Zzp
Onderdeel van:

Belastingadvies

Zzp

De laatste jaren komt het steeds vaker voor dat mensen niet in dienstbetrekking werkzaam zijn, maar als zzp'er (zelfstandige zonder personeel). Door de groeiende economie neemt de vraag naar zzp'ers toe. Als zzp'er kunt u zelf de inhoud van uw werkzaamheden bepalen en zijn werktijden flexibel in te delen. Niet alleen deze flexibiliteit zorgt voor een toename van zzp'ers, maar ook de fiscale voordelen stimuleren de toename. Althans, als de zzp'er als ondernemer voor de inkomstenbelasting erkend wordt. Dat is niet altijd het geval.

Onze adviseurs kunnen u adviseren over de vraag of u als zzp'er als ondernemer voor de inkomstenbelasting aangemerkt kan worden. Als dat het geval is, gelden voor zzp'ers dezelfde aftrekposten als voor eenmanszaken (o.a. zelfstandigenaftrek, MKB-winstvrijstelling en de meewerkaftrek voor uw partner). Voor deze aftrekposten gelden verschillende voorwaarden. Onze adviseurs kunnen u inzicht verschaffen over de fiscale mogelijkheden en kansen. Zij kunnen u adviseren over zowel meer algemene vragen als specifieke onderwerpen, zoals:

  • Ondernemersaftrek
  • Zelfstandigenaftrek
  • Mkb-winstvrijstelling
  • Meewerkaftrek
  • Startersaftrek
  • FOR (Fiscale Oudedagsreserve)
  • Wet DBA (in plaats van de VAR-verklaring)
  • Zzp aftrekposten
Neem contact op Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Belastingadvies | Baker Tilly

Meer over zzp en belasting

Op de hoogte blijven van actualiteiten die u als zzp’er aangaan? Kijk dan in het nieuwsoverzicht hiernaast. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op!

Regeerakkoord Rutte III: Wet DBA op de schop

Regeerakkoord Rutte III: Wet DBA op de schop

Nieuw kabinet beoogt meer zekerheid voor zzp’ers met een nieuwe wet.

Bekijk dit nieuws
Salarisadministratie.jpg

Prinsjesdag 2017: inkomstenbelasting

De nieuwe maatregelen met betrekking tot inkomstenbelasting zijn op Prinsjesdag 2017 bekend gemaakt. Wat houden deze maatregelen in?

Bekijk dit nieuws
Geen omkering bewijslast zonder aanmaning

Geen omkering bewijslast zonder aanmaning

Omkering van de bewijslast vindt plaats als de vereiste aangifte niet is gedaan, of als sprake is van een onherroepelijke informatiebeschikking.

Bekijk dit nieuws

Ondernemerscollege

Hoe maak je indruk met je presentatie?

Tips van presentatiecoach en speechschrijver Huib Hudig om je publiek geboeid te houden en mensen te raken met je verhaal.