Waardebepaling
Onderdeel van:

Corporate Finance

Waardebepaling

In bijna ieder aankoop- en verkoopproces krijgt u te maken met een waardebepaling. Een waardebepaling vormt immers de basis voor onderhandelingen en prijsbepaling. De uitkomst van een waardebepaling is belangrijk en helpt u bij het maken van de juiste keuzes. Nu en in de toekomst.

Weloverwogen oordeel

Er zijn legio redenen te bedenken waarom u de waardebepalende factoren binnen uw onderneming wilt weten. Bijvoorbeeld omdat u uw bedrijf overdraagt aan uw kinderen of omdat er geen overeenstemming is over de waarde van de aandelen van uw bedrijf. In al deze – en daarnaast ook in talloze andere denkbare –situaties heeft u behoefte aan onafhankelijk advies dat u in staat stelt tot een weloverwogen oordeel te komen. 

De meest voorkomende redenen voor een waardebepaling zijn:

Onze dienstverlening kenmerkt zich door een persoonlijke benadering, waarbij de belangrijke punten uitvoerig worden toegelicht en er veel ruimte is voor interactie. Op deze manier zorgen we dat u beschikking heeft over de waardebepaling waar de situatie om vraagt.

Corporate Finance | Baker Tilly

Meer lezen over waardebepaling

Wilt u uw bedrijf verkopen, herfinancieren of de waarde van uw onderneming laten bepalen? Dan is het interessant om ook onze blogs, tips en artikelen over Corporate Finance gerelateerde onderwerpen, zoals financiering, due diligence, bedrijf verkopen, enzovoort te lezen. Vergeet ook niet het ondernemerscollege van Stefan van de Berg te bekijken. Vergroot uw kennis en kom goed beslagen ten ijs. 

Familiebedrijf - Corporate Finance | Baker Tilly

Wilt u uw onderneming verkopen?

Bekijk dan deze vier tips om uw bedrijf verkoopklaar te maken. Het optimaliseren van de winst bijvoorbeeld.

Bekijk deze blog
Budelpack Europe B.V.

Budelpack Europe B.V.

Baker Tilly Berk Corporate Finance begeleidt de aandeelhouders van Budelpack Europe B.V. bij de overname van Interpak Holding B.V.

Bekijk dit nieuws
Gestapelde financiering is slim

Waarom is het slim om financieringen te stapelen?

Lorijn van Leersum, partner Corporate Finance bij Baker Tilly Berk, schreef een blog over alternatieve financiering. Zijn advies aan het mkb: gestapelde financiering. Je spreidt daarmee de risico’s en bent minder afhankelijk van de bank.

Bekijk deze blog
Eimskip opnieuw in zee met Baker Tilly Berk Corporate Finance

Eimskip opnieuw in zee met Baker Tilly Berk Corporate Finance

Baker Tilly Berk Corporate Finance heeft in nauwe samenwerking met de Corporate Finance collega’s van Baker Tilly Denmark, de overname van het Deense SHIP-LOG A/S door Eimskip begeleid.

Bekijk dit nieuws
Herstelkader Rentederivaten

Herstelkader Rentederivaten

De AFM heeft vastgesteld dat bij het adviseren over en het aangaan van rentederivaten de belangen van mkb-klanten onvoldoende voorop hebben gestaan.

Bekijk dit nieuws
Corporate Finance begeleidt Eimskip bij de overname van Mareco

Corporate Finance begeleidt Eimskip bij de overname van Mareco

Eimskip versterkt wederom haar positie in de wereldwijde reefer logistieke diensten door de overname van 80% van de aandelen het Belgische Mareco. Baker Tilly Berk Corporate Finance heeft deze overname begeleid.

Bekijk dit nieuws

Compensatieregeling rentederivaten mkb

Er is positief nieuws voor gedupeerde ondernemers met rentederivaten: zij kunnen nu compensatie krijgen voor het financieel nadeel dat ze hebben geleden. Het Herstelkader Rentederivaten maakt dit mogelijk.

Bekijk dit nieuws
Crowdfunding: financieringsinstrument of marketingtool?

Is crowdfunding een financieringsinstrument of juist een marketingtool?

Beide! Crowdfunding is daarmee een prima aanzet voor nader marktonderzoek en verdere productontwikkeling, dat laatste zo mogelijk in de vorm van…crowdsourcing.

Bekijk deze blog

Wat is uw bedrijf waard?

De uitkomst van een waardebepaling is belangrijk, de weg er naar toe is veel relevanter.

Bekijk deze publicatie

Ondernemerscollege

Hoe levert je netwerk kapitaal op?

Crowdfunding. Wat is het, hoe werkt het en wat kun je met deze alternatieve financieringsvorm? Tom Vroemen geeft college.

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Bram van Mensvoort
Bram van Mensvoort Senior manager Corporate Finance T: 06 11 59 30 13

"Mijn expertise op het gebied van waarderingen (RV) en due diligence is het resultaat van de combinatie van opleidingen en praktijk."