Salarisadministratie
Onderdeel van:

Employment Advisory

Salarisadministratie

Voor kleine en middelgrote bedrijven is de salarisadministratie vaak tijdrovend en kostbaar. Door snel veranderende en complexe wetgeving is het niet altijd eenvoudig om de kennis op peil te houden. Nieuwe technologieën bieden bovendien de mogelijkheid om uw personeelsadministratie verder te digitaliseren. U kunt uw medewerkers toegang geven tot hun eigen online personeelsdossier. Met actuele cijfers over verzuim en verloop kunt u samen met uw management uw personeelsbeleid aanscherpen waar nodig.

Wij nemen u de zorg voor uw salarisadministratie uit handen en regelen een tijdige en foutloze salarisverwerking voor uw organisatie. Zo helpen wij u met het inrichten van uw salarisadministratie. Onze rol is in dat geval vooral adviserend van aard. Vervolgens kiest u zelf of u bepaalde zaken in eigen handen wilt houden of dat u (delen van) uw salarisadministratie door onze professionals, de salarisadministrateurs laat uitvoeren. Zij zorgen elke maand weer opnieuw voor een tijdige en foutloze salarisverwerking.

Salarisadministratie

Een optimale salarisadministratie, dat is waar wij naar streven. Wij analyseren het huidige proces van salarisverwerking, geven advies over het administratieve proces en richten de administratie op maat voor u in. Als de basis van uw (online) administratie goed is ingericht, denken we graag met u mee over de registratie van verlof en verzuim of de overstap naar digitale loonstroken of een digitaal personeelsdossier (Employee Self Service). Uiteraard verzorgen we ook de daadwerkelijke salarisverwerking voor u. Voor een snel antwoord op uw korte vragen kunt u gebruikmaken van onze speciale helpdesk.

Bekijk de video over onze applicatie voor een online salarisadministratie
Salarisadministratie - introductie.JPG

Internationale salarisadministratie

Is uw organisatie in meerdere landen actief? In samenwerking met ons internationale netwerk zorgen wij er dan voor dat uw salarisadministratie wordt verzorgd. Wij richten een centrale administratie in die voor de bevoegde landen en managers beschikbaar is. Daarnaast adviseren wij over de consequenties voor uw salarisadministratie als een buitenlandse werknemer (tijdelijk) bij u komt werken of een Nederlandse werknemer voor u aan het werk gaat in het buitenland.

Personeelsbeleid aanscherpen

Het grote voordeel van een online salarisadministratie is dat u direct beschikt over belangrijke managementinformatie over uw personeel(sbeleid). Samen met u bepalen wij welke informatie u terug wilt zien in uw managementrapportages, zoals personeelskosten, verzuim en verloop. Denk ook aan informatie over het einde van contracten, inzicht in verjaardagen en jubilea. Wij richten de administratie zo voor u in, dat deze informatie real-time beschikbaar is.

Hulp nodig?

Geeft u toch de voorkeur aan een persoonlijk advies? Onze Employment Advisory specialisten zijn u graag van dienst. Laat uw gegevens achter en wij nemen snel contact met u op.

Ja, neem contact met mij op
Employment Advisory | Baker Tilly

Het laatste nieuws

Voor een goede salarisverwerking is het belangrijk dat u goed weet wat er speelt. Wet- en regelgeving rondom sociale- en werknemersverzekeringen en loonheffingen verandert regelmatig. Wij praten u bij over het laatste nieuws en lichten toe welke impact de wijzigingen kunnen hebben.

Wanneer is sprake van een verworven recht?

Wanneer is sprake van een verworven recht?

Voorkom discussies over of iets een verworven recht is of niet. Leg ook tijdelijke afspraken met uw medewerkers altijd goed vast!

Bekijk dit nieuws
Loonkostenvoordeel: besparing op uw personeelskosten

Loonkostenvoordeel: besparing op uw personeelskosten

De premiekortingen voor oudere en arbeidsgehandicapte werknemers worden vervangen door het Loonkostenvoordeel.

Bekijk dit nieuws
Vrouw in zwaar gesprek.jpeg

Mondelinge overeenkomst bij ontslag niet genoeg

Een vaststellingsovereenkomst bij ontslag geldt alleen als de overeenkomst door werkgever én werknemer zijn getekend.

Bekijk dit nieuws
HR Academy - Casemanagement en verzuim

Het belang van een goed geordende vakantieadministratie

Het goed bijhouden van opbouw en verlof van vakantiedagen is belangrijk. Losse eindjes zorgen voor discussies.

Bekijk dit nieuws
Bij ontslag zieke werknemer 100% loon over vakantiedagen

Bij ontslag zieke werknemer 100% loon over vakantiedagen

Werkgever betaalt ook in tweede ziektejaar volledig loon over resterende vakantiedagen.

Bekijk dit nieuws
Nieuwe cao voor de horeca

Nieuwe cao voor de horeca

Met ingang van 1 januari 2018 moeten de aangesloten werkgevers de cao gaan toepassen.

Bekijk dit nieuws
Per 1 januari 2018 vakantiegeld over overuren betalen

Per 1 januari 2018 vakantiegeld over overuren betalen

Met ingang van 2018 bepaalt de Wet Minimum Jeugdloon dat ook over overuren vakantiegeld betaald moet worden.

Bekijk dit nieuws
Geen uitbreiding reikwijdte Wet Normering Topinkomens

Geen uitbreiding reikwijdte Wet Normering Topinkomens

In het regeerakkoord zijn de plannen om de normering van topinkomens uit te breiden naar alle functionarissen in de publieke sector gesneuveld.

Bekijk dit nieuws
Vakantie en ziekte, hoe zit het ook alweer?

Vakantie en ziekte, hoe zit het ook alweer?

De feiten over het opbouwen en opnemen van vakantiedagen bij zieke werknemers op een rijtje.

Bekijk dit nieuws

Ondernemerscollege

Werkt personeel met een aandeel in het bedrijf harder?

Goed werkgeverschap is voor Henk Jan, chief chocolate officer bij Tony's Chocolonely, net zo belangrijk als het produceren van een (h)eerlijke reep.

Henk Jan Beltman

Bekijk alle colleges

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Dennis Heij
Dennis Heij Manager payroll services T: 06 30 98 95 27

“Nieuwe technologieën bieden diverse mogelijkheden om uw personeelsadministratie verder te digitaliseren. Wij helpen u inzicht te krijgen in cijfers over bijvoorbeeld verzuim en verloop. Zo kunt u, op basis van actuele cijfers, uw personeelsbeleid aanscherpen."