Landendesk Roemenië
Onderdeel van:

Landendesk

Landendesk Roemenië

De vraag naar buitenlandse producten is hoog in Roemenië. Steeds meer bedrijven geven hier gehoor aan en kijken naar de mogelijkheden om te handelen met/ ondernemen in Roemenië. Met name de landbouw, voedingsmiddelenindustrie, civiele techniek en milieu zijn populaire sectoren. De ligging aan de Zwarte Zee is daarbij van strategische waarde. Ontdek de vele mogelijkheden die dit land u, als ondernemer, nog meer te bieden heeft.

Vraag naar buitenlandse producten

De Roemeense markt kenmerkt zich door een behoefte aan buitenlandse producten. Bovendien is de economie gunstig: Roemenen hebben gemiddeld genomen meer geld te besteden dan inwoners van de omringende landen. In de sectoren landbouw, voedingsmiddelenindustrie, civiele techniek en milieu is vooralsnog de vraag naar kennis en producten van buitenlandse ondernemers het grootst.

De staalindustrie van Roemenië heeft een hoge naam en staat bekend om de levering van kwaliteit. Dat maakt ook deze sector zeer interessant voor ondernemers. Meer dan de helft van het Roemeens Bruto Nationaal Product komt uit de industrie.

Kansen verzilveren in Roemenië

Ziet u kansen voor uw onderneming en wilt u de uitdaging aangaan? Het verkennen van de markt en cultuur is dan een belangrijke stap. Wees uzelf bewust van wat u en het land elkaar te bieden hebben. Een volgende stap is om uw zaken juridisch op orde te hebben en om op de hoogte te zijn van alle regelingen omtrent het ondernemen in Roemenië. Dit kunnen wellicht lastige zaken zijn, waarvan u ook niet altijd van de laatste ontwikkelingen op de hoogte bent. Hier kan onze landendesk Roemenië u bij helpen. In samenwerking met Baker Tilly Romania bieden wij u alle ondersteuning die nodig is bij het zaken doen in Roemenië. Uiteraard kunnen wij ook Roemeense ondernemers adviseren die de stap naar Nederland willen maken.

Internationaal ondernemen | Baker Tilly

Nieuws

Om uw internationale zaken goed te laten verlopen, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste wet- en regelgeving, en wat de invloeden daarvan kunnen zijn op uw onderneming. Daarom publiceren wij regelmatig artikelen waarin we actualiteiten signaleren en begrijpelijk maken.

Nieuwe douaneheffingen op 200 producten uit de VS

Nieuwe douaneheffingen op 200 producten uit de VS

De Europese Commissie heeft tegenmaatregelen ingevoerd op ongeveer 200 producten uit de VS als reactie op de importheffingen van de VS op Europees staal van 25% en aluminium van 10%.

Bekijk dit nieuws
Importeurs en de toepassing van douane en btw-faciliteiten

Importeurs en de toepassing van douane en btw-faciliteiten

Op 20 juni 2018 heeft het Europese Hof van Justitie een uitspraak gedaan in de zaak 'Enteco Baltic'. Heeft deze importeur juist gehandeld bij het verstrekken van informatie en documentatie?

Bekijk dit nieuws

Ondernemerscollege

Van creatief idee naar wereldmerk: hoe doe je dat?

Het kostte Gemma Broekhuis slechts een paar jaar om haar product in 38 landen op de markt te brengen. Hoe heeft zij dit in zo'n korte tijd bereikt?