Expat services
Onderdeel van:

Internationaal ondernemen

Expat services

Stel u wilt een vestiging in het buitenland opzetten. Dan kan het handig zijn om de expertise en ervaring die al binnen uw bedrijf is, tijdelijk in te zetten op de nieuwe vestiging. Dat kan met expat services. Met de juiste begeleiding is het een eenvoudig uit te voeren oplossing, die u veel voordelen oplevert.

Nederlands personeel in het buitenland

Uw personeel tijdelijk in het buitenland inzetten door middel van Expat Services, kan u veel voordelen brengen. Zo zorgt u er namelijk voor dat de juiste kennis op de juiste plek aanwezig is en kunt u met een gerust hart de zaken daar laten regelen. Wanneer u Nederlands personeel inzet in het buitenland, veranderen er allerlei zaken. Verzekeringen en financiƫle verplichtingen zijn in ieder land anders. U krijgt te maken met de noodzakelijke visa en het regelen van de juridische en fiscale aspecten. Misschien moeten ook bepaalde werkprocessen aangepast worden. Bovendien is het belangrijk dat uw medewerkers en hun gezinnen zich goed settelen.

Buitenlandse medewerkers

Andersom gebruik maken van Expat Services kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld wanneer u een bepaald specialisme zoekt voor uw Nederlandse onderneming(en). Hoe zit het met verzekeringen, pensioen of sociale afdrachten wanneer u een medewerker uit het buitenland enige tijd inzet? Er moet geschikte, tijdelijke huisvesting en een verblijfs- en/of werkvergunning komen, maar waar moet u op letten?

Expat Services

Onze Expat Services biedt uitkomst wanneer u internationaal onderneemt of van plan bent dit te gaan doen. Zo kunt u namelijk uw eigen personeel (tijdelijk) op een vestiging in het buitenland laten werken. U kunt natuurlijk ook medewerkers uit het buitenland naar Nederland laten overkomen voor werk. In beide gevallen zijn er veel praktische, juridische en fiscale zaken waar u rekening mee dient te houden.

Onze adviseurs Expat Services richten zich niet alleen op fiscale aspecten, maar ook op zaken als formaliteiten, fiscale en juridische vraagstukken, vraagstukken op het gebied van sociale zekerheid, advies voor kostenbesparingen en verbeteringsadviezen.

Internationaal ondernemen | Baker Tilly

Op de hoogte blijven?

Het is lastig om in de gaten te houden welke fiscale veranderingen er over de landsgrenzen heen allemaalĀ plaatsvinden. Wij bieden u nieuwsberichten aan waarin u kunt lezen over de belangrijkste wijzigingen. Ook verdiepingsartikelen zijn in dit rijtje terug te vinden!

Beperking looptijd 30%-regeling vanaf 2019

Beperking looptijd 30%-regeling vanaf 2019

Lees over de beperking van de maximale looptijd van de 30%-regeling voor ingekomen werknemers met ingang van 1 januari 2019.

Bekijk dit nieuws
Nieuwe douaneheffingen op 200 producten uit de VS

Nieuwe douaneheffingen op 200 producten uit de VS

De Europese Commissie heeft tegenmaatregelen ingevoerd op ongeveer 200 producten uit de VS als reactie op de importheffingen van de VS op Europees staal van 25% en aluminium van 10%.

Bekijk dit nieuws
Importeurs en de toepassing van douane en btw-faciliteiten

Importeurs en de toepassing van douane en btw-faciliteiten

Op 20 juni 2018 heeft het Europese Hof van Justitie een uitspraak gedaan in de zaak 'Enteco Baltic'. Heeft deze importeur juist gehandeld bij het verstrekken van informatie en documentatie?

Bekijk dit nieuws
Looncriteria kennismigranten en ingekomen expats met 30%-regeling

Looncriteria kennismigranten en ingekomen expats met 30%-regeling

Een werkgever kan aan een ingekomen werknemer ter compensatie van zijn/haar extraterritoriale kosten, onder voorwaarden een forfaitaire onbelaste vergoeding verstrekken; de zogenoemde 30%-regeling.

Bekijk dit nieuws

Brochure Dutch tax regime for incoming expats

Nederland kent een gunstig speciaal belastingregime dat is gericht op grensoverschrijdende werknemers. Lees er alles over in deze Engelstalige brochure.

Bekijk deze publicatie

Opteren voor binnenlandse belastingplicht niet meer mogelijk

Niet in Nederland woonachtig, maar wel Nederlandse bron van inkomsten? U kunt niet meer opteren voor de binnenlandse inkomstenbelastingplicht.

Bekijk dit nieuws

Ondernemerscollege

Van creatief idee naar wereldmerk: hoe doe je dat?

Het kostte Gemma Broekhuis slechts een paar jaar om haar product in 38 landen op de markt te brengen. Hoe heeft zij dit in zo'n korte tijd bereikt?