Belastingadvies zakelijk
Onderdeel van:

Belastingadvies

Belastingadvies zakelijk

Uw onderneming heeft met vele soorten belasting te maken: van (inter)nationaal belastingrecht tot een juiste toepassing van de Wet op de loonbelasting 1964; advisering over fiscaalvriendelijke beleggings- en beloningsvormen en vraagstukken rond sociale verzekeringen en pensioenen. Bent u voldoende op de hoogte van al uw zakelijke fiscale mogelijkheden? Wij adviseren u graag hierover.

Belastingaangifte

Belastingaangifte doen is geen eenvoudige opgave. Vrijwel dagelijks vinden er fiscale ontwikkelingen plaats. Bespaar uzelf tijd, inspanning en geld door het in één keer goed te laten regelen. Wij adviseren u graag over alle zaken omtrent vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting, omzetbelasting, loonbelasting, dividendbelasting, erfbelasting en schenkbelasting. En niet te vergeten de diverse internationale belastingen.

Belastingcontrole

Als belastingplichtige kunt u door de Belastingdienst worden gebeld om een afspraak te maken voor een belastingcontrole of een derdenonderzoek. U wordt dan gevraagd om uw administratie ter beschikking te stellen. Ook kan de belastingambtenaar vragen naar een audit file. Bent u verplicht om mee te werken en om vragen van de Belastingdienst te beantwoorden? Hoe zit het ook al weer met de bewaarplicht en -termijn? Kunt u volstaan met een digitale administratie of is er meer nodig? Onze adviseurs zijn volledig op de hoogte van uw rechten en plichten en kunnen u daarin begeleiden bij een belastingcontrole.

Belastingadvies op maat

Tijdens een persoonlijk gesprek inventariseren wij de fiscale aspecten die bij u spelen. In aansluiting hierop krijgt u van ons een passend advies; digitaal, schriftelijk dan wel mondeling. Vervolgens helpen wij bij het maken van uw keuzes en het uitvoeren hiervan.

Tax Control Framework

Meer controle krijgen over uw fiscale zaken? Dan is een Tax Control Framework wat voor u. Een Tax Control Framework is een fiscaal risicobeheersing- en controlesysteem (raamwerk). Het omvat beleid, overzicht en indeling van fiscale verantwoordelijkheden, interne procedures en beheersmaatregelen. Hiermee voorkomt u fiscale fouten, kunt u kansen ontdekken en worden aangiften correct ingediend. Wij kunnen u helpen met het opzetten van zo’n raamwerk.

Belastingadvies | Baker Tilly Berk

Nieuwsberichten

De fiscale wereld is dynamisch: wetswijzigingen, voorstellen en plannen volgen elkaar in een razend tempo op. Weten wat de laatste stand van zaken is zodat u - indien nodig - kunt bijsturen? Lees dan verder! 

Mogelijke afschaffing dividendbelasting: storm in een glas water?

In het regeerakkoord van het kabinet Rutte III is het voornemen opgenomen de dividendbelasting per 1 januari 2019 af te schaffen. Dit is vooral voordelig voor buitenlandse aandeelhouders, niet of nauwelijks voor Nederlandse.

Bekijk dit nieuws

Geen boete bij pleitbaar standpunt

Wat als de Belastingdienst een ingediende aangifte inkomsten- of vennootschapsbelasting niet volgt, maar de aanslag oplegt in afwijking van de aangifte. Mag dan over de aangebrachte correctie een boete worden opgelegd?

Bekijk dit nieuws

Belastingverdragen wijzigen door MLI

In de komende jaren wordt waarschijnlijk een flink aantal belastingverdragen aangepast. Mogelijk effect op uw toekomstige belastingpositie!

Bekijk dit nieuws

Onderbouw de zakelijkheid van intercompany leningen en garantstellingen

De onderbouwing kan worden verkregen door het bepalen van de kredietwaardigheid (credit-rating) en het berekenen van een daarbij behorende zakelijke rente.

Bekijk dit nieuws

Europese Commissie treft maatregelen tegen astronomische btw-fraude

Er komt een nieuw btw-systeem voor intracommunautaire goederenhandel om fraude tegen te gaan. Wat verandert er?

Bekijk dit nieuws

Wijzigingen Wet op de dividendbelasting

Op Prinsjesdag zijn wijzigingen in de Wet op de dividendbelasting voorgesteld: uitbreiding van inhoudingsvrijstelling, nieuwe ‘substance’-vereisten en informatieverplichting.

Bekijk dit nieuws

Geen inhoudingsplichtige, toch werkkostenregeling

Wat als een inwoner van Nederland een buitenlandse werkgever heeft die niet als inhoudingsplichtige voor de loonbelasting kwalificeert?

Bekijk dit nieuws
Auto stuur

Prinsjesdag 2017: overige fiscale maatregelen

Blijf op de hoogte van de laatste fiscale maatregelen. Lees hier meer over de bekendmakingen op Prinsjesdag 2017.

Bekijk dit nieuws
Prinsjesdag 2017 - Btw

Prinsjesdag 2017: btw

Welke maatregelen met betrekking tot btw kunt u op korte termijn verwachten naar aanleiding van Prinsjesdag 2017? U leest het hier!

Bekijk dit nieuws

Ondernemerscollege

Gaan succesvol ondernemen en duurzaam ondernemen samen?

Als ondernemer waarde toevoegen op financieel, sociaal en ecologisch gebied? Marga Hoek, schrijfster van hét managementboek 2014, vertelt.