Prinsjesdag 2017
Onderdeel van:

Belastingadvies

Prinsjesdag 2017

Prinsjesdag 2017 is weer achter de rug. Wat zijn de plannen van het kabinet voor 2018? Welke fiscale maatregelen worden genomen? Nog belangrijker: wat zijn de gevolgen hiervan voor u? Op deze pagina leest u alles over Prinsjesdag 2017.

Vanwege het demissionaire kabinet staan in het Belastingplan 2018 uitsluitend maatregelen waarvan het onontkoombaar is dat ze per 1 januari 2018 ingaan. Daarnaast is het wetsvoorstel Wet inhoudingsplicht houdstercoöperatie en uitbreiding inhoudingsvrijstelling aan de Tweede Kamer aangeboden. De maatregelen zijn een optelsom van jurisprudentie, Europese regelgeving en eerder aangekondigde maatregelen.

Houd wel in het achterhoofd: alle genoemde maatregelen en wijzigingen betreffen slechts wetsvoorstellen. De voorstellen zijn pas van toepassing als ze zijn goedgekeurd door de Eerste en Tweede Kamer.

Overheid | Baker Tilly Berk

Thema's Belastingplan

De fiscale maatregelen uit het Belastingplan 2018 hebben we gesorteerd per thema. Zo kunt u eenvoudig de voor u relevante maatregelen en wetsvoorstellen teruglezen. U vindt ze hiernaast.

Salarisadministratie | Baker Tilly Berk

Prinsjesdag 2017: inkomstenbelasting

De nieuwe maatregelen met betrekking tot inkomstenbelasting zijn op Prinsjesdag 2017 bekend gemaakt. Wat houden deze maatregelen in?

Bekijk dit nieuws
Loonheffingen | Baker Tilly Berk

Prinsjesdag 2017: loonbelasting

Op Prinsjesdag 2017 zijn een aantal maatregelen aangekondigd die betrekking hebben op loonbelasting. Ontdek meer hierover.

Bekijk dit nieuws
Schenk- en erfbelasting

Prinsjesdag 2017: schenk- en erfbelasting

Op Prinsjesdag 2017 zijn ook maatregelen met betrekking tot schenk- en erfbelasting bekend gemaakt. Wat kunt u verwachten?

Bekijk dit nieuws
Waardebepaling - Corporate Finance | Baker Tilly Berk

Prinsjesdag 2017: vennootschapsbelasting

Blijf op de hoogte van de laatste maatregelen met betrekking tot vennootschapsbelasting. Lees hier over de bekendmakingen op Prinsjesdag 2017.

Bekijk dit nieuws
Prinsjesdag 2017 btw | Baker Tilly Berk

Prinsjesdag 2017: btw

Welke maatregelen met betrekking tot btw kunt u op korte termijn verwachten naar aanleiding van Prinsjesdag 2017? U leest het hier!

Bekijk dit nieuws
Auto en btw | Btw-advies

Prinsjesdag 2017: overige fiscale maatregelen

Blijf op de hoogte van de laatste fiscale maatregelen. Lees hier meer over de bekendmakingen op Prinsjesdag 2017.

Bekijk dit nieuws
Prinsjesdag 2017 | Wet inhoudingsplicht houdstercoöperatie

Prinsjesdag 2017: wetsvoorstel inhoudingsplicht houdstercoöperaties

Op Prinsjesdag 2017 werd ook het wetsvoorstel Wet inhoudingsplicht houdstercoöperatie en uitbreiding inhoudingsvrijstelling aangeboden. Wat kunt u verwachten?

Bekijk dit nieuws

Ondernemerscollege

Hoe ontwikkel ik een toekomstvisie in deze snel veranderende wereld?

Om van je huidige positie naar een langetermijnvisie te werken, zijn een aantal stappen nodig. Hiervoor heeft Bob de Wit een handige tool ontwikkeld.