Landendesk Azië
Onderdeel van:

Landendesk

Landendesk Azië

Azië is het grootste continent ter wereld en heeft dan ook een enorme afzetmarkt. Waar in andere werelddelen de kredietcrisis goed voelbaar was, wisten veel Aziatische bedrijven in deze periode juist te groeien. Kortom: Azië biedt volop kansen voor ondernemers. Ondernemen in Azië kan ook uitdagend zijn. Er zijn veel culturele, geografische en economische verschillen tussen de Aziatische landen onderling. Hoe kunt u het beste omgaan met die diverse infrastructuur, talen en regelgeving?

Het opstarten van ondernemingsactiviteiten in Azië

Ondernemen in landen als China, Taiwan, Japan, India en Indonesië, waar ze spreken in Engels, Chinees, Mandarijn, Kantonees, Hindi en Indonesisch: verschillen in cultuur en taal mogen geen barrière vormen voor uw plannen om te ondernemen op het Aziatische continent. Met de juiste expertise in huis kunt u van ideeën werkelijkheid maken.

Onze landendesk Azië beschikt over de kennis, taal en expertise om u te helpen bij het opstarten van uw activiteiten in Azië. Denk hierbij aan het organiseren van uw administratie, het aanvragen van werkvergunningen en het opstellen van arbeidsvoorwaarden of uw algemene voorwaarden. U kunt zich volledig richten op de verkoop van uw product of dienst, zonder zich zorgen te hoeven maken over de naleving van de plaatselijke wet- en regelgeving.

Vanuit Azië naar Nederland

De andere kant op ondernemen kan uiteraard ook. Aziatische bedrijven die overwegen zich te vestigen in Nederland zijn wellicht op zoek naar ondersteuning bij onder andere het opzetten van de (organisatie)structuur, belastingadvies, belastingaangiftes, accountancy en audit services. Ook in deze behoeften kunnen wij voorzien. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie.

Internationaal ondernemen | Baker Tilly Berk

Actueel

Wij houden de laatste ontwikkelingen in Azië voor u in de gaten en delen deze inzichten graag met u aan de hand van nieuwsberichten en weblogs. In een adviesgesprek brengen we graag voor u in kaart wat een veranderende wet of regelgeving voor invloed heeft op uw onderneming.

Sociale zekerheidsverdrag Nederland - China treedt 1 september 2017 in werking

Het verdrag bepaalt o.a. dat naar China gedetacheerde werknemers, en hun afhankelijke gezinsleden, gedeeltelijk in Nederland sociaal verzekerd blijven.

Bekijk dit nieuws

Tips voor succesvol zaken doen in China

Wilt u zaken doen in China? Dan kunnen de volgende tips van ondernemer en China-expert Peter Pronk erg goed van pas komen.

Bekijk dit nieuws

Succesvol zaken doen in China: ken de cultuurverschillen

Maak het verschil door de Chinese cultuur niet alleen te leren kennen, maar door deze ook op alle mogelijke manieren uit te dragen.

Bekijk dit nieuws

Belastingverdrag met China

Het vorige verdrag dateerde uit 1987 en is nu op bepaalde punten gemoderniseerd.

Bekijk dit nieuws

Ondernemerscollege

Hoe doe je succesvol zaken in China?

Heb jij je gedachten wel eens laten gaan over China als afzetmarkt? Peter Pronk deelt zijn tips zodat je het internationale avontuur aan kunt gaan.