Data-analyse
Onderdeel van:

IT Advisory

Data-analyse

Organisaties leggen steeds meer data vast in hun systemen. In de praktijk blijkt veel van deze data niet beschikbaar voor de gebruikelijke rapportages. Data-analyse is echter cruciaal om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren, bij te sturen, uw strategie te toetsen en vooruit te kijken. Het vereist wel iets van de inrichting van uw IT-systemen. Uw systemen moeten de juiste managementinformatie genereren en u moet blind kunnen vertrouwen op die gegevens.

Data-analyse begint met een goede registratie bij de bron. U bepaalt welke (management)informatie u heeft voor een efficiëntere bedrijfsvoering. Wij helpen om die informatiebehoefte te verankeren in uw bedrijfsprocessen. Alleen dan kunnen uw IT-systemen de relevante data genereren.

Data-analyse met betrouwbare informatie

Data wordt alleen bruikbare stuurinformatie als de kwaliteit van de informatie goed is geborgd. Wij maken inzichtelijk welke risico’s uw IT-systeem kent. Vervolgens bekijken we samen met u welke maatregelen u kunt treffen om die risico’s te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Denk bijvoorbeeld aan goed ingestelde autorisaties of het juist gebruiken van instellingen in de IT-systemen, zoals logging van kritische stamgegevens. Met behulp van data-analyse gaan wij vervolgens nog een stap verder. Wij stellen vast of een bepaalde situatie zich ook daadwerkelijk heeft voorgedaan en zo ja, wat het risico is. Wij kunnen bijvoorbeeld analyseren of u alle verkooporders ook daadwerkelijk hebt gefactureerd.

IT-optimalisatie

Wij zien dat niet altijd optimaal gebruik gemaakt wordt van de mogelijkheden van IT-systemen. Onze ervaring leert dat uit de meeste systemen managementinformatie wel te ontsluiten valt. Wij maken daarom eerst inzichtelijk waar uw organisatie staat, welke zaken op orde zijn en waar verbeteringen mogelijk zijn.

IT Advisory | Baker Tilly

Blogs, artikelen & meer

Onze IT-adviseurs klimmen regelmatig in de pen om hun visie op technologische ontwikkelingen aan het papier toe te vertrouwen. Die verkenning van de snel veranderende wereld delen wij graag met u. Bedoeld ter inspiratie voor iedereen die zich met IT bezighoudt.

IT advisory | Baker Tilly

Internet of Things in de zorg: de uitdagingen

Internet of Things brengt uitdagingen in de zorg voor interoperabiliteit, veiligheid en privacy mee.

Bekijk deze publicatie
Ondernemerscollege: nu ook Engelstalige video’s

Ondernemerscollege: nu ook Engelstalige video’s

Vijf internationaal gerenommeerde sprekers geven gratis college over de blockchain, risk management, branding, arbeid en ondernemerschap.

Bekijk dit nieuws
Zorg | Baker Tilly

Internet of Things in de zorg: praktijkvoorbeelden

Wordt Internet of Things al in de zorg gebruikt? In dit artikel vier voorbeelden van producten die in ontwikkeling zijn.

Bekijk deze publicatie
Zorg | Baker Tilly

Internet of Things: kansen voor de zorgsector

Zorgaanbieders kunnen patiënten gemakkelijker tussentijds monitoren en de ontwikkeling bijhouden.

Bekijk deze publicatie
Welkom in de wereld met Artificial Intelligence

Welkom in de wereld met Artificial Intelligence

Artificial Intelligence wordt dé trend van 2017. Maar wat is dat eigenlijk? En hoe werkt het? Angelique Koopman legt uit.

Bekijk deze blog
Infographic stuurinformatie weblog | ondernemerscollege

Bepaal met slimme stuurinformatie de koers van je bedrijf

Met deze infographic geven wij u een inkijkje in de wereld van data en managementinformatie.

Bekijk deze blog
Cloud computing.jpg

Wet meldplicht datalekken

De Wet bescherming persoonsgegevens is uitgebreid met de Wet meldplicht datalekken. Wat betekent dat voor organisaties?

Bekijk dit nieuws

Klantverhaal Schouten & Visschers’ Metaalwarenfabriek

Schouten & Visschers’ is een toeleveringsbedrijf voor metalen onderdelen. Denk aan de constructie van een rollator of het frame van een fietstrainer. Het familiebedrijf is in 1933 opgericht en viert in 2018 zijn 85ste verjaardag. Sinds zes jaar controleert Baker Tilly Berk de jaarrekening van het bedrijf. Voor de overstap naar een nieuw ERP-systeem koos Schouten & Visschers' bij de implementatie uiteindelijk ook voor de expertise van de data-specialisten van Baker Tilly Berk.

Peter Voogd
Peter Voogd Algemeen directeur
“Wij wilden de implementatie zelf doen, maar uiteindelijk lag op dat moment onze prioriteit daar niet. Dat resulteerde in twijfels over de betrouwbaarheid van de data. Dan moet je nuchter en realistisch zijn en vaststellen dat je zelf niet de tijd, kennis en expertise hebt om zo’n systeem goed te implementeren.”
Dankzij data-analyse volop profijt van nieuw ERP-systeem

Ondernemerscollege

Wat is de kracht van Big data?

Een datingbureau, maar dan voor voetballers en clubs? SciSports verzamelt en analyseert gegevens van honderdduizenden voetballers. Laat je inspireren!

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Jan-Willem van Essen
Jan-Willem van Essen Manager IT Advisory  T: 06 11 59 30 06

"Ik zorg ervoor dat de klant weer kan doen waar hij goed in is en dat de IT systemen en processen daarop aansluiten."