | Baker Tilly Berk

Lees meer

Welke fiscale ontwikkelingen zijn momenteel aan de orde van de dag? Spelen er actualiteiten die uw pensioen kunnen beïnvloeden. In onze artikelen geven wij zoveel mogelijk antwoord op dit soort ondernemersvragen. Lees meer!

Auto stuur

Prinsjesdag 2017: overige fiscale maatregelen

Blijf op de hoogte van de laatste fiscale maatregelen. Lees hier meer over de bekendmakingen op Prinsjesdag 2017.

Bekijk dit nieuws

Sparen voor later én nu genieten

Hoe kunt u alvast sparen voor later, maar ook nú al genieten? Onze adviseurs (en financieel regisseurs) leggen dit graag aan u uit.

Bekijk dit nieuws

Open Fonds voor Gemene Rekening (OFGR)

Besparen op box 3-heffing (mogelijk) zonder registratie in het UBO-register!

Bekijk dit nieuws

Pensioen in eigen beheer: tien overwegingen bij afwikkeling

De uitfasering van het pensioen in eigen beheer stelt de dga voor een moeilijke beslissing. We hebben tien zaken op een rij gezet om rekening mee te houden.

Bekijk dit nieuws

Uitfasering pensioen eigen beheer bij dga die in het buitenland woont

De dga met pensioen in eigen beheer heeft de mogelijkheid dit pensioen fiscaal vriendelijk af te kopen of om te zetten in een oudedagsverplichting.

Bekijk dit nieuws

Voortgang wetsvoorstel uitfasering pensioen in eigen beheer

Staatssecretaris Wiebes heeft op 23 januari 2017 een aanvullend wetsvoorstel ingediend voor pensioen in eigen beheer voor de directeur-grootaandeelhouder (DGA).

Bekijk dit nieuws

Wet uitfasering pensioen in eigen beheer teruggefloten

Alles wees er op dat deze wet per 1 januari 2017 zou worden ingevoerd, maar vanwege signalen van een eventueel ‘lek’ is stemming over de wet uitgesteld.

Bekijk dit nieuws

Prinsjesdag 2016 - Positief sentiment

In deze Prinsjesdagspecial staan we stil bij de maatregelen in het Belastingpakket 2017

Bekijk dit nieuws

Ondernemerscollege

Wat moet je doen als harder werken geen zin meer heeft?

Olympisch kampioen Maarten van der Weijden over zijn race: “Misschien moet ik dingen anders doen dan de tegenstanders.” Bekijk zijn college.

Maarten van der Weijden

Bekijk alle colleges