Belastingadvies zakelijk
Onderdeel van:

Belastingadvies

Belastingadvies zakelijk

Uw onderneming heeft met vele soorten belasting te maken: van (inter)nationaal belastingrecht tot een juiste toepassing van de Wet op de loonbelasting 1964; advisering over fiscaalvriendelijke beleggings- en beloningsvormen en vraagstukken rond sociale verzekeringen en pensioenen. Bent u voldoende op de hoogte van al uw zakelijke fiscale mogelijkheden? Wij adviseren u graag hierover.

Belastingaangifte

Belastingaangifte doen is geen eenvoudige opgave. Vrijwel dagelijks vinden er fiscale ontwikkelingen plaats. Bespaar uzelf tijd, inspanning en geld door het in één keer goed te laten regelen. Wij adviseren u graag over alle zaken omtrent vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting, omzetbelasting, loonbelasting, dividendbelasting, erfbelasting en schenkbelasting. En niet te vergeten de diverse internationale belastingen.

Belastingcontrole

Als belastingplichtige kunt u door de Belastingdienst worden gebeld om een afspraak te maken voor een belastingcontrole of een derdenonderzoek. U wordt dan gevraagd om uw administratie ter beschikking te stellen. Ook kan de belastingambtenaar vragen naar een audit file. Bent u verplicht om mee te werken en om vragen van de Belastingdienst te beantwoorden? Hoe zit het ook al weer met de bewaarplicht en -termijn? Kunt u volstaan met een digitale administratie of is er meer nodig? Onze adviseurs zijn volledig op de hoogte van uw rechten en plichten en kunnen u daarin begeleiden bij een belastingcontrole.

Belastingadvies op maat

Tijdens een persoonlijk gesprek inventariseren wij de fiscale aspecten die bij u spelen. In aansluiting hierop krijgt u van ons een passend advies; digitaal, schriftelijk dan wel mondeling. Vervolgens helpen wij bij het maken van uw keuzes en het uitvoeren hiervan.

Tax Control Framework

Meer controle krijgen over uw fiscale zaken? Dan is een Tax Control Framework wat voor u. Een Tax Control Framework is een fiscaal risicobeheersing- en controlesysteem (raamwerk). Het omvat beleid, overzicht en indeling van fiscale verantwoordelijkheden, interne procedures en beheersmaatregelen. Hiermee voorkomt u fiscale fouten, kunt u kansen ontdekken en worden aangiften correct ingediend. Wij kunnen u helpen met het opzetten van zo’n raamwerk.

Belastingadvies | Baker Tilly Berk

Nieuwsberichten

De fiscale wereld is dynamisch: wetswijzigingen, voorstellen en plannen volgen elkaar in een razend tempo op. Weten wat de laatste stand van zaken is zodat u - indien nodig - kunt bijsturen? Lees dan verder! 

Auto stuur

Prinsjesdag 2017: overige fiscale maatregelen

Blijf op de hoogte van de laatste fiscale maatregelen. Lees hier meer over de bekendmakingen op Prinsjesdag 2017.

Bekijk dit nieuws
Prinsjesdag 2017 - Btw

Prinsjesdag 2017: btw

Welke maatregelen met betrekking tot btw kunt u op korte termijn verwachten naar aanleiding van Prinsjesdag 2017? U leest het hier!

Bekijk dit nieuws
Employment Advisory Loonheffingen

Prinsjesdag 2017: loonbelasting

Op Prinsjesdag 2017 zijn een aantal maatregelen aangekondigd die betrekking hebben op loonbelasting. Ontdek meer hierover.

Bekijk dit nieuws
Salarisadministratie.jpg

Prinsjesdag 2017: inkomstenbelasting

De nieuwe maatregelen met betrekking tot inkomstenbelasting zijn op Prinsjesdag 2017 bekend gemaakt. Wat houden deze maatregelen in?

Bekijk dit nieuws

Sociale zekerheidsverdrag Nederland - China treedt 1 september 2017 in werking

Het verdrag bepaalt o.a. dat naar China gedetacheerde werknemers, en hun afhankelijke gezinsleden, gedeeltelijk in Nederland sociaal verzekerd blijven.

Bekijk dit nieuws

Open Fonds voor Gemene Rekening (OFGR)

Besparen op box 3-heffing (mogelijk) zonder registratie in het UBO-register!

Bekijk dit nieuws

Geen omkering bewijslast zonder aanmaning

Omkering van de bewijslast vindt plaats als de vereiste aangifte niet is gedaan, of als sprake is van een onherroepelijke informatiebeschikking.

Bekijk dit nieuws

Schenking vastgoed-bv: vrijstelling overdrachtsbelasting mogelijk?

Na een recente uitspraak van de rechter lijkt de weg voor de vrijstelling van overdrachtsbelasting open te staan.

Bekijk dit nieuws

Beperking huwelijksgemeenschap vanaf 2018

Op 28 maart 2017 heeft de Eerste Kamer met een nipte meerderheid een wetsvoorstel aangenomen tot beperking van de huwelijksgemeenschap.

Bekijk dit nieuws

Ondernemerscollege

Gaan succesvol ondernemen en duurzaam ondernemen samen?

Als ondernemer waarde toevoegen op financieel, sociaal en ecologisch gebied? Marga Hoek, schrijfster van hét managementboek 2014, vertelt.