IT Advisory

IT Advisory

ICT is onmisbaar voor het merendeel van de bedrijfsprocessen. Communicatie met klanten en leveranciers gaat via webportals en webshops, gegevensuitwisseling onder andere via elektronische facturen, pakbonnen en betalingen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en raken de bedrijfsketen. Die ontwikkelingen bieden kansen voor het realiseren van strategische ambities en een slimme ondersteuning van de bedrijfsvoering. IT brengt ook uitdagingen met zich mee op het gebied van informatiebeveiliging, betrouwbaarheid van data en beheersbaar maken van risico’s.

Kansen verzilveren met IT? Wij begeleiden u bij het inzichtelijk maken van de strategische IT-beslissingen die nodig zijn om de ambities van uw organisatie te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan de toepassing van data-analyse en het creëren van betrouwbare managementinformatie. Onze kennis en expertise is uiteraard ook inzetbaar voor IT-uitdagingen, zoals het vervangen van applicaties, migraties naar de cloud of het verbeteren van de beveiliging van uw data.

Benieuwd naar onze integrale visie en multidisciplinaire aanpak op proces, informatievoorziening en ICT? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Ook als u grip wilt krijgen op IT-risico’s. Naast het verzilveren van kansen helpen wij u om risico’s op het gebied van beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van gegevens binnen uw IT-systemen te beheersen. 

Bent u een serviceorganisatie of IT-bedrijf? Om uw opdrachtgevers ‘externe’ zekerheid te geven over de beheersbaarheid van processen en risico’s toetsen onze IT-auditors de mate waarin u ‘in control’ bent. Waar u onze IT-adviseurs en IT-auditors ook voor inschakelt, wij zorgen er altijd voor dat u IT-investeringen maximaal renderen.

IT Advisory | Baker Tilly

Onze IT-diensten

Met onze producten en diensten helpen wij u de inzet van informatietechnologie maximaal te laten renderen. Daarnaast toetsen wij of u met uw IT-beheersmaatregelen ‘in control’ bent of adviseren wij hoe u grip kunt krijgen op kwaliteit en veiligheid.

Cybersecurity

Data-analyse

Cloud computing

ISAE3402

Kwetsbaarheidsscan

Informatiebeveiliging

Meer weten?

Nieuws uit de cloud

Met inspirerende artikelen en blogs over technologische ontwikkelingen houden wij u op de hoogte en geven wij onze visie op de toepasbaarheid voor uw IT-omgeving. Wij staan niet voor niets bekend om ons pragmatisch advies. 

Cybersecurity |Baker Tilly

Cybersecurity eind 2018 ook wettelijk verplicht

Digitale dienstverleners en aanbieders van essentiële diensten met nieuwe wet straks verplicht om beveiligingsmaatregelen te treffen.

Bekijk dit nieuws
Cybersecurity |Baker Tilly

In vijf stappen naar een veilige omgeving

Handig stappenplan met tips over wat u zelf kunt doen om uw organisatie beter te wapenen tegen cybercriminaliteit.

Bekijk deze publicatie
IT Advisory | Baker Tilly

AVG: nieuwe eisen aan privacy

Een overzicht van de nieuwe eisen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming aan organisaties stelt.

Bekijk dit nieuws
IT Advisory | Baker Tilly

AVG: hoge boetes bij nalatigheid

De nieuwe privacyregels zijn iets om zeer serieus te nemen. Bij nalatigheid deelt de Autoriteit Persoonsgegevens boetes uit.

Bekijk dit nieuws
Cybersecurity |Baker Tilly

Doe nu de Cyber Risk Scan

Weet in vijf minuten of uw organisatie zich zorgen moet maken over cybercriminaliteit.

Bekijk dit nieuws
Cybersecurity |Baker Tilly

Hoe pakt u cybercriminaliteit aan?

Met welke maatregelen kunt u uw organisatie beveiligen tegen cyberaanvallen.

Bekijk dit nieuws
Hacker | Baker Tilly

Cybersecurity: niets doen is geen optie (meer)

Cybersecurity expert Rob Havermans blogt over waarom mkb-ondernemers zich moeten wapenen tegen een cyberaanval.

Bekijk deze blog
Mark Gallagher | College of Knowledge

Ondernemerscollege: nu ook Engelstalige video’s

Vijf internationaal gerenommeerde sprekers geven gratis college over de blockchain, risk management, branding, arbeid en ondernemerschap.

Bekijk dit nieuws
IT advisory | Baker Tilly

Internet of Things in de zorg: de uitdagingen

Internet of Things brengt uitdagingen in de zorg voor interoperabiliteit, veiligheid en privacy mee.

Bekijk deze publicatie

Klantverhaal VDR Bouwgroep

VDR Bouwgroep is een full-service bouwonderneming, gespecialiseerd in de ontwikkeling en realisatie van bedrijfshuisvesting (logistiek en processpecifiek) en de revitalisatie van bedrijfsgebouwen. Naast de accountant voor de controle van de jaarrekening van VDR is Baker Tilly Berk de vaste adviseur voor IT-vraagstukken. Goede en veilige IT staan namelijk hoog op de agenda bij VDR.

Laurens Potters
Laurens Potters Controller VDR Bouwgroep
“Onze bedrijfsvoering is afhankelijk van de beschikbaarheid van onze IT-systemen. We willen en kunnen ons hierin geen calamiteiten veroorloven. De IT-specialisten van Baker Tilly Berk testen inmiddels drie tot vier keer per jaar de veiligheid van de IT-systemen. Dat geeft ons een veilig gevoel, want de dreiging van hackers is groot.”
Bedrijfsgegevens veilig door scan IT-systeem

Ondernemerscollege

Wat is de impact van nieuwe slimme technologieën?

Martijn Aslander is professioneel lifehacker. Hij vraagt zich constant af: “kan het niet wat slimmer?” Hij deelt zijn tips in het ondernemerscollege.

Martijn Aslander

Bekijk alle colleges