Landendesk Duitsland
Onderdeel van:

Landendesk

Landendesk Duitsland

Duitsland is een van de belangrijkste handelspartners van Nederland. Met circa 82 miljoen inwoners en een historisch lage werkloosheid ligt er een interessante potentiële markt ten oosten van Nederland. Aangrenzend aan Nederland vinden we qua inwoneraantal (circa 18 miljoen) meteen de grootste deelstaat (Noordrijn-Westfalen) van Duitsland. De stap naar Duitsland lijkt dan ook zo gemaakt. Toch zijn er een aantal dingen die u in acht zou moeten nemen. Wij adviseren en inspireren u graag.

De Duitse markt

Wees u ervan bewust dat beslisprocessen van potentiële klanten in Duitsland over het algemeen langer duren dan in Nederland. Een lange adem en het investeren in een klantrelatie is bijzonder belangrijk. Zodra de klant echter het vertrouwen in u heeft uitgesproken heeft u in de regel een bijzonder loyale klant. Daarnaast is het bij het ondernemen in Duitsland uiteraard van belang dat u uw ondernemingsstructuur optimaal inricht. Hierbij kunnen wij u van dienst zijn.

Aandachtspunten als u gaat ondernemen in Duitsland

Duitsland is een land van wet- en regelgeving en formele omgangsvormen. De medewerkers van onze Duitsland desk hebben ruime ervaring met het adviseren van bedrijven die willen ondernemen in Duitsland. Om de toch vaak lastige materie begrijpelijk te houden kunnen zij u uitleggen hoe zich de fiscale gevolgen in relatie tot de Nederlandse wet- en regelgeving verhouden. Hierbij geven wij antwoord op vragen als:

  • Is het verstandig een Duitse vennootschap op te richten?
  • Moet ik in Duitsland btw afdragen over mijn diensten/leveringen?
  • Hoe kan ik het belastingverdrag met Duitsland optimaal benutten?
  • Wat zijn de fiscale gevolgen voor werknemers die in Duitsland gaan werken?
  • In welke gevallen kan in een Duitse auto van de zaak worden gereden?

In samenwerking met onze Duitse collega’s van Baker Tilly Roelfs kunnen wij u adviseren over de optimale structuur, begeleiden bij het opzetten van een administratie in Duitsland en kennis laten maken met de fiscale voordelen van het internationaal ondernemen. Bij onze landendesk Duitsland kunt u terecht in het Nederlands, Engels en Duits.

Als Duitse ondernemer zaken doen in Nederland

Voor Duitse ondernemingen die overwegen zich te vestigen in Nederland bieden wij ondersteuning bij onder andere het opzetten van de (organisatie)structuur, belastingadvies, belastingaangiftes, accountancy, salarisadministratie en audit services.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Internationaal ondernemen | Baker Tilly

Verdieping

Wat zijn de gevolgen voor uw werknemers wanneer u zaken doet in Duitsland? Is het voordeliger om in Duitsland een auto van de zaak te regelen? U kunt voordeel behalen, daar waar u er zich misschien niet bewust van bent. Daarom bieden wij u graag artikelen aan die de verdieping bieden die u nodig heeft. 

Nieuwe douaneheffingen op 200 producten uit de VS

Nieuwe douaneheffingen op 200 producten uit de VS

De Europese Commissie heeft tegenmaatregelen ingevoerd op ongeveer 200 producten uit de VS als reactie op de importheffingen van de VS op Europees staal van 25% en aluminium van 10%.

Bekijk dit nieuws
Importeurs en de toepassing van douane en btw-faciliteiten

Importeurs en de toepassing van douane en btw-faciliteiten

Op 20 juni 2018 heeft het Europese Hof van Justitie een uitspraak gedaan in de zaak 'Enteco Baltic'. Heeft deze importeur juist gehandeld bij het verstrekken van informatie en documentatie?

Bekijk dit nieuws
Duitse bronbelasting op uitgaande dividenden in strijd met EU-recht

Duitse bronbelasting op uitgaande dividenden in strijd met EU-recht

Na jaren wordt door het Hof van Justitie een streep gehaald door de bronbelasting op basis van Duitse wetgeving. Nederlandse holdingvennootschappen profiteren hiervan.

Bekijk dit nieuws
Woonachtig in Duitsland, pensioen uit Nederland?

Woonachtig in Duitsland, pensioen uit Nederland?

Nieuw belastingverdrag tussen Nederland en Duitsland in werking. Wat houdt dit in?

Bekijk dit nieuws
Belastingadvies zakelijk | Baker Tilly

Ondernemen in Duitsland: hoewel het ons buurland is, gelden andere regels

Zowel op de werkvloer als bij de belastingdienst heerst een andere cultuur. Hoe benut u de voordelen en voorkomt u problemen?

Bekijk deze publicatie
Ondernemen in Duitsland: de fiscale gevolgen voor uw werknemers

Ondernemen in Duitsland: de fiscale gevolgen voor uw werknemers

Besluit u een werknemer in Duitsland te werk te stellen? Dan is het van belang om de fiscale gevolgen in kaart te brengen.

Bekijk dit nieuws
Verliesverrekening en overdrachtsbelasting Duitsland

Verliesverrekening en overdrachtsbelasting Duitsland

Heeft u binnen uw concern een Duitse GmbH en besluit u te herstructureren? Besteed dan extra aandacht aan de fiscale gevolgen.

Bekijk dit nieuws
Auto van de zaak in Duitsland voordeliger?

Auto van de zaak in Duitsland voordeliger?

Als u in Duitsland werkt of onderneemt, bestaat voor u wellicht de mogelijkheid om een auto van de zaak met Duits kenteken te rijden.

Bekijk dit nieuws

Ondernemerscollege

Van creatief idee naar wereldmerk: hoe doe je dat?

Het kostte Gemma Broekhuis slechts een paar jaar om haar product in 38 landen op de markt te brengen. Hoe heeft zij dit in zo'n korte tijd bereikt?