Informatiebeveiliging
Onderdeel van:

IT Advisory

Informatiebeveiliging

Informatiebeveiliging gaat over het beveiligen van computers en digitale informatie die in uw computers is opgeslagen. Regelmatig gaat het mis. Bijna dagelijks leest u in de krant over cyberaanvallen of persoonsgegevens die op straat liggen. De schade van cybercrime of uitvallende IT-systemen kan enorm oplopen. De vraag is hoe u uw belangrijkste activa kunt beschermen. En hoe u klanten en opdrachtgevers de garantie geeft dat de beveiliging van uw data goed geregeld is.

Naast het risico van reputatie- en financiële schade heeft u ook wettelijke verplichtingen op het gebied van informatiebeveiliging. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) stelt eisen aan de verwerking van persoonsgegevens. De Meldplicht datalekken verplicht u melding te doen van een datalek in uw organisatie. Het belang om uw data te beveiligen neemt steeds meer toe. Vertrouwen in uw digitale omgeving is essentieel voor de continuïteit en groei van uw organisatie.

IT security

Onze IT-adviseurs adviseren u over de nodige maatregelen om de informatiebeveiliging te verbeteren en bijvoorbeeld te voldoen aan de Wet bescherming persoonsgegevens en de Meldplicht datalekken. Met de juiste en effectieve maatregelen kunt u uw stakeholders garanties geven over de informatiebeveiliging in uw organisatie. En houd grip door het implementeren van een managementsysteem voor informatiebeveiliging (ISMS).

  • Quickscan: snel inzicht in risico’s
    Met een van onze quickscans maken wij voor u inzichtelijk welke beveiligingsrisico’s uw organisatie kent. Denk daarbij een kwetsbaarheidsscan (vulnerability scan) of een nulmeting voor een NEN-ISO 27001/27002 of NEN7510.   
  • Maatregelen voor meer zekerheid
    Op basis van de uitkomsten van onze quickscan doen wij een voorstel voor aanvullende maatregelen die nodig zijn om bedrijfsdata en persoonsgegevens in uw organisatie nog beter te beschermen. Zo helpen wij u op weg naar een ISO27001 certificering of het implementeren van maatregelen uit de de praktijkrichtlijn ISO27002. Of voor de zorgsector de richtlijn voor informatiebeveiliging: NEN7510. Organisaties die gebruikmaken van DigiD moeten jaarlijks hun ICT-beveiliging toetsen aan de hand van een DigiD ICT-beveiligingsassessment. 
  • Workshops: bewustzijn vergroten
    Een professionele benadering van IT-beveiliging begint bij de bewustwording van personeel in mogelijke risico’s en het belang van maatregelen om die risico’s tot een minimum te beperken. Wij organiseren inhouse workshops bij bedrijven om de kennis over informatiebeveiliging bij het personeel te vergroten en hen inzicht te geven in beveiligingsmaatregelen. Inclusief een uitleg over de Wet bescherming persoonsgegevens.

Vragen?

Bel dan 010 253 59 00 om direct met een van de IT adviseurs in gesprek te gaan. Of laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

IT Advisory | Baker Tilly

Blogs, artikelen & meer

Onze IT-adviseurs klimmen regelmatig in de pen om hun visie op technologische ontwikkelingen aan het papier toe te vertrouwen. Die verkenning van de snel veranderende wereld delen wij graag met u. Bedoeld ter inspiratie voor iedereen die zich met IT bezighoudt.

IT Advisory | Baker Tilly

Automatiseringsprocessen in de cloud onder controle

Als zorgaanbieder uw IT-processen in de cloud ondergebracht? Wees bewust van mogelijke risico’s!

Bekijk deze blog

Top 10 IT-slordigheden

Ondernemingen worden steeds kwetsbaarder, omdat de afhankelijkheid van IT toeneemt. Bekijk de top 10 IT-slordigheden.

Bekijk dit nieuws

Met managementinformatie grip op uw bedrijf

Om een bedrijf goed aan te kunnen sturen is betrouwbare managementinformatie onmisbaar.

Bekijk dit nieuws
Cybersecurity II.jpg

Hoe pakt u cybercriminaliteit aan?

Met welke maatregelen kunt u uw organisatie beveiligen tegen cyberaanvallen.

Bekijk dit nieuws
Hacker.jpg

Cybersecurity: niets doen is geen optie (meer)

Cybersecurity expert Rob Havermans blogt over waarom mkb-ondernemers zich moeten wapenen tegen een cyberaanval.

Bekijk deze blog
Welkom in de wereld met Artificial Intelligence

Welkom in de wereld met Artificial Intelligence

Artificial Intelligence wordt dé trend van 2017. Maar wat is dat eigenlijk? En hoe werkt het? Angelique Koopman legt uit.

Bekijk deze blog
Cloud computing.jpg

Wet meldplicht datalekken

De Wet bescherming persoonsgegevens is uitgebreid met de Wet meldplicht datalekken. Wat betekent dat voor organisaties?

Bekijk dit nieuws

Ondernemerscollege

Hoe vergroot je de veiligheid binnen je bedrijf?

Frank Versteegh noemt zichzelf geen stuntpiloot, maar calculated risk pilot. Wat kunnen we van zijn ervaring uit de luchtvaart leren over veiligheid?