Btw-advies en compliance

Btw-advies en compliance

Belastingheffing verschuift steeds meer van directe naar indirecte belastingen. De btw, douane en accijnzen gaan omhoog en krijgen daardoor steeds meer aandacht van de Belastingdienst. Mede daardoor, en doordat de wet- en regelgeving voortdurend verandert, is het belangrijk om uw btw-positie regelmatig te controleren. Wij geven u graag btw-advies.

U bent zelf verantwoordelijk om ‘in control’ te zijn. Beschikt u niet over voldoende kennis of tijd om na te gaan of aan alle btw-regels wordt voldaan? Met onze uitgebreide dienstverlening kunnen wij u van het juiste btw-advies voorzien.

Door verkeerde boekingen in de administratie kan teveel btw in aftrek worden gebracht of wordt de btw mogelijk niet teruggevraagd. Door het analyseren van data kunnen deze fouten worden gesignaleerd en worden de btw-risico’s voor uw organisatie beperkt. Misschien is er zelfs nog wel optimalisatie in uw btw-proces mogelijk! U kunt bij ons terecht voor een goed btw-advies, second opinion, btw-quickscan of btw-data analyse.

Btw-advies | Baker Tilly Berk

Onze btw-diensten

Naast de reguliere advisering kunt u bij ons terecht voor een btw-data analyse. Wij helpen u om de btw-regels te verankeren in uw organisatie. Wij kunnen u ook van dienst zijn met het organiseren van trainingen en workshops.

Btw-aangiftes

Btw-tools

Btw-trainingen

Nieuws & meer

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Om u van persoonlijk btw-advies te kunnen voorzien, houden wij de wet- en regelgeving scherp in de gaten. Dit zetten we vervolgens om naar begrijpelijke nieuwsberichten.

Beschikking Btw-compensatiefonds 2016: maak tijdig bezwaar

Gemeenten en provincies ontvangen vóór 1 juli 2017 de beschikking voor de bijdrage uit het Btw-compensatiefonds (BCF) voor het jaar 2016.

Bekijk dit nieuws

Nadert uitbreiding btw-sportvrijstelling de finish?

Sportvrijstelling zou van toepassing moeten zijn op alle vormen van sportbeoefening die worden geboden door instellingen die geen winst beogen.

Bekijk dit nieuws

Verhuur van garageboxen vaker belast met btw

De verhuur van garageboxen wordt aangemerkt als de verhuur van parkeerruimte en is derhalve belast met btw.

Bekijk dit nieuws

Wees alert bij btw-schulden op de balans

Bij het opstellen van de jaarstukken kan blijken dat u nog btw aan de Belastingdienst moet voldoen. U moet dan een suppletie btw indienen.

Bekijk dit nieuws

Europese Commissie doet voorstellen voor verstrekkende EU-wetgeving btw & e-commerce

De vier belangrijkste elementen van de voorstellen van de Commissie op een rij.

Bekijk dit nieuws

Tandpasta’s en zonnebrandmiddelen: 6% btw

De verkoop van tandpasta’s en zonnebrandmiddelen kan belast zijn met 6% btw.

Bekijk dit nieuws

Gelegenheid geven tot parkeren op straat door gemeente is met btw belast

De Rechtbank heeft geoordeeld dat een gemeente btw in rekening moet brengen voor ‘straatparkeren’.

Bekijk dit nieuws

Voorstellen Commissie: nieuwe btw-drempel en uitbreiding MOSS-systeem

Een van de overwogen wetsveranderingen is het uitbreiden van de ‘btw- mini-one-stop-shop’.

Bekijk dit nieuws

Ondernemerscollege

Hoe vergroot je de impact van je verhaal?

Anne Spies leert je hoe je een goede pitch maakt. Durf jij te pitchen vanuit je hart, durf jij te vertellen wat je écht drijft? Probeer het maar eens!