HR Consultancy
Onderdeel van:

Employment Advisory

HR Consultancy

Een hoog ziekteverzuim, problemen met het vinden van het juiste personeel of medewerkers die onvoldoende mee kunnen met de veranderingen die uw organisatie doormaakt. Als werkgever staat u voor uitdagende vraagstukken. Met onze HR Consultancy bieden wij diverse oplossingen om talent aan te trekken én te behouden, het ziekteverzuim te verlagen en de betrokkenheid van uw medewerkers te vergroten. Zo helpen wij u om rendement te behalen op uw belangrijkste kapitaal.

Basis op orde

Heldere functiebeschrijvingen, marktconforme arbeidsvoorwaarden, overzichtelijke salarisschalen en een beoordelingssysteem waarmee u uw medewerkers op de vereiste competenties kunt beoordelen. Deze tools zijn belangrijke basiselementen voor een effectief HR beleid. Samen met u brengen onze consultants deze basiselementen op orde. Daarnaast kunnen wij u helpen met een aantal primaire HR taken:

 • Werving & selectie
  Of het nu gaat om het invullen van een vacature vanwege een medewerker die heeft opgezegd. Of om extra capaciteit. U bent op zoek naar de juiste persoon op de juiste plaats. Wij kunnen u van A tot Z begeleiden. Van het opstellen van een heldere vacaturetekst tot het voeren van de selectiegesprekken en het organiseren van assessments om mismatches te voorkomen.
 • Verzuim
  De kosten rondom arbeidsongeschiktheid kunnen flink oplopen. U heeft er dan ook baat bij om verzuim terug te dringen. Wij begeleiden u tijdens het re-integratieproces van uw langdurig zieke medewerker. Daarnaast kijken wij of er preventieve oplossingen zijn om verzuim te voorkomen of de duur van verzuim te verkorten.

Talent management

Ook in de ontwikkeling van uw medewerkers valt meer rendement te behalen. Met onze HR Consultancy worden de talenten binnen uw organisatie nog beter benut, vergroot u uw aantrekkingskracht op de arbeidsmarkt én de kans op behoud van uw talenten:

 • Strategische personeelsplanning
  Een nieuwe strategie, snelle groei of juist plotselinge krimp kan aanleiding zijn om uw personeelsbestand kritisch te bekijken. Wij helpen u bij de kwalitatieve en kwantitatieve analyse van uw personeelsbestand en komen samen met u tot een plan van aanpak om de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers te vergroten.
 • Talentmanagement & ontwikkeling
  Het is belangrijk te investeren in een werkomgeving waar medewerkers hun talenten kunnen benutten en waar nodig verder ontwikkelen. Onze competentieanalyse en talentenscan geven u inzicht in de specifieke talenten van uw medewerkers. Wij stellen vervolgens het juiste aanbod van trainingen en opleidingen samen, zodat uw medewerkers zich gericht kunnen ontwikkelen.
 • Leiderschapsontwikkeling
  Leiderschapsvaardigheden zijn zeker te ontwikkelen. Wij helpen u bij het opzetten van een leiderschapsprogramma waarmee uw managers leren sterke teams te bouwen en te behouden. Daarin is aandacht voor hun ontwikkelpunten en leiderschapsstijlen. Ook kunnen we met onze teamanalyses inzicht geven in de sterkten en zwakten binnen uw team.

 

Strategische HR Consultancy

De strategische vraagstukken van uw organisatie kennen elk het component personeel. Daarom is het belangrijk dat uw HR beleid een integraal onderdeel uitmaakt van uw strategie. Wij helpen u graag om de vertaling te maken van strategie naar HR doelstellingen.

Hulp nodig?

Geeft u toch de voorkeur aan een persoonlijk advies? Onze Employment Advisory specialisten zijn u graag van dienst. Laat uw gegevens achter en wij nemen snel contact met u op.

Ja, neem contact met mij op
Employment Advisory | Baker Tilly

Wij delen graag onze kennis

Onze HR-consultants geven hun visie op typische HR-vraagstukken. Aan de hand van hun praktijkervaringen laten zij zien hoe u rendement kunt behalen op uw human capital.

Terugdringen verzuim start bij aanpak ‘verborgen’ verzuim

Terugdringen verzuim start bij aanpak ‘verborgen’ verzuim

Carin Welters (Baker Tilly Berk) en Jessy Brouwers (Tsuru) over hoe u de productiviteit van uw medewerkers kunt verhogen door verborgen verzuim aan te pakken.

Bekijk deze publicatie
Wanneer is sprake van een verworven recht?

Wanneer is sprake van een verworven recht?

Voorkom discussies over of iets een verworven recht is of niet. Leg ook tijdelijke afspraken met uw medewerkers altijd goed vast!

Bekijk dit nieuws
AVG: belangrijkste nieuwe rechten van werknemers

AVG: belangrijkste nieuwe rechten van werknemers

Bereid u als werkgever goed voor op de belangrijkste nieuwe rechten van werknemers rondom privacy.

Bekijk dit nieuws
Documenten 2.jpeg

AVG: wat is mijn informatieplicht als werkgever?

Informeer uw nieuwe en bestaande werknemers over wat er met hun persoonsgegevens gebeurt.

Bekijk dit nieuws
Vrouw met smartphone.jpeg

Kunnen uw medewerkers zich ziekmelden via WhatsApp?

Het gebruik van social media in arbeidsrelaties neemt toe. Maak duidelijke afspraken met uw medewerkers over wat wel én niet kan.

Bekijk dit nieuws
Ondernemerscollege: nu ook Engelstalige video’s

Ondernemerscollege: nu ook Engelstalige video’s

Vijf internationaal gerenommeerde sprekers geven gratis college over de blockchain, risk management, branding, arbeid en ondernemerschap.

Bekijk dit nieuws
Employment Advisory | Baker Tilly

Talent, wat ís dat eigenlijk?

Een succesvolle onderneming is er een die talenten op de juiste plek in de onderneming inzet.

Bekijk deze blog
Employment Advisory | Baker Tilly

Waarom is talentontwikkeling een 'must'?

Voor de continuïteit van de onderneming is het belangrijk te weten welke talenten er nodig zijn.

Bekijk deze blog
Employment Advisory | Baker Tilly

Talentontwikkeling. Dat doe je zó!

Tips om talentontwikkeling vooral praktisch aan te vliegen.

Bekijk deze blog

Ondernemerscollege

Hoe kun je met het projectiemechanisme je zelfkennis vergroten?

Neem eerst de tijd om zelf na te denken voordat je de schuld bij anderen neerlegt. Edith Bosch vertelt er alles over!

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Carin Welters
Carin Welters Partner Employment Advisory T: 06 52 75 99 40

"In mijn advies anticipeer ik op de ambities van uw organisatie. Ik verbind mensen en processen."