Landendesk Verenigde Staten
Onderdeel van:

Landendesk

Landendesk Verenigde Staten

De Verenigde Staten heeft de grootste economie ter wereld. Met meer dan 310 miljoen inwoners is het een potentieel enorme afzetmarkt voor consumentengoederen. Gemiddeld spendeert een Amerikaanse consument meer geld vergeleken met een Europese consument. De economische crisis heeft hier geen verandering in gebracht.

Veelzijdig ondernemersklimaat

Oostkust, westkust, het midwesten of de zuidkust: waar u ook wilt ondernemen in de Verenigde Staten, u krijgt in ieder geval te maken met een ander ondernemersklimaat. De staten en steden verschillen op het gebied van wet- en regelgeving ook nog eens van elkaar. Het is van belang om goed te kijken naar wat de verschillende delen van de Verenigde Staten u en uw onderneming te bieden hebben.

De vele belastingsystemen van de Verenigde Staten

Wanneer u wilt ondernemen in de Verenigde Staten, is het verstandig om rekening te houden met complexe belastingwetgeving. In de Verenigde Staten zijn er namelijk diverse belastingsystemen. Te denken valt aan federale belasting, staatsbelasting en stadsbelasting, waarbij de twee laatst genoemden verschillen per staat en stad waar u gaat ondernemen. Daarnaast zijn er verschillende vormen van de Sales Tax. Daarom is het van belang om u goed te laten informeren, voordat u als ondernemer de stap naar de Verenigde Staten maakt.

Ondernemers die producten of diensten afnemen uit Amerika, moeten er voor waken dat zij niet worden geconfronteerd met onverwachte belastingen die worden ingehouden bij de betaling van hun factuur. Het tijdig regelen van een
W-8BEN-formulier kan onverwachte tegenvallers voorkomen.

Onze landendesk Verenigde Staten biedt ondersteuning bij het opzetten van een onderneming, een joint venture of het opstarten van een samenwerking in de Verenigde Staten, maar ook kunt u bij ons terecht voor belastingadvies, aangiftes, accountancy vragen, audit services en transfer pricing. Baker Tilly Berk Corporate Finance kan u zelfs verder helpen met het begeleiden en stroomlijnen van overnames in de Verenigde Staten.

Internationaal ondernemen | Baker Tilly

Up-to-date blijven

Wat staat de Verenigde Staten de komende tijd te wachten? Wat zijn de economische ontwikkelingen onder nieuw bewind? En hoe hangt dit samen met internationale handelsrelaties? Toekomst kijken kunnen we niet, maar we kunnen wél nauwlettend in de gaten houden wat er momenteel allemaal speelt. Lees onze artikelen en blijf op de hoogte van de laatste actualiteiten.

Nieuwe douaneheffingen op 200 producten uit de VS

Nieuwe douaneheffingen op 200 producten uit de VS

De Europese Commissie heeft tegenmaatregelen ingevoerd op ongeveer 200 producten uit de VS als reactie op de importheffingen van de VS op Europees staal van 25% en aluminium van 10%.

Bekijk dit nieuws
Importeurs en de toepassing van douane en btw-faciliteiten

Importeurs en de toepassing van douane en btw-faciliteiten

Op 20 juni 2018 heeft het Europese Hof van Justitie een uitspraak gedaan in de zaak 'Enteco Baltic'. Heeft deze importeur juist gehandeld bij het verstrekken van informatie en documentatie?

Bekijk dit nieuws
Ondernemen VS bumpy ride | Trump | Internationaal ondernemen

Een ‘bumpy ride’ in de VS? Zo bereid je je voor!

Er is veel onduidelijkheid over de aangekondigde maatregelen van Trump. Tóch kunt u nu al in de startblokken.

Bekijk deze blog
Belastingaangifte voor Amerikaanse staatsburgers

Belastingaangifte voor Amerikaanse staatsburgers

Een Amerikaanse staatsburger is verplicht Amerikaanse belastingaangifte en informatieve aangifte in te dienen. Boetes kunnen hoog oplopen.

Bekijk dit nieuws

Ondernemerscollege

Donald Trump: gevaarlijk of geniaal?

Charles Groenhuijsen geeft een college over de VS en hun nieuwe president: Donald Trump. Wat betekent zijn aantreden voor het economisch klimaat?

Charles Groenhuijsen

Bekijk alle colleges