Landendesk Rusland
Onderdeel van:

Landendesk

Landendesk Rusland

De Russische markt en economie zijn de laatste jaren volop in ontwikkeling geweest, mede door de politieke situatie in het land. Desalniettemin liggen er kansen voor Nederlandse ondernemers. In de Russische detailhandel is de omzet al jaren stijgende en in de industrie is er een rijzende vraag naar westerse expertise en machines. Ontdek hoe u hier met uw onderneming op in kunt spelen.

De Russische industrie

De stijging van de Russische detailhandel zorgt ervoor dat nieuwe winkelcentra de pan uitrijzen. De grootste afzetmarkt is te vinden in de grote steden en het westen van het land, waar de bevolkingsdichtheid ook het grootst is.

Van oorsprong is de Russische industrie gericht op gas, olie en zware industrie. Het is dat laatste punt waar Rusland zich op richt: deze wordt namelijk langzaamaan omgevormd naar lichte industrie. Vanwege de verouderde machines en een eenzijdige aanpak is dat nog een uitdagende taak. Westerse ondernemers met de nodige kennis en producten worden dan ook welkom geheten.

Geen barrières voor zaken doen in Rusland

Met het oog op bepaalde sancties die momenteel gelden voor zaken doen in Rusland, is het belangrijk dat u goede voorbereidingen treft. Onze landendesk Rusland houdt alle ontwikkelingen omtrent de laatste wet- en regelgeving in de gaten. Bovendien werken we nauw samen met Baker Tilly Russia. Vanuit deze samenwerking kunnen wij u alle ondersteuning bieden die nodig is bij het doen van zaken in Rusland. Hierbij kunt u denken aan zaken als advisering over en het opzetten van de gewenste structuur, lokaal en internationaal belastingadvies en expat services en audit services. Datzelfde geldt voor Russische ondernemers die juist zaken willen doen in Nederland.

Internationaal ondernemen | Baker Tilly

Nieuws

Wat speelt er zoal in Rusland? En wat zijn ontwikkelingen wereldwijd die de internationale handel kunnen beïnvloeden? U ontdekt het in onze nieuwsberichten. In een adviesgesprek maken wij graag de vertaalslag naar uw onderneming.

Nieuwe douaneheffingen op 200 producten uit de VS

Nieuwe douaneheffingen op 200 producten uit de VS

De Europese Commissie heeft tegenmaatregelen ingevoerd op ongeveer 200 producten uit de VS als reactie op de importheffingen van de VS op Europees staal van 25% en aluminium van 10%.

Bekijk dit nieuws
Importeurs en de toepassing van douane en btw-faciliteiten

Importeurs en de toepassing van douane en btw-faciliteiten

Op 20 juni 2018 heeft het Europese Hof van Justitie een uitspraak gedaan in de zaak 'Enteco Baltic'. Heeft deze importeur juist gehandeld bij het verstrekken van informatie en documentatie?

Bekijk dit nieuws

Ondernemerscollege

Van creatief idee naar wereldmerk: hoe doe je dat?

Het kostte Gemma Broekhuis slechts een paar jaar om haar product in 38 landen op de markt te brengen. Hoe heeft zij dit in zo'n korte tijd bereikt?