Training succesvol reorganiseren
Onderdeel van:

HR Academy

Training succesvol reorganiseren

Technologische ontwikkelingen, een nieuwe organisatiestructuur, financieel tegenvallende resultaten of staking van (een deel van) de activiteiten. Het kunnen allemaal redenen zijn om te moeten reorganiseren. Iedere werkgever loopt vroeg of laat wel eens tegen een reorganisatie aan. Als het dan toch moet gebeuren, is het belangrijk om dit zo goed mogelijk voor te bereiden en uit te voeren.

Tijdens de training nemen wij de verschillende facetten van een succesvolle reorganisatie met u door. Van de voorbereiding tot en met de uitvoering van een reorganisatie. Wij helpen u vragen te beantwoorden als: wat is uw doel, budget en planning? We besteden ook aandacht aan wie er voor ontslag in aanmerking komt. Hierbij gaan we uitvoerig in op het afspiegelingsbeginsel en leggen we begrippen als zelfstandige bedrijfsvestiging, onderling uitwisselbare functies en ‘last in, first out’ uit.

In de training is ook aandacht voor het UWV. Wat wil en moet het UWV allemaal van u weten? We lichten toe hoe een dergelijke procedure verloopt en wat er gebeurt als u de verzochte ontslagvergunning (niet) toegewezen krijgt. Tenslotte laten we ook zien wat de do’s en don’ts zijn van een vaststellingsovereenkomst. Wat zijn de risico’s en aandachtspunten als u er voor kiest om met een vaststellingsovereenkomst afscheid te nemen van uw personeel?  

Doelgroep

HR managers en andere managers die met personeelszaken zijn belast.

Opzet training

De training is praktisch opgezet en bestaat uit een combinatie van theorie en interactie. De training biedt u daarnaast voldoende ruimte voor (de behandeling van) uw eigen praktijkvragen.

Over de docent

Mr. Nienke Lemmink is senior arbeidsrechtjurist bij Baker Tilly Berk Employment Advisory en ondersteunt werkgevers en HR managers al jaren bij het beantwoorden en begeleiden van alle voorkomende arbeidsrechtelijke vraagstukken.

Datum

De trainingen vinden plaats in het voor- en najaar van 2017. Bij voldoende aanmeldingen (min. 6 deelnemers) zal een definitieve datum worden vastgesteld.

Tijd

Deze training duurt één dag (09.00 – 17.00 uur).

Locatie

De training kan inhouse worden verzorgd of op één van de locaties van Baker Tilly Berk.

Kosten

€ 295 per deelnemer

Aaanvraagformulier: meer informatie over de training succesvol reorganiseren

 

Employment Advisory | Baker Tilly Berk

Ondernemerscollege

Ben je een olietanker of een speedboot?

Wat voor impact heeft de veranderende wereld op je organisatie. Menno Lanting legt het uit aan de hand van olietankers en speedboten.

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Nienke Lemmink
Nienke Lemmink Senior bedrijfsjuridisch adviseur 06 30 98 96 50

"Vanuit een helicopterview heb ik snel zicht op waar u het meest bij gebaat bent, zonder de praktische kant uit het oog te verliezen."