Kennissessie ontslagrecht
Onderdeel van:

HR Academy

Kennissessie ontslagrecht

U krijgt als werkgever vroeg of laat te maken met het ontslag van een medewerker. Weet u hoe u zoiets moet aanpakken? Weet u ook dat iedere ontslagprocedure anders is? Er is namelijk verschil of u een medewerker ontslaat vanwege bedrijfseconomische redenen, vanwege een arbeidsconflict of na langdurige ziekte. De reden van ontslag bepaalt uiteindelijk welke vervolgstappen u moet nemen. Dan is het prettig als u weet welke rechten en plichten u heeft als werkgever.

Tijdens deze kennissessie maken wij inzichtelijk welke opties er zijn én geven wij advies over de stappen die gezet moeten worden bij ontslag. Wat komt er kijken bij een ontslag op bedrijfseconomische gronden (afspiegelingsbeginsel, transitievergoeding, onderbouwing). Wat is er nodig aan dossieropbouw alvorens u afscheid kunt nemen van een niet-functionerende werknemer? En hoe zit het met het ontslag van een langdurig zieke werknemer, bent u nog steeds de transitievergoeding verschuldigd? Welke rechten heeft u als werkgever? Heeft u voldaan aan uw plichten?  

Doelgroep

HR managers en andere managers die met personeelszaken zijn belast.

Opzet kennissessie

Tijdens de kennissessie is er, naast de theorie, ook veel ruimte voor interactie en de behandeling van uw eigen praktijkvragen.

Over de docent

Mr. Nienke Lemmink is senior arbeidsrechtjurist bij Baker Tilly Berk Employment Advisory en ondersteunt werkgevers en HR managers al jaren bij het beantwoorden en begeleiden van alle voorkomende arbeidsrechtelijke vraagstukken.

Datum

De kennissessies vinden plaats in het voor- en najaar van 2017. Bij voldoende aanmeldingen (min. 6 deelnemers) zal een definitieve datum worden vastgesteld.

Tijd

Deze training duurt één dag (09.00 – 17.00 uur).

Locatie

De kennissessie kan inhouse worden verzorgd of op één van de locaties van Baker Tilly Berk.

Kosten

€ 295 per deelnemer

Aanvraagformulier: meer informatie over de kennissessie ontslagrecht
Employment Advisory | Baker Tilly Berk

Ondernemerscollege

Hoe los je een arbeidsconflict op?

Mediator Steve geeft in het ondernemerscollege tips om al je arbeidsconflicten voortaan netjes, en zonder gevolgen, op te lossen.

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Nienke Lemmink
Nienke Lemmink Senior bedrijfsjuridisch adviseur 06 30 98 96 50

"Vanuit een helicopterview heb ik snel zicht op waar u het meest bij gebaat bent, zonder de praktische kant uit het oog te verliezen."