Landendesk Polen
Onderdeel van:

Landendesk

Landendesk Polen

Ondernemen in Polen biedt volop kansen. Door de stijgende welvaart en economische groei van het land, krijgen zijn inwoners steeds meer te besteden. Dit blijft niet onopgemerkt: het Nederlandse bedrijfsleven is momenteel één van de grootste buitenlandse investeerders in Polen. Wilt u ook activiteiten in Polen opzetten? Dan is het belangrijk dat u uw administratie op orde heeft en voldoet aan de Poolse regels van aangiftes en belasting.

Poolse sectoren waar kansen liggen

De grootste sector in Polen is de dienstensector, waar maar liefst 63% van het bruto binnenlands product wordt verdiend. De industriesector (33%) en de agrarische sector (3%) nemen respectievelijk de tweede en derde plaats in. De groeiende economie en centrale ligging van Polen, vergemakkelijken zaken als transport en logistiek. Modernisering en verbetering van de agrarische productiecapaciteit zijn de speerpunten waar Polen zich de komende jaren op richt. Dit biedt kansen voor ondernemers in met name de landbouw, tuinbouw en veehouderij.

Aan de slag in Polen

Het zijn bovenstaande factoren die het de afgelopen jaren voor ondernemers aantrekkelijk hebben gemaakt om hun onderneming en/of dienstverlening uit te breiden naar Polen. Wellicht heeft u er zelf ook wel eens over nagedacht. In samenwerking met TPA Poland biedt onze landendesk Polen u alle ondersteuning die nodig is bij het doen van zaken in Polen, zoals advisering over en het opzetten van de gewenste structuur, internationaal en lokaal belastingadvies, expat services en audit service

Voor de landendesk Polen zijn zowel Nederlandse als Poolse collega’s werkzaam. Daardoor kunnen ook Poolse ondernemers die de stap naar Nederland willen maken eenvoudig terecht voor advies op maat.

Internationaal ondernemen | Baker Tilly

Ontdek meer

Wat gebeurt er over onze landsgrenzen heen? Wat zijn de ontwikkelingen in niet alleen Polen, maar ook wereldwijd, die de zakenwereld kunnen beïnvloeden? Indien u internationale handel drijft, krijgt u hier ongetwijfeld het nodige van mee. Wij zetten de belangrijkste actualiteiten voor u op een rij. 

Nieuwe douaneheffingen op 200 producten uit de VS

Nieuwe douaneheffingen op 200 producten uit de VS

De Europese Commissie heeft tegenmaatregelen ingevoerd op ongeveer 200 producten uit de VS als reactie op de importheffingen van de VS op Europees staal van 25% en aluminium van 10%.

Bekijk dit nieuws
Importeurs en de toepassing van douane en btw-faciliteiten

Importeurs en de toepassing van douane en btw-faciliteiten

Op 20 juni 2018 heeft het Europese Hof van Justitie een uitspraak gedaan in de zaak 'Enteco Baltic'. Heeft deze importeur juist gehandeld bij het verstrekken van informatie en documentatie?

Bekijk dit nieuws

Ondernemerscollege

Van creatief idee naar wereldmerk: hoe doe je dat?

Het kostte Gemma Broekhuis slechts een paar jaar om haar product in 38 landen op de markt te brengen. Hoe heeft zij dit in zo'n korte tijd bereikt?