Loonheffingen
Onderdeel van:

Employment Advisory

Loonheffingen

Een juiste inhouding en afdracht van loonbelasting, premies volksverzekeringen en werknemersverzekeringen en bijdrage Zorgverzekeringswet, de zogenaamde loonheffingen, behoort tot een van de belangrijkste wettelijke werkgeversverplichtingen. De wetgeving over loonheffingen is echter behoorlijk complex. Zeker als het om grensoverschrijdende arbeid gaat. Onjuiste toepassing van de regels kan tot naheffingen en boetes leiden. Dit risico wilt u als werkgever tot een minimum beperken. Daarnaast kunt u ook besparingen realiseren door bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden fiscaal aantrekkelijk in te richten.

Onze specialisten (internationale) loonheffingen wijzen u graag op mogelijke risico’s en adviseren u graag over de mogelijkheden die de loonheffingen u bieden. U en uw werknemer kunnen zo optimaal gebruik maken van de fiscale faciliteiten die binnen de loonheffingen beschikbaar zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het optimaal benutten van de werkkostenregeling. Daarnaast staan wij u ook bij met fiscale advisering rondom uw eigen salaris, de dga-beloning, en de verwerking van de verschillende (internationale) salariscomponenten in de salarisadministratie.

 • Fiscale beoordeling vergoedingen en verstrekkingen
  Wij adviseren u over een correcte verwerking van vergoedingen en verstrekkingen in de salarisadministratie en beantwoorden uw vragen over de fiscale consequenties van vergoedingen en verstrekkingen die u van plan bent toe te kennen.
 • Begeleiden looncontroles
  De Belastingdienst controleert steekproefsgewijs bij werkgevers of aan de regels is voldaan. Wij begeleiden onze klanten bij deze controles en helpen bij het beantwoorden van vragen van Belastingdienst.
 • Loonbelastingscan / werkkostenregeling-optimalisatie
  Wij maken voor u inzichtelijk welke verbeterpunten en risico’s uw huidige werkwijze biedt. In een heldere rapportage zetten we de kansen en bedreigingen uiteen en doen ook concrete voorstellen hoe u besparingen kunt realiseren.
 • Advies buitenlandse werknemers
  Uw buitenlandse werknemers of werknemers die u uitzendt naar het buitenland vragen extra aandacht. Wij gaan voor u na of de salarisverwerking van uw buitenlandse werknemers correct heeft plaatsgevonden en maken inzichtelijk wat de gevolgen zijn voor de inkomstenbelasting van de betreffende werknemer. Wij beoordelen daarnaast of uw werknemer in aanmerking komt voor de 30%-regeling.
 • DGA-beloning
  De wet geeft richtlijnen mee voor de hoogte van uw eigen salaris. Wij adviseren u of u voldoende ‘gebruikelijk loon’ toekent en daarvoor de juiste methode gebruikt.
 • Toepassing Wet DBA
  Wij toetsen, in het kader van de Wet DBA, voor u of er tussen u en uw werknemers daadwerkelijk sprake is van een dienstbetrekking. In die gevallen waar geen dienstbetrekking is, helpen wij u bij de opmaak van een gedegen opdrachtovereenkomst.

Hulp nodig?

Geeft u toch de voorkeur aan een persoonlijk advies? Onze Employment Advisory specialisten zijn u graag van dienst. Laat uw gegevens achter en wij nemen snel contact met u op.

Ja, neem contact met mij op

Het laatste nieuws

De wet- en regelgeving rondom sociale- en werknemersverzekeringen en loonheffingen is complex. Wij praten u bij over het laatste nieuws en wijzen u op mogelijke risico’s. Uiteraard maken wij voor u inzichtelijk of wijzigingen in wet- en regelgeving besparingen kunnen opleveren. 

Prinsjesdag: wat zijn de gevolgen voor de werkgever?

Prinsjesdag: wat zijn de gevolgen voor de werkgever?

Naar aanleiding van de door het kabinet gepresenteerde plannen de belangrijkste maatregelen voor werkgevers op een rij.

Bekijk dit nieuws
Prinsjesdag 2018: loonbelasting

Prinsjesdag 2018: loonbelasting

Op Prinsjesdag 2018 zijn een aantal maatregelen aangekondigd die betrekking hebben op loonbelasting. Ontdek meer hierover.

Bekijk dit nieuws
Beperking looptijd 30%-regeling vanaf 2019

Beperking looptijd 30%-regeling vanaf 2019

Lees over de beperking van de maximale looptijd van de 30%-regeling voor ingekomen werknemers met ingang van 1 januari 2019.

Bekijk dit nieuws
Beperking maximale looptijd 30%-regeling ingekomen werknemers

Beperking maximale looptijd 30%-regeling ingekomen werknemers

Met ingang van 1 januari 2019 wordt de maximale looptijd van de 30%-regeling voor ingekomen werknemers beperkt van maximaal acht naar maximaal vijf jaar.

Loonkostenvoordeel: besparing op uw personeelskosten

Loonkostenvoordeel: besparing op uw personeelskosten

De premiekortingen voor oudere en arbeidsgehandicapte werknemers worden vervangen door het Loonkostenvoordeel.

Bekijk dit nieuws
Ondernemer doet boekhouding.jpg

Opschorting handhaving Wet DBA weer verlengd!

Handhaving van de Wet DBA uitgesteld tot 1 januari 2020. Nieuwe wetgeving is in de maak.

Bekijk dit nieuws
Hoge boetes voor niet naleven regels uitlenen personeel

Hoge boetes voor niet naleven regels uitlenen personeel

Wat u kunt leren van de overtredingen van schoonmaakbedrijven die personeel uitlenen aan de horeca.

Bekijk dit nieuws
Employment Advisory Loonheffingen

Prinsjesdag 2017: loonbelasting

Op Prinsjesdag 2017 zijn een aantal maatregelen aangekondigd die betrekking hebben op loonbelasting. Ontdek meer hierover.

Bekijk dit nieuws
Geen eindheffing bij hoge vertrekvergoeding voetbalclubs

Geen eindheffing bij hoge vertrekvergoeding voetbalclubs

Transfersom in betaald voetbal valt volgens Rechtbank Den Haag niet onder de pseudo-eindheffing excessieve vertrekvergoeding.

Bekijk dit nieuws

Ondernemerscollege

Werkt personeel met een aandeel in het bedrijf harder?

Goed werkgeverschap is voor Henk Jan, chief chocolate officer bij Tony's Chocolonely, net zo belangrijk als het produceren van een (h)eerlijke reep.

Henk Jan Beltman

Bekijk alle colleges