Innovatie

Innovatie

Hallo kansen, hier innovatie. Wie kiest voor een toekomstbestendige onderneming, kiest voor vernieuwing. Vaak denken we dan direct aan technologische hoogstandjes, maar dat is zeker niet altijd het geval. Grote of kleine ideeën, het automatiseren van administratie, het veranderen van de manier waarop u leiding geeft, de veranderende missie van uw onderneming. Het zijn allemaal voorbeelden van innovatie. Voor innoveren geldt: nu investeren, straks renderen. Ga daarom direct aan de slag als 'professionele rebel', en pluk daar straks de vruchten van.

Slim innoveren: Wist u dat er veel voordeel te behalen is voor de innovatieve ondernemer? Er zijn een aantal aantrekkelijke fiscale stimuleringsregelingen voor bedrijven die aan ‘uitvinden’ doen. Zo snijdt het mes voor u aan twee kanten: enerzijds blijft u door innovaties de concurrentie voor, anderzijds profiteert u optimaal van de geboden subsidies. Subsidies waarmee u de loonkosten kunt verminderen bijvoorbeeld. Of waarmee u de vennootschapsbelasting over de winst uit innovaties kunt verlagen.

 

Bekijk de verschillende ondernemerscolleges over innovatie
Ondernemerscollege Wienke Giezeman
Innovatie | Baker Tilly Berk

Ook dit is innovatie

Wist u dat er een fiscale stimuleringsmaatregelen zijn voor ondernemers die aan innovatie doen? U leest er hiernaast alles over.

Subsidies

Fiscale stimuleringsmaatregelen

Wijsheden over innovatie

Innovatie is een containerbegrip. U kunt innoveren op technisch vlak, of op een vernieuwende manier uw organisatie runnen. U moet doen wat bij u past en waar uw organisatie om vraagt. Laat u informeren over de mogelijkheden, lees de artikelen of bekijk onze ondernemerscolleges over innovatie.

Tot € 25.000 subsidie voor MKB innovatie

Bent u een innovatieve MKB-ondernemer of start-up, dan kunt u vanaf 11 april tot € 25.000 subsidie krijgen voor het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie.

Bekijk dit nieuws

Goedkeuring om huidige vaststellingsovereenkomst innovatiebox te blijven toepassen voor bepaalde belastingplichtigen

Regeling innovatiebox gewijzigd. De wetswijziging zou ertoe leiden dat de bestaande VSO’s worden beëindigd voordat de looptijd is verstreken.

Bekijk dit nieuws

Investeren in hernieuwbare energietechniek met SDE+

Helpt u mee om Nederland duurzamer te maken? Subsidie SDE+ stimuleert de productie van duurzame energie.

Bekijk dit nieuws
Welkom in de wereld met Artificial Intelligence

Welkom in de wereld met Artificial Intelligence

Artificial Intelligence wordt dé trend van 2017. Maar wat is dat eigenlijk? En hoe werkt het? Audit Innovation Partner Angelique Koopman legt uit.

Bekijk deze blog
"Nanotechnologie biedt volop kansen voor nieuwe producten en industrieën" 2

"Nanotechnologie biedt volop kansen voor nieuwe producten en industrieën"

"De noodzaak om te innoveren wordt alsmaar groter, in welke business je ook zit. Daarom maak ik mijn klanten graag alert op nieuwe technologische ontwikkelingen."

Bekijk deze blog
Hoe technologie en een mondige patiënt de zorgsector veranderen

Hoe technologie en een mondige patiënt de zorgsector veranderen

Een blog over de technologische veranderingen in de zorg en hoe daar tijdig op te anticiperen.

Bekijk deze blog
Slim ondernemen: innoveren met subsidies

Slim ondernemen: innoveren mét subsidies

De overheid stimuleert innovatief ondernemerschap met verschillende fiscale regelingen. Ondernemers maken daar nog niet optimaal gebruik van. Tijd voor verandering!

Bekijk deze blog

Toegang tot innovatiebox moeilijker met nieuwe wet

De overheid stimuleert met de innovatiebox investeringen in innovatie door het bedrijfsleven. Deze fiscale stimuleringsmaatregel verlaagt de vennootschapsbelasting over de winst uit innovaties naar 5%.

Bekijk dit nieuws
Innovatie en aansprakelijkheid: wees bewust van mogelijke risico

Innovatie en aansprakelijkheid: wees bewust van mogelijke risico's

Innovatie en nieuwe technologieën brengen ongekende kansen en mogelijkheden met zich mee. Anderzijds kan het ook vragen oproepen. Hoe zit het bijvoorbeeld met de aansprakelijkheid wanneer nanodeeltjes achterblijven in het lichaam?

Bekijk deze blog

Klantverhaal Moog

"Kort gezegd houdt de innovatiebox in dat winst die je behaalt met R&D-activiteiten wordt belast tegen vijf procent vennootschapsbelasting in plaats van 20 of 25 procent. Rob Perik attendeerde Pim en Theo op deze mogelijkheid. Hij meende dat zij daar weleens voor in aanmerking zouden kunnen komen."

Rob Perik
Rob Perik Partner belastingadviseur
Pim van den Dijssel
Pim van den Dijssel General Manager
“We besparen nu ongeveer 60.000 tot 100.000 euro maar de komende jaren zal dat bedrag verder oplopen.”
Innovatief vliegen

Ondernemerscollege

Hoe wordt jouw bedrijf 10x sneller, beter én goedkoper?

Trendwatcher Ruud Veltenaar praat je in zijn college bij over de nieuwste technologieën en diensten en de invloeden ervan op het dagelijks leven.

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Rob Loves
Rob Loves Partner belastingadviseur 06 23934105

"Dit is dé tijd om met innovatie aan de slag te gaan en daarmee uw concurrent een stap voor de blijven."