HR Consultancy
Onderdeel van:

Employment Advisory

HR Consultancy

Een hoog ziekteverzuim, problemen met het vinden van het juiste personeel of medewerkers die onvoldoende mee kunnen met de veranderingen die uw organisatie doormaakt. Als werkgever staat u voor uitdagende vraagstukken. Met onze HR Consultancy bieden wij diverse oplossingen om talent aan te trekken én te behouden, het ziekteverzuim te verlagen en de betrokkenheid van uw medewerkers te vergroten. Zo helpen wij u om rendement te behalen op uw belangrijkste kapitaal.

Basis op orde

Heldere functiebeschrijvingen, marktconforme arbeidsvoorwaarden, overzichtelijke salarisschalen en een beoordelingssysteem waarmee u uw medewerkers op de vereiste competenties kunt beoordelen. Deze tools zijn belangrijke basiselementen voor een effectief HR beleid. Samen met u brengen onze consultants deze basiselementen op orde. Daarnaast kunnen wij u helpen met een aantal primaire HR taken:

 • Werving & selectie
  Of het nu gaat om het invullen van een vacature vanwege een medewerker die heeft opgezegd. Of om extra capaciteit. U bent op zoek naar de juiste persoon op de juiste plaats. Wij kunnen u van A tot Z begeleiden. Van het opstellen van een heldere vacaturetekst tot het voeren van de selectiegesprekken en het organiseren van assessments om mismatches te voorkomen.
 • Verzuim
  De kosten rondom arbeidsongeschiktheid kunnen flink oplopen. U heeft er dan ook baat bij om verzuim terug te dringen. Wij begeleiden u tijdens het re-integratieproces van uw langdurig zieke medewerker. Daarnaast kijken wij of er preventieve oplossingen zijn om verzuim te voorkomen of de duur van verzuim te verkorten.

Talent management

Ook in de ontwikkeling van uw medewerkers valt meer rendement te behalen. Met onze HR Consultancy worden de talenten binnen uw organisatie nog beter benut, vergroot u uw aantrekkingskracht op de arbeidsmarkt én de kans op behoud van uw talenten:

 • Strategische personeelsplanning
  Een nieuwe strategie, snelle groei of juist plotselinge krimp kan aanleiding zijn om uw personeelsbestand kritisch te bekijken. Wij helpen u bij de kwalitatieve en kwantitatieve analyse van uw personeelsbestand en komen samen met u tot een plan van aanpak om de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers te vergroten.
 • Talentmanagement & ontwikkeling
  Het is belangrijk te investeren in een werkomgeving waar medewerkers hun talenten kunnen benutten en waar nodig verder ontwikkelen. Onze competentieanalyse en talentenscan geven u inzicht in de specifieke talenten van uw medewerkers. Wij stellen vervolgens het juiste aanbod van trainingen en opleidingen samen, zodat uw medewerkers zich gericht kunnen ontwikkelen.
 • Leiderschapsontwikkeling
  Leiderschapsvaardigheden zijn zeker te ontwikkelen. Wij helpen u bij het opzetten van een leiderschapsprogramma waarmee uw managers leren sterke teams te bouwen en te behouden. Daarin is aandacht voor hun ontwikkelpunten en leiderschapsstijlen. Ook kunnen we met onze teamanalyses inzicht geven in de sterkten en zwakten binnen uw team.

Strategische HR Consultancy

De strategische vraagstukken van uw organisatie kennen elk het component personeel. Daarom is het belangrijk dat uw HR beleid een integraal onderdeel uitmaakt van uw strategie. Wij helpen u graag om de vertaling te maken van strategie naar HR doelstellingen.

Employment Advisory | Baker Tilly Berk

Wij delen graag onze kennis

Onze HR-consultants geven hun visie op typische HR-vraagstukken. Aan de hand van hun praktijkervaringen laten zij zien hoe u rendement kunt behalen op uw human capital.

HR-Consultancy | Baker Tilly Berk

Organisaties groeien als leidinggevenden bloeien

HR-consultant Esther Koeman over het belang van leiderschapsontwikkeling.

Bekijk deze blog
HR-Consultancy | Baker Tilly Berk

Hulp voor werkgevers met ontevreden medewerkers

HR-consultant Susan van der Heijden over het vergroten van de betrokkenheid van medewerkers.

Bekijk deze blog
Personeel | Baker Tilly Berk

Arbeidsovereenkomst: vanzelfsprekende inhoud of vrije invulling?

Bij het opstellen van een arbeidsovereenkomst grijpen werkgevers vaak terug op bestaande contracten. Maar bent u zich wel bewust van alle beperkingen en kansen?

Bekijk deze blog
Personeel | Baker Tilly Berk

'Meenemen' pak Optimel komt werknemer duur te staan

Rechtvaardigt de diefstal van een product met slechts een geringe waarde een ontslag op staande voet?

Bekijk dit nieuws

Stagiair: stagevergoeding of minimumloon?

Als stagiairs het werk van een ‘gewone’ werknemer uitvoeren is er geen sprake van een stage en heeft de stagiair recht op het minimumloon. Hoe check je dat?

Bekijk dit nieuws
Detachering | Baker Tilly Berk

Ontslag op staande voet via social media mogelijk?

Social media is ook op de werkvloer aan de orde van de dag. Is dit in het arbeidsrecht geregeld?

Bekijk dit nieuws
Personeel | Baker Tilly Berk

Vakantiedagen meenemen naar 2017

Mag de werknemer vakantiedagen meenemen naar 2017? Of komen ze te vervallen? Hoe zit het ook alweer?

Bekijk dit nieuws
Salaris | Baker Tilly Berk

Lage-inkomensvoordeel: controleer uw personeelbestand

Vanaf 1 januari 2017 kunt u een vergoeding krijgen voor werknemers die tussen 100% en 125% van het minimumloon verdienen.

Bekijk dit nieuws

Ondernemerscollege: nu ook Engelstalige video’s

Vijf internationaal gerenommeerde sprekers geven gratis college over de blockchain, risk management, branding, arbeid en ondernemerschap.

Bekijk dit nieuws

Ondernemerscollege

Hoe krijg je ondernemende medewerkers?

Ondernemende medewerkers nemen initiatief, denken mee en zijn bereid net dat ene stapje extra te zetten. Hoe krijg je jouw medewerkers zover?

Cristel van de Ven

Bekijk alle colleges

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Carin Welters
Carin Welters Partner Employment Advisory 06 52 75 99 40

"In mijn advies anticipeer ik op de ambities van uw organisatie. Ik verbind mensen en processen."