Cloud computing
Onderdeel van:

IT Advisory

Cloud computing

Redenen voor de overstap naar cloud computing zijn divers: flexibiliteit, kostenbesparingen en altijd en overal kunnen beschikken over data. Wat de reden ook is, het is van groot belang dat u vooraf uw wensen in kaart brengt. En dat alle vragen die tijdens dit proces naar voren komen beantwoord worden. Zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Cloud computing betekent een grote verandering in het ICT-gebruik in uw organisatie. Daar moet u goed op voorbereid zijn.

Cloud computing bespaart kosten en de webbased diensten bieden meer flexibiliteit. De vraag is echter welke ICT-diensten uit de cloud interessant zijn voor uw onderneming. Om die vraag te beantwoorden is het van belang een duidelijk beeld te hebben van uw huidige ICT-organisatie. Onze IT-adviseurs begeleiden het migratietraject naar de cloud van A tot Z aan de hand van een overzichtelijke roadmap.

Stap 1: inventarisatie

Wij helpen u bij het inventariseren van diverse aspecten die van belang zijn bij het nemen van de juiste beslissingen, alvorens u uw ICT naar de cloud migreert.

Stap 2: IT-strategie

Wilt u internationaal gaan ondernemen? Gaat u uw producten of diensten uitbreiden? Of kiest u voor multichanneling? Uw toekomstplannen bepalen voor een groot deel uw IT-strategie. En daarmee ook de eisen die u aan uw cloud omgeving en-provider stelt. Denk hierbij aan eisen met betrekking tot flexibiliteit bij uitbreiding van het aantal werkplekken, beschikbaarheid en beveiliging van de data.

Stap 3: Migratie naar de cloud

Wij selecteren voor u juiste leverancier en begeleiden het sluiten van de overeenkomst. De laatste stap is de migratie naar de cloud. Wij monitoren of de gewenste functionaliteiten binnen het overeengekomen budget en de afgesproken doorlooptijd worden gerealiseerd.

Uiteraard is ieder vraagstuk uniek. Daarom zijn onze oplossingen altijd maatwerk. Wij doorlopen bewust alle stappen van de roadmap met u. Dit maakt onze aanpak gegarandeerd tot een succes.

IT Advisory | Baker Tilly

Nieuws uit de cloud

Onze IT-adviseurs klimmen regelmatig in de pen om hun visie op technologische ontwikkelingen aan het papier toe te vertrouwen. Die verkenning van de snel veranderende wereld delen wij graag met u. Bedoeld ter inspiratie voor iedereen die zich met IT bezighoudt.

Cybersecurity II.jpg

Hoe pakt u cybercriminaliteit aan?

Met welke maatregelen kunt u uw organisatie beveiligen tegen cyberaanvallen.

Bekijk dit nieuws
Hacker.jpg

Cybersecurity: niets doen is geen optie (meer)

Cybersecurity expert Rob Havermans blogt over waarom mkb-ondernemers zich moeten wapenen tegen een cyberaanval.

Bekijk deze blog
Welkom in de wereld met Artificial Intelligence

Welkom in de wereld met Artificial Intelligence

Artificial Intelligence wordt dé trend van 2017. Maar wat is dat eigenlijk? En hoe werkt het? Angelique Koopman legt uit.

Bekijk deze blog
IT Advisory

Automatiseringsprocessen in de cloud onder controle

Als zorgaanbieder uw IT-processen in de cloud ondergebracht? Wees bewust van mogelijke risico’s!

Bekijk deze blog
Hoe technologie en een mondige patiënt de zorgsector veranderen

Hoe technologie en een mondige patiënt de zorgsector veranderen

Een blog over de technologische veranderingen in de zorg en hoe daar tijdig op te anticiperen.

Bekijk deze blog
Cloud computing.jpg

Wet meldplicht datalekken

De Wet bescherming persoonsgegevens is uitgebreid met de Wet meldplicht datalekken. Wat betekent dat voor organisaties?

Bekijk dit nieuws

Ondernemerscollege

Hoe wordt jouw product slim met the Internet of Things?

Een wereldwijd, open en voor iedereen toegankelijk datanetwerk, waaraan je ook producten kunt koppelen. Wienke Giezeman vertelt.