IT Advisory

IT Advisory

ICT is onmisbaar voor het merendeel van de bedrijfsprocessen. Communicatie met klanten en leveranciers gaat via webportals en webshops, gegevensuitwisseling onder andere via elektronische facturen, pakbonnen en betalingen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en raken de bedrijfsketen. Die ontwikkelingen bieden kansen voor het realiseren van strategische ambities en een slimme ondersteuning van de bedrijfsvoering. IT brengt ook uitdagingen met zich mee op het gebied van informatiebeveiliging, betrouwbaarheid van data en beheersbaar maken van risico’s.

Kansen verzilveren met IT? Wij begeleiden u bij het inzichtelijk maken van de strategische IT-beslissingen die nodig zijn om de ambities van uw organisatie te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan de toepassing van data-analyse en het creëren van betrouwbare managementinformatie. Onze kennis en expertise is uiteraard ook inzetbaar voor IT-uitdagingen, zoals het vervangen van applicaties, migraties naar de cloud of het verbeteren van de beveiliging van uw data.

Benieuwd naar onze integrale visie en multidisciplinaire aanpak op proces, informatievoorziening en ICT? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Ook als u grip wilt krijgen op IT-risico’s. Naast het verzilveren van kansen helpen wij u om risico’s op het gebied van beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van gegevens binnen uw IT-systemen te beheersen.

Bent u een serviceorganisatie of IT-bedrijf? Om uw opdrachtgevers ‘externe’ zekerheid te geven over de beheersbaarheid van processen en risico’s toetsen onze IT-auditors de mate waarin u ‘in control’ bent. Waar u onze IT-adviseurs en IT-auditors ook voor inschakelt, wij zorgen er altijd voor dat u IT-investeringen maximaal renderen.

IT Advisory | Baker Tilly Berk

Onze IT-diensten

Met onze producten en diensten helpen wij u de inzet van informatietechnologie maximaal te laten renderen. Daarnaast toetsen wij of u met uw IT-beheersmaatregelen ‘in control’ bent of adviseren wij hoe u grip kunt krijgen op kwaliteit en veiligheid.

Data-analyse

Informatiebeveiliging

Kwetsbaarheidsscan

Cloud computing

ISAE3402

Nieuws uit de cloud

Met inspirerende artikelen en blogs over technologische ontwikkelingen houden wij u op de hoogte en geven wij onze visie op de toepasbaarheid voor uw IT-omgeving. Wij staan niet voor niets bekend om ons pragmatisch advies. 

Internet of Things in de zorg: praktijkvoorbeelden

Wordt Internet of Things al in de zorg gebruikt? In dit artikel vier voorbeelden van producten die in ontwikkeling zijn.

Bekijk deze publicatie

Internet of Things: kansen voor de zorgsector

Zorgaanbieders kunnen patiënten gemakkelijker tussentijds monitoren en de ontwikkeling bijhouden.

Bekijk deze publicatie
Artificial Intelligence | ondernemerscollege

Welkom in de wereld met Artificial Intelligence

Artificial Intelligence wordt dé trend van 2017. Maar wat is dat eigenlijk? En hoe werkt het? Audit Innovation Partner Angelique Koopman legt uit.

Bekijk deze blog
IT Advisory | Baker Tilly Berk

Automatiseringsprocessen in de cloud onder controle

Als zorgaanbieder uw IT-processen in de cloud ondergebracht? Wees bewust van mogelijke risico’s!

Bekijk deze blog
UBL weblog | ondernemerscollege

Houd rekening met UBL!

In deze blog van Martin van Ernst leest u over de nieuwe standaard voor informatie-uitwisseling tussen bedrijven: UBL.

Bekijk deze blog
Healthcare weblog | Ondernemerscollege

Hoe technologie en een mondige patiënt de zorgsector veranderen

Een blog over de technologische veranderingen in de zorg en hoe daar tijdig op te anticiperen.

Bekijk deze blog
Infographic stuurinformatie weblog | ondernemerscollege

Bepaal met slimme stuurinformatie de koers van je bedrijf

Met deze infographic geven wij u een inkijkje in de wereld van data en managementinformatie.

Bekijk deze blog
Data-analyse | Baker Tilly Berk

Groeiend belang IT bij controle jaarrekening

Lees meer over de samenwerking tussen accountants en IT-auditors bij een audit.

Bekijk deze publicatie

Wet meldplicht datalekken

De Wet bescherming persoonsgegevens is uitgebreid met de Wet meldplicht datalekken. Wat betekent dat voor organisaties?

Bekijk dit nieuws

Klantverhaal Schouten & Visschers' Metaalwarenfabriek

Schouten & Visschers’ is een toeleveringsbedrijf voor metalen onderdelen. Denk aan de constructie van een rollator of het frame van een fietstrainer. Het familiebedrijf is in 1933 opgericht en viert in 2018 zijn 85ste verjaardag. Sinds zes jaar controleert Baker Tilly Berk de jaarrekening van het bedrijf. Voor de overstap naar een nieuw ERP-systeem koos Schouten & Visschers' bij de implementatie uiteindelijk ook voor de expertise van de data-specialisten van Baker Tilly Berk.

Peter Voogd
Peter Voogd Algemeen directeur
“Wij wilden de implementatie zelf doen, maar uiteindelijk lag op dat moment onze prioriteit daar niet. Dat resulteerde in twijfels over de betrouwbaarheid van de data. Dan moet je nuchter en realistisch zijn en vaststellen dat je zelf niet de tijd, kennis en expertise hebt om zo’n systeem goed te implementeren.”
Dankzij data-analyse volop profijt van nieuw ERP-systeem

Ondernemerscollege

Wat is de impact van nieuwe slimme technologieën?

Martijn Aslander is professioneel lifehacker. Hij vraagt zich constant af: “kan het niet wat slimmer?” Hij deelt zijn tips in het ondernemerscollege.

Martijn Aslander

Bekijk alle colleges

Hoe kunnen wij u verder helpen?