Financiering
Onderdeel van:

Corporate Finance

Financiering

U wilt starten, uitbreiden of heeft een andere reden waarom uw onderneming financiering nodig heeft. Wat zijn de mogelijkheden voor bedrijfsfinanciering en welke passen het beste bij uw plannen? Wij bieden onafhankelijk financieringsadvies bij (familie)bedrijven, management en medewerkersparticipaties en DGA’s. Wij begrijpen uw wensen en die van alle betrokken partijen. Samen met u komen we tot de beste oplossing voor uw financieringsvraagstuk.

Startpunt voor bedrijfsfinanciering

Onze adviseurs richten zich op het geven van advies met betrekking tot alle aspecten van de financiering, waaronder het aantrekken van nieuwe leningen, herfinanciering van schulden en balans (her)structurering. Ongeacht het soort financiering waar u voor kiest, een betrouwbaar plan is altijd het startpunt. Want elke financier wil weten waar u geld voor nodig heeft en of u een rendabel plan heeft.

Welke vormen van bedrijfsfinanciering zijn er?

De meest voorkomende vorm van bedrijfsfinanciering is een lening bij de bank. Dat kan een doorlopend krediet zijn, een bankgarantie of een lening. Afhankelijk van uw situatie zou de financiering ook bijvoorbeeld een microfinanciering van de overheid of een investering van een particulier kunnen zijn. Een alternatieve vorm van bedrijfsfinanciering is bijvoorbeeld crowdfunding. Hierbij kunnen particulieren (kleine) bedragen investeren en in ruil daarvoor krijgen ze bepaalde diensten of producten gedurende een vooraf bepaalde looptijd 

Een financiering is niet van de ene op de andere dag geregeld. Degelijk advies, een groot netwerk en hulp bij het op orde maken van de gevraagde documenten, zoals een businessplan, kan dit proces versoepelen. Dit zijn precies de zaken waar Baker Tilly Berk Corporate Finance u mee kan helpen. Wij begrijpen welke financieringsvormen en -instellingen het beste passen bij uw financieringsbehoefte en hebben een groot netwerk van contacten bij banken en alternatieve financiers. 

Wij geven u graag advies toegespitst op uw specifieke situatie. Neem contact op met Lorijn van Leersum voor meer informatie. Hij deelt graag zijn wijsheid met u.

Corporate Finance | Baker Tilly

Bijzondere financieringsvorm

Alternatieve financiering is een bijzondere vorm van financiering. Ontdek meer over de mogelijkheden voor uw onderneming.

Alternatieve financiering

Corporate Finance | Baker Tilly

Wanneer een bank u niet kan helpen.

Lees meer

Meer lezen over financiering

Wilt u uw bedrijf verkopen, herfinancieren of de waarde van uw onderneming laten bepalen? Dan is het interessant om ook onze blogs en artikelen over Corporate Finance gerelateerde onderwerpen, zoals financiering, due diligence, bedrijf verkopen, enzovoort te lezen. Vergeet ook niet het ondernemerscollege van Tom Vroemen te bekijken. Vergroot uw kennis en kom goed beslagen ten ijs. 

Budelpack Europe B.V.

Budelpack Europe B.V.

Baker Tilly Berk Corporate Finance begeleidt de aandeelhouders van Budelpack Europe B.V. bij de overname van Interpak Holding B.V.

Bekijk dit nieuws
Gestapelde financiering is slim

Waarom is het slim om financieringen te stapelen?

Lorijn van Leersum, partner Corporate Finance bij Baker Tilly Berk, schreef een blog over alternatieve financiering. Zijn advies aan het mkb: gestapelde financiering. Je spreidt daarmee de risico’s en bent minder afhankelijk van de bank.

Bekijk deze blog
Eimskip opnieuw in zee met Baker Tilly Berk Corporate Finance

Eimskip opnieuw in zee met Baker Tilly Berk Corporate Finance

Baker Tilly Berk Corporate Finance heeft in nauwe samenwerking met de Corporate Finance collega’s van Baker Tilly Denmark, de overname van het Deense SHIP-LOG A/S door Eimskip begeleid.

Bekijk dit nieuws
Herstelkader Rentederivaten

Herstelkader Rentederivaten

De AFM heeft vastgesteld dat bij het adviseren over en het aangaan van rentederivaten de belangen van mkb-klanten onvoldoende voorop hebben gestaan.

Bekijk dit nieuws
Corporate Finance begeleidt Eimskip bij de overname van Mareco

Corporate Finance begeleidt Eimskip bij de overname van Mareco

Eimskip versterkt wederom haar positie in de wereldwijde reefer logistieke diensten door de overname van 80% van de aandelen het Belgische Mareco. Baker Tilly Berk Corporate Finance heeft deze overname begeleid.

Bekijk dit nieuws

Compensatieregeling rentederivaten mkb

Er is positief nieuws voor gedupeerde ondernemers met rentederivaten: zij kunnen nu compensatie krijgen voor het financieel nadeel dat ze hebben geleden. Het Herstelkader Rentederivaten maakt dit mogelijk.

Bekijk dit nieuws
Infographic financieringsvormen

Infographic financieringsvormen

Banken zijn weer vaker bereid te financieren. Zeker als er voor de invulling van de financieringsbehoefte wordt gekozen voor een mix van financieringsvormen. Welke vorm past er bij u?

Bekijk dit nieuws
Crowdfunding: financieringsinstrument of marketingtool?

Is crowdfunding een financieringsinstrument of juist een marketingtool?

Beide! Crowdfunding is daarmee een prima aanzet voor nader marktonderzoek en verdere productontwikkeling, dat laatste zo mogelijk in de vorm van…crowdsourcing.

Bekijk deze blog

"Zonder crowdfunding had de Hoftrammm niet zo snel op de rails gestaan"

Over hoe je je dromen waar kunt maken.

Bekijk dit nieuws

Ondernemerscollege

Hoe levert je netwerk kapitaal op?

Crowdfunding. Wat is het, hoe werkt het en wat kun je met deze alternatieve financieringsvorm? Tom Vroemen geeft college.

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Lorijn van Leersum
Lorijn van Leersum Partner Corporate Finance T: 06 24 23 14 13

"Met mijn creativiteit en oog voor detail, streef ik optimale en klantgerichte resultaten na."