Landendesk Afrika
Onderdeel van:

Landendesk

Landendesk Afrika

Het Afrikaanse continent is goed vertegenwoordigd in de lijstjes van ‘s werelds snelst groeiende economieën. De toenemende politieke stabiliteit, een groeiende middenklasse en een stijgend opleidingsniveau op het continent zorgen ervoor dat steeds meer ondernemers de weg naar Afrika weten te vinden. Afrika heeft de toekomst: als productiegebied en als afzetmarkt. Ondernemen in Afrika kan een uitdaging zijn: een andere cultuur, andere gebruiken en andere regels.

De mogelijkheden van ondernemen in Afrika

Afrika is onder veel ondernemers nog een vrij onontdekt continent. Wie eenmaal kijkt naar wat Afrika te bieden, ziet al snel dat er genoeg kansen liggen. Het continent is rijk aan natuurbronnen als olie, gas, koffie, mineralen en diamanten. Het land is vruchtbaar en nog veelal onbewerkt. Zo’n 60% van al het onontgonnen land ter wereld bevindt zich in Afrika. De Afrikaanse bevolking is groot en relatief jong. De rust en welvaart neemt langzaamaan toe. Deze factoren dragen met elkaar bij aan een zeer gunstig ondernemersklimaat.

Uiteraard heeft iedere medaille een keerzijde. Gaat u ondernemen in Afrika, dan krijgt u te maken met cultuurverschillen, wetten, subsidieregelingen en financiële risico’s. Onze landendesk Afrika kan u hierbij helpen, of u nu een eerste stap naar het continent zet, of dat er sprake is van een pan-Afrikaanse uitbreiding. Wij u adviseren bij het opzetten van een ondernemingsstructuur en kunnen functioneren als centraal aanspreekpunt voor alle vereiste lokale compliance-werkzaamheden.

Vanuit Afrika naar Nederland

Nederland heeft internationaal een sterke reputatie op het gebied van politieke en economische stabiliteit en is daarom aantrekkelijk als wereldwijde hub. Dat maakt het voor Afrikaanse ondernemingen interessant om zich in Nederland te vestigen. Of nu voor Nederland wordt gekozen, of voor een ander land in Europa, onze landendesk Afrika kan u als Afrikaanse ondernemer ondersteunen in dit traject.

DownloadenFlyer Afrika Desk
Internationaal ondernemen | Baker Tilly

Actueel

Wij delen graag onze kennis over ondernemen in Afrika met u. Kennis die we hebben opgedaan uit eigen ervaring en door onze lokale netwerkpartners. Middels artikelen en blogs geven wij nét dat beetje verdieping dat het verschil kan maken. 

Fiscale uitdagingen Afrika weblog | ondernemerscollege

Fiscale uitdagingen in Afrika

"In toenemende mate zie ik dat Nederlandse bedrijven de kansen die het Afrikaanse continent als groeimarkt biedt, proberen te benutten," vertelt Marijn Verhagen over de fiscale uitdagingen in Afrika.

Bekijk deze blog
Nieuwe douaneheffingen op 200 producten uit de VS

Nieuwe douaneheffingen op 200 producten uit de VS

De Europese Commissie heeft tegenmaatregelen ingevoerd op ongeveer 200 producten uit de VS als reactie op de importheffingen van de VS op Europees staal van 25% en aluminium van 10%.

Bekijk dit nieuws
Importeurs en de toepassing van douane en btw-faciliteiten

Importeurs en de toepassing van douane en btw-faciliteiten

Op 20 juni 2018 heeft het Europese Hof van Justitie een uitspraak gedaan in de zaak 'Enteco Baltic'. Heeft deze importeur juist gehandeld bij het verstrekken van informatie en documentatie?

Bekijk dit nieuws

Ondernemerscollege

Is Afrika dé groeimarkt van de toekomst?

Irene Visser neemt je in haar college mee op reis naar de andere kant van de wereld en laat je zien wat Afrika te bieden heeft.

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Marijn Verhagen
Marijn Verhagen Partner tax advisory T: 06 52 75 99 27

"Mijn passie is het vinden van oplossingen voor complexe problemen. Ik probeer door te gaan waar anderen stoppen om uiteindelijk tot een optimaal resultaat voor mijn klanten te komen."