Innovatiebox
Onderdeel van:

Belastingadvies

Innovatiebox

Houdt uw onderneming, of u zelf als starter of zzp’er, zich bezig met speur- en ontwikkelingswerk? Dan kunt u mogelijk aanspraak maken op fiscale voordelen in de vorm van de innovatiebox of subsidie op loonkosten. Inventariseer uw innovatieprojecten vooraf nauwkeurig; mogelijk kunt u fiscale voordelen behalen.

Innovatie in het bedrijfsleven wordt door de overheid gestimuleerd, onder andere door het geven van subsidie op loonkosten (WBSO) en door winsten uit innovatie met slechts 7% te belasten (innovatiebox). Voor zelfstandigen bestaat de aftrek uit een jaarlijks vast te stellen bedrag. Bij het ontwikkelen van een nieuw product, of het verbeteren van bestaande producten of productieprocessen, is er mogelijk recht op WBSO. WBSO geeft een korting op de loonbelastingafdracht en verlaagt kosten en uitgaven voor uw innovatie project. Bij iedere stap in deze trajecten kunnen onze adviseurs u helpen:

  • Wet ter Bevordering van Speur en Ontwikkelingswerk (WBSO)
  • Innovatiebox
  • Loonkostensubsidie
Neem contact op Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Belastingadvies | Baker Tilly

Meer over innovatie

De overheid komt innovatieve ondernemers tegemoet met enkele fiscale stimuleringsmaatregelen. Het laatste nieuws over onder andere de innovatiebox en wbso leest u hier. 

Goedkeuring om huidige vaststellingsovereenkomst innovatiebox te blijven toepassen voor bepaalde belastingplichtigen

Goedkeuring om huidige vaststellingsovereenkomst innovatiebox te blijven toepassen voor bepaalde belastingplichtigen

Regeling innovatiebox gewijzigd. De wetswijziging zou ertoe leiden dat de bestaande VSO’s worden beëindigd voordat de looptijd is verstreken.

Bekijk dit nieuws
Slim ondernemen: innoveren met subsidies

Slim ondernemen: innoveren mét subsidies

De overheid stimuleert innovatief ondernemerschap met verschillende fiscale regelingen. Ondernemers maken daar nog niet optimaal gebruik van. Tijd voor verandering!

Bekijk deze blog

Toegang tot innovatiebox moeilijker met nieuwe wet

De overheid stimuleert met de innovatiebox investeringen in innovatie door het bedrijfsleven. Deze fiscale stimuleringsmaatregel verlaagt de vennootschapsbelasting over de winst uit innovaties naar 5%.

Bekijk dit nieuws

Klantverhaal Moog

Moog in Nieuw-Vennep is misschien wel het meest innovatieve bedrijf van Nederland. Het ontwikkelt test- en simulatiesystemen voor onder meer de luchtvaart. Wij hebben Moog geholpen gebruik te maken van de belastingregeling voor innovatieve bedrijven.

Pim van den Dijssel
Pim van den Dijssel General Manager
“We besparen nu ongeveer 60.000 tot 100.000 euro maar de komende jaren zal dat bedrag verder oplopen.”
Lees het klantverhaal

Ondernemerscollege

Kun je je brein afstemmen op innovatie?

Het kost moeite als je een automatische handeling ineens anders wil uitvoeren. Paul Smit geeft tips om je brein af te stemmen op innovatie.

Hoe kunnen wij u verder helpen?