Corporate Finance

Corporate Finance

Een onderneming is altijd in beweging. In elke fase van de levenscyclus van een bedrijf komen er andere vragen of uitdagingen op uw pad. Vragen als: hoe realiseer ik een bepaalde ambitie of groei (uitbreiding via een overname bijvoorbeeld), hoe wijzig ik de koers van mijn bedrijf, hoe zet ik een nieuw product in de markt, wat is mijn bedrijf waard of hoe verkoop ik mijn onderneming? Een oud-Hollands gezegde luidt: een goed begin is het halve werk. En dat geldt zeker bij dit soort grote vraagstukken.

Onze Corporate Finance adviseurs weten wel raad met uw bedrijfskundige uitdagingen. Bijvoorbeeld wanneer er ‘iets moet veranderen’ en u niet weet waar te beginnen. Wij gaan op zoek naar de vraag achter uw vraag en zoeken uit wat er nodig is om een nieuwe weg in te kunnen slaan. Wij staan voor u klaar wanneer u concrete hulp zoekt bij bij de aan- of verkoop van uw organisatie of de waardering ervan. Of bij het schrijven van een businessplan, een financieringsaanvraag of het uitvoeren van een due diligence onderzoek.

Onze Corporate Finance adviseurs werken vanuit meerdere vestigingen, namelijk De Meern, Breda, Zwolle/Almelo, Amsterdam en Rotterdam. Wilt u meer informatie over onze dienstverlening of in gesprek met een van onze adviseurs? Neemt u dan contact met ons op.

Corporate Finance | Baker Tilly

De dienstverlening

Ontdek meer over onze Corporate Finance diensten: of het nu gaat om een waardebepaling of hulp bij het maken van een businessplan, advies bij een management buy in of de verkoop van uw bedrijf.

Due Diligence

Due diligence - Corporate Finance | Baker Tilly

Onderzoek altijd het bedrijf dat u overneemt.

Lees meer

Businessplan

Businessplan - Corporate Finance | Baker Tilly

Begin bij de basis en analyseer uw businesscase.

Lees meer

Financiering

Corporate Finance | Baker Tilly

Welke mogelijkheden zijn er voor u?

Lees meer

Bedrijf aan- of verkopen

Bedrijf verkopen of aankopen  - Corporate Finance | Baker Tilly

Een bijzonder moment voor u als ondernemer.

Lees meer

Waardebepaling

Waardebepaling - Corporate Finance | Baker Tilly

Dit helpt u bij het maken van de juiste keuzes.

Lees meer

Referenties

Beroeps- en netwerkorganisaties en databases

Actueel

Wilt u uw bedrijf verkopen, herfinancieren of de waarde van uw onderneming laten bepalen? Dan is het interessant om ook onze blogs en artikelen over Corporate Finance gerelateerde onderwerpen, zoals financiering, due diligence, bedrijf verkopen, enzovoort te lezen. Vergroot uw kennis over deze onderwerpen en kom goed beslagen ten ijs. 

Budelpack Europe B.V.

Budelpack Europe B.V.

Baker Tilly Berk Corporate Finance begeleidt de aandeelhouders van Budelpack Europe B.V. bij de overname van Interpak Holding B.V.

Bekijk dit nieuws
Gestapelde financiering is slim

Waarom is het slim om financieringen te stapelen?

Lorijn van Leersum, partner Corporate Finance bij Baker Tilly Berk, schreef een blog over alternatieve financiering. Zijn advies aan het mkb: gestapelde financiering. Je spreidt daarmee de risico’s en bent minder afhankelijk van de bank.

Bekijk deze blog
Eimskip opnieuw in zee met Baker Tilly Berk Corporate Finance

Eimskip opnieuw in zee met Baker Tilly Berk Corporate Finance

Baker Tilly Berk Corporate Finance heeft in nauwe samenwerking met de Corporate Finance collega’s van Baker Tilly Denmark, de overname van het Deense SHIP-LOG A/S door Eimskip begeleid.

Bekijk dit nieuws
Herstelkader Rentederivaten

Herstelkader Rentederivaten

De AFM heeft vastgesteld dat bij het adviseren over en het aangaan van rentederivaten de belangen van mkb-klanten onvoldoende voorop hebben gestaan.

Bekijk dit nieuws
Corporate Finance begeleidt Eimskip bij de overname van Mareco

Corporate Finance begeleidt Eimskip bij de overname van Mareco

Eimskip versterkt wederom haar positie in de wereldwijde reefer logistieke diensten door de overname van 80% van de aandelen het Belgische Mareco. Baker Tilly Berk Corporate Finance heeft deze overname begeleid.

Bekijk dit nieuws

Compensatieregeling rentederivaten mkb

Er is positief nieuws voor gedupeerde ondernemers met rentederivaten: zij kunnen nu compensatie krijgen voor het financieel nadeel dat ze hebben geleden. Het Herstelkader Rentederivaten maakt dit mogelijk.

Bekijk dit nieuws
Crowdfunding: financieringsinstrument of marketingtool?

Is crowdfunding een financieringsinstrument of juist een marketingtool?

Beide! Crowdfunding is daarmee een prima aanzet voor nader marktonderzoek en verdere productontwikkeling, dat laatste zo mogelijk in de vorm van…crowdsourcing.

Bekijk deze blog
Participatiemaatschappijen - Wat kunnen deze voor u betekenen?

Participatiemaatschappijen - Wat kunnen deze voor u betekenen?

Participatiemaatschappijen investeren (doorgaans) eigen vermogen in mkb-bedrijven, bijvoorbeeld om een opvolgingsprobleem op te lossen of voor groeikapitaal te zorgen.

Bekijk dit nieuws

Financieren – wat zijn tegenwoordig de bancaire mogelijkheden ?

Wat is er mogelijk naast de reguliere financiering?

Bekijk dit nieuws

Klantverhaal Opdidakt

Henk en Charlotte van de Water bouwden Opdidakt in vijftien jaar uit tot een bloeiend bedrijf met acht vestigingen en 100 medewerkers. Geen van de drie zoons had interesse om het bedrijf over te nemen. Henk en Charlotte besloten het bedrijf te verkopen. Wij hebben hen begeleid bij het verkooptraject.

Lorijn van Leersum
Lorijn van Leersum Partner Corporate Finance
Henk van de Water
Henk van de Water Ondernemer
''Een klik en vertrouwen zijn belangrijk, want je bedrijf verkopen doe je alleen met mensen bij wie je je 100 procent goed voelt.''
Lees het klantverhaal

Ondernemerscollege

Hoe hard kan onze economie nog groeien?

Is de Nederlandse economie goed hersteld van de crisis en kan de stijgende lijn worden voortgezet? Of is het een zeepbel? Marieke Blom vertelt.

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Maarten van Kampen
Maarten van Kampen Partner Corporate Finance T: 06 20 00 58 00

"Als zoon uit een ondernemersgezin kies ik voor een pragmatische en betrokken aanpak."