Internationaal ondernemen

Internationaal ondernemen

Uit onderzoek blijken cultuur- en taalverschillen als de grootste uitdaging gezien te worden bij internationaal ondernemen. Op de voet gevolgd door de verschillen in wet- en regelgeving. En wat te denken van het ondernemingsklimaat dat in ieder land anders is. Wij laten u graag zien dat alle bovengenoemde zaken uw internationale ambities niet in de weg hoeven te staan.

Ieder land heeft een eigen taal, een eigen cultuur en andere normen en waarden. Enerzijds een uitdaging (wat komt er allemaal bij kijken, waar moet u rekening mee houden?), anderzijds ruimte voor groei en om kansen te verzilveren. Gaat u internationaal ondernemen, dan is het belangrijk om het land en de markt te verkennen. Wilt u investeren, uitbreiden of ondernemen (importeren en exporteren) buiten onze landsgrenzen? Of zelfs een onderneming opzetten in het buitenland? Kunt u tijdelijk personeel in het buitenland inzetten? En hoe zit het met Transfer pricing en internationale belastingregels? Wij hebben alvast wat voorwerk voor u gedaan.

Internationaal ondernemen | Baker Tilly

Subthema's

Tijdens het internationaal ondernemen kunt u te maken krijgen met invoerrechten, accijnzen, landbouwheffingen, antidumpingheffingen en verbruiksbelastingen. Zolang uw processen goed zijn ingericht, moet dit geen probleem vormen. Ontdek meer hierover!

Expat services

Expat Services | Baker Tilly

Uw personeel tijdelijk in het buitenland inzetten?

Lees meer

Landendesk

Landendesk| Baker Tilly

Al uw internationale zaken regelen via één punt.

Lees meer

Internationale handel

Internationale handel en douane | Baker Tilly

Zijn uw btw-processen correct in kaart gebracht?

Lees meer

Belasting internationaal

Belastingadvies internationaal | Baker Tilly

Ander land, andere wetten. Waar op te letten?

Lees meer

Transfer Pricing

Transfer Pricing | Baker Tilly

Ontdek hoe het zit met ‘interne verrekenprijzen’

Lees meer

Nieuws uit het buitenland

Zowel in Nederland als over de landsgrenzen heen, vinden ontwikkelingen plaats die invloed kunnen hebben op uw onderneming. Wij maken de laatste wijzigingen in de internationale wet- en regelgeving van belasting en btw voor u inzichtelijk. Bovendien geven wij u graag wat extra leesvoer mee: van verdiepende nieuwsberichten tot inspirerende blogs!

Douane | Baker Tilly

Aansprakelijkheid douane-expediteur bij btw-fraude door opdrachtgever?

Mag de Belastingdienst invoer-btw naheffen bij een douane-expediteur indien zijn opdrachtgevers nadien btw-fraude hebben gepleegd?

Bekijk dit nieuws
Brexit | Baker Tilly Berk

Oproep van de Europese Commissie ter voorbereiding op de Brexit

Of het een no-deal scenario wordt, of dat er een terugtrekkingsakkoord wordt bereikt; het is hoe dan ook nu al belangrijk voorbereidingen te treffen voor de Brexit.

Bekijk dit nieuws
Hamer recht | Baker Tilly

Navordering douanerechten voor goederen van verbonden onderneming

De Hoge Raad heeft een uitspraak gedaan in een zaak waar op naam van een ondernemer biodiesel werd ingevoerd. Lees hier de gevolgen voor de praktijk!

Bekijk dit nieuws
BTB logistiek | Baker Tilly

Europa neemt intracommunautaire btw-stelsel op de schop

De Europese Commissie heeft onlangs voorstellen gedaan om het intracommunautaire business-to-business btw-stelsel ingrijpend te wijzigen. Wat houdt dit in?

Bekijk dit nieuws
Internationaal ondernemen | Baker Tilly

Importeurs en de toepassing van douane en btw-faciliteiten

Op 20 juni 2018 heeft het Europese Hof van Justitie een uitspraak gedaan in de zaak 'Enteco Baltic'. Heeft deze importeur juist gehandeld bij het verstrekken van informatie en documentatie?

Bekijk dit nieuws
Landendesk Verenigde Staten | Baker Tilly

Nieuwe douaneheffingen op 200 producten uit de VS

De Europese Commissie heeft tegenmaatregelen ingevoerd op ongeveer 200 producten uit de VS als reactie op de importheffingen van de VS op Europees staal van 25% en aluminium van 10%.

Bekijk dit nieuws
Belastingadvies | Baker Tilly

Buitenlandse belastingplicht voor aanmerkelijkbelanghouders

Een kritisch artikel over de betreffende anti-misbruikregeling die ziet op buitenlandse aandeelhouders van Nederlandse vennootschappen.

Bekijk deze publicatie

Ondernemerscollege

Van creatief idee naar wereldmerk: hoe doe je dat?

Het kostte Gemma Broekhuis slechts een paar jaar om haar product in 38 landen op de markt te brengen. Hoe heeft zij dit in zo'n korte tijd bereikt?