Prinsjesdag 2018
Onderdeel van:

Belastingadvies

Prinsjesdag 2018

Prinsjesdag 2018 is een feit. Het kabinet presenteerde dinsdag 18 september de plannen voor 2019. Welke (fiscale) maatregelen worden genomen? En nog belangrijker: wat zijn de gevolgen hiervan voor u? Op deze pagina leest u alles over Prinsjesdag 2018.

Het kabinet presenteerde op Prinsjesdag het Belastingplan 2019 en de overige fiscale maatregelen 2019. Ook werden een aantal wetsvoorstellen, als onderdeel van het Belastingpakket met fiscale maatregelen, door minister Hoekstra van Financiƫn aan de Tweede Kamer aangeboden. Let op: de genoemde maatregelen en wijzigingen zijn wetsvoorstellen. De voorstellen zijn pas van toepassing als ze zijn goedgekeurd door de Eerste en Tweede Kamer.

Thema's Belastingplan

Om u op de hoogte te brengen van de maatregelen, hebben wij ze gesorteerd, zodat u eenvoudig de voor u relevante informatie kunt vinden.

Prinsjesdag 2018 | inkomstenbelasting

Prinsjesdag 2018: inkomstenbelasting

De nieuwe maatregelen met betrekking tot inkomstenbelasting zijn op Prinsjesdag 2018 bekend gemaakt. Wat houden deze maatregelen in?

Bekijk dit nieuws
Prinsjesdag 2018 | Loonbelasting

Prinsjesdag 2018: loonbelasting

Op Prinsjesdag 2018 zijn een aantal maatregelen aangekondigd die betrekking hebben op loonbelasting. Ontdek meer hierover.

Bekijk dit nieuws
Prinsjesdag 2018 | btw

Prinsjesdag 2018: btw

Welke maatregelen met betrekking tot btw kunt u op korte termijn verwachten naar aanleiding van Prinsjesdag 2018? U leest het hier!

Bekijk dit nieuws
Prinsjesdag 2018 | pensioen

Prinsjesdag 2018: pensioen

Welke maatregel is er op Prinsjesdag 2018 bekendgemaakt over pensioen en wat is het gevolg voor u?

Bekijk dit nieuws
Prinsjesdag 2017 vennootschapsbelasting | Baker Tilly

Prinsjesdag 2018: erfbelasting

Op Prinsjesdag 2018 is er ook een maatregel met betrekking tot erfbelasting bekendgemaakt. Wat kunt u verwachten?

Bekijk dit nieuws
Btw-advies | Baker Tilly

Prinsjesdag 2018: formele wijzigingen

In het kader van de bestrijding van internationale fiscale constructies kondigde het vorige kabinet een aantal maatregelen aan om de belastinginning veilig te stellen. Deze voorstellen zijn nu verder uitgewerkt.

Bekijk dit nieuws
Prinsjesdag 2018 | fiscale maatregelen

Prinsjesdag 2018: overige fiscale maatregelen

Blijf op de hoogte van de laatste fiscale maatregelen. Lees hier meer over de bekendmakingen op Prinsjesdag 2018.

Bekijk dit nieuws
Corporate Finance | Baker Tilly

Wetsvoorstel Wet Bronbelasting 2020

Het wetsvoorstel Wet bronbelasting 2020 omvat de afschaffing van de dividendbelasting en de direct daarmee samenhangende invoering van een bronbelasting op dividenden naar laagbelastende jurisdicties en in misbruiksituaties.

Bekijk dit nieuws
Prinsjesdag 2018 | vennootschapsbelasting

Implementatie EU-richtlijn tegen belastingontwijking (ATAD1)

Implementatiewetsvoorstel strekt tot implementatie van de laatstelijk gerectificeerde EU-richtlijn tot vaststelling van regels ter bestrijding van belastingontwijkingspraktijken die rvan invloed zijn op de werking van de interne markt (ATAD1).

Bekijk dit nieuws

Ondernemerscollege

Hoe hard kan onze economie nog groeien?

Is de Nederlandse economie goed hersteld van de crisis en kan de stijgende lijn worden voortgezet? Of is het een zeepbel? Marieke Blom vertelt.