Bedrijf aankopen en verkopen
Onderdeel van:

Corporate Finance

Bedrijf aankopen en verkopen

Er zijn verschillende redenen denkbaar waarom u uw onderneming zou willen verkopen,of (een deel van) een andere onderneming wilt aankopen. Uw reden kan persoonlijk of zakelijk van aard zijn, of een combinatie van beiden. Bijvoorbeeld omdat u geen geschikte opvolger in uw (familie-) bedrijf heeft. Of omdat u wilt uitbreiden en groeien. Wat de reden ook is, een aan- of verkoop is altijd een bijzonder moment voor u als ondernemer.

Impact fusie-en overname proces 

Ongeacht of u wilt kopen of verkopen, wij weten welke impact fusie- en overnameprocessen hebben op u als ondernemer – zowel op emotioneel als zakelijk vlak – en wat de gevolgen zijn voor bijvoorbeeld uw werknemers, klanten en andere belanghebbenden. Door onze uitgebreide ervaring met ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf begrijpen we welke aspecten er bij een dergelijk traject komen kijken en met welke vraagstukken u als ondernemer te maken kunt krijgen. Op alle vlakken, bijvoorbeeld prijsvorming, financiering, waardering, overname condities en - contracten kunnen wij u adviseren. 

Management buy-out

Management buy-outs (MBO's) komen de laatste jaren steeds vaker voor. Als alternatief voor verkoop aan een ander bedrijf, of omdat er geen opvolging is vanuit de familie. Het tegenovergestelde is ook mogelijk; een management buy-in (MBI) ontstaat wanneer managers (of een manager) van buiten de organisatie het bedrijf kopen.

MBO’s en MBI’s zijn bijzondere transactievarianten, voor zowel de koper als verkoper. De financiering van een MBO of MBI is vrijwel altijd gecompliceerd, omdat de financiële middelen vaak ontoereikend zijn. Wij hebben hier goede oplossingen voor, die zich in het verleden al meerdere malen hebben bewezen.

Onze adviseurs begeleiden jaarlijks een groot aantal transacties. Wij werken met een zeer ervaren gespecialiseerd team van adviseurs, die u in het gehele traject begeleiden. Hierbij streven wij naar een optimaal resultaat voor alle belanghebbenden. Met onze persoonlijke aanpak, kennis van de markt en internationale netwerk hebben we alles in huis om tot een succesvolle transactie  te komen. Daar kunt u op vertrouwen.

Corporate Finance | Baker Tilly

Wilt u meer lezen?

Wilt u uw bedrijf verkopen, herfinancieren of de waarde van uw onderneming laten bepalen? Dan is het interessant om ook onze blogs, tips en artikelen over Corporate Finance gerelateerde onderwerpen, zoals financiering, due diligence, bedrijf verkopen, enzovoort te lezen. Vergeet ook niet het ondernemerscollege van Stefan van de Berg te bekijken. Vergroot uw kennis en kom goed beslagen ten ijs. 

Familiebedrijf - Corporate Finance | Baker Tilly

Wilt u uw onderneming verkopen?

Bekijk dan deze vier tips om uw bedrijf verkoopklaar te maken. Het optimaliseren van de winst bijvoorbeeld.

Bekijk deze blog
Familiebedrijf |Baker Tilly

Bedrijf overnemen?

Vertil u niet aan uw ambities! Want een overname is een ingrijpend iets, daar moet u niet te lichtzinnig over denken.

Bekijk deze blog
Budelpack Europe B.V.

Budelpack Europe B.V.

Baker Tilly Berk Corporate Finance begeleidt de aandeelhouders van Budelpack Europe B.V. bij de overname van Interpak Holding B.V.

Bekijk dit nieuws
Gestapelde financiering is slim

Waarom is het slim om financieringen te stapelen?

Lorijn van Leersum, partner Corporate Finance bij Baker Tilly Berk, schreef een blog over alternatieve financiering. Zijn advies aan het mkb: gestapelde financiering. Je spreidt daarmee de risico’s en bent minder afhankelijk van de bank.

Bekijk deze blog
Eimskip opnieuw in zee met Baker Tilly Berk Corporate Finance

Eimskip opnieuw in zee met Baker Tilly Berk Corporate Finance

Baker Tilly Berk Corporate Finance heeft in nauwe samenwerking met de Corporate Finance collega’s van Baker Tilly Denmark, de overname van het Deense SHIP-LOG A/S door Eimskip begeleid.

Bekijk dit nieuws
Herstelkader Rentederivaten

Herstelkader Rentederivaten

De AFM heeft vastgesteld dat bij het adviseren over en het aangaan van rentederivaten de belangen van mkb-klanten onvoldoende voorop hebben gestaan.

Bekijk dit nieuws
Corporate Finance begeleidt Eimskip bij de overname van Mareco

Corporate Finance begeleidt Eimskip bij de overname van Mareco

Eimskip versterkt wederom haar positie in de wereldwijde reefer logistieke diensten door de overname van 80% van de aandelen het Belgische Mareco. Baker Tilly Berk Corporate Finance heeft deze overname begeleid.

Bekijk dit nieuws

Compensatieregeling rentederivaten mkb

Er is positief nieuws voor gedupeerde ondernemers met rentederivaten: zij kunnen nu compensatie krijgen voor het financieel nadeel dat ze hebben geleden. Het Herstelkader Rentederivaten maakt dit mogelijk.

Bekijk dit nieuws
Crowdfunding: financieringsinstrument of marketingtool?

Is crowdfunding een financieringsinstrument of juist een marketingtool?

Beide! Crowdfunding is daarmee een prima aanzet voor nader marktonderzoek en verdere productontwikkeling, dat laatste zo mogelijk in de vorm van…crowdsourcing.

Bekijk deze blog

Klantverhaal KH Engineering

KH Engineering werd door haar moederbedrijf Ludan Engineering aangemoedigd om te groeien naar vijfhonderd ingenieurs als onderdeel van een nieuwe groeistrategie. Als leverancier van ingenieursdiensten is autonome groei lastig omdat het aanbod van specialisten en vakmensen beperkt is. CFO Ruud Kamp constateerde dat er maar één optie over bleef: bestaande bedrijven overnemen. Baker Tilly Berk hielp KH Engineering hierbij.

Ruud Kamp
Ruud Kamp CFO
“Ga het niet zelf doen, maar schakel externe begeleiding in. Dat werkt veel efficiënter.”
Lees het klantverhaal

Ondernemerscollege

Mijn bedrijf verkocht. En nu?

Wat komt er allemaal kijken bij de verkoop van je bedrijf, los van alle praktische zaken? Stefan van den Berg, oprichter van Afterpay, vertelt.

Stefan van den Berg

Bekijk alle colleges

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Lorijn van Leersum
Lorijn van Leersum Partner Corporate Finance T: 06 24 23 14 13

"Met mijn creativiteit en oog voor detail, streef ik optimale en klantgerichte resultaten na."