Hulp nodig bij de jaarlijkse beoordelingsronde?

Het is weer tijd om beoordelingsgesprekken te voeren met uw medewerkers en afspraken te maken voor het nieuwe jaar. Heeft u hulp nodig bij de (voorbereidingen voor de) beoordelingsgesprekken? Maak dan gebruik van onze actie! Tot en met 28 februari 2018 kunt u gratis telefonisch advies aanvragen om tot een professionele beoordelingsronde te komen. Geef in het formulier aan waarover u advies wilt en onze arbeidsjuristen en HR-consultants nemen contact met u op.

  •  *
  • naam@bedrijf.nl

Nu tijdelijk gratis advies van een arbeidsrechtjurist of HR-consultant bij de jaarlijkse beoordelingsronde!

Ziet u op tegen het gesprek met een slecht-functionerende medewerker? Overweegt u een andere aanpak van de beoordelingsronde? Of verdient de verslaglegging van de gesprekken de nodige aandacht binnen uw organisatie? Wij denken graag met u mee en geven tot en met 28 februari 2018 gratis telefonisch advies (max. 30 minuten) over de beste aanpak of methodiek voor uw organisatie.

Ons multidisciplinaire team

Wij stellen de juiste vragen om uw situatie snel helder te krijgen. U krijgt vervolgens een indicatie van mogelijke oplossingen voor een goede beoordelingsronde.

Susan van der Heijden Susan van der Heijden

“Goede beoordelingsgesprekken dragen bij aan de persoonlijke ontwikkeling van uw medewerkers. Daar heeft u ook profijt van."

Simone Koolwijk Simone Koolwijk

“Beoordelingsverslagen maken een belangrijk onderdeel uit van een personeelsdossier. Zeker als u ontslag overweegt, is het noodzakelijk om op de juiste wijze gemaakte afspraken te documenteren.”

Dennis Heij Dennis Heij

“Afspraken die voortvloeien uit beoordelingsgesprekken vragen vaak om een vervolgactie. Zorg dat die afspraken en acties worden uitgezet in uw HR-salarisadministratie en dat daaruit voortvloeiende wijzigingen ook goed in de salarisadministratie worden verwerkt.”