ISAE3402
Onderdeel van:

IT Advisory

ISAE3402

Als service organisatie voert u belangrijke bedrijfsprocessen voor uw opdrachtgevers uit. Om die opdrachtgevers zekerheid te verschaffen over de kwaliteit van uw dienstverlening, kunt u er voor kiezen om een assurance rapport (bijvoorbeeld ISAE3402-rapport), op te stellen en deze te laten beoordelen door een onafhankelijk auditor. Naast een stuk zekerheid richting uw huidige opdrachtgevers is het grote voordeel dat u de kwaliteit van de interne bedrijfsvoering verhoogt en dat uw organisatie zich onderscheidt ten opzichte van de concurrentie.

Er zijn vele vormen van assurance rapportages en andere certificeringen. Denk hierbij aan ISAE3402, de ISO27001-certificering voor informatiebeveiliging of een TPM (Third Party Memorandum). Met een ISAE3402 rapport (SOC 1) kunt u als serviceorganisatie laten zien, dat u maatregelen hebt getroffen om risico’s voor uw opdrachtgevers te beperken. De vraag naar een ISAE3402-verklaring neemt toe. Zeker als het gaat om financiële processen die worden uitbesteed. Steeds vaker moet u bij aanbestedingen kunnen aantonen dat u ‘in control’ bent. Een TPM is vergelijkbaar met ISAE3402, maar met name geschikt voor serviceorganisaties die niet-financiële processen uitvoeren voor opdrachtgevers.

Advies én audit
Wij kunnen u helpen bij het opstellen van de initiële rapportage en het gereed maken van uw organisatie. Zo dient een serviceorganisatie in een ISAE3402 rapport doelstellingen, processen, risico’s en maatregelen in kaart te brengen. Door risico’s zichtbaar te maken kunnen maatregelen getroffen worden om deze risico’s te elimineren of te beperken. Dit is een intensief proces, waarbij ondersteuning door mensen met ervaring tot aanzienlijke efficiency voordelen leidt. Naast advisering om tot een assurance rapport als ISAE3402 te komen, kunnen wij als onafhankelijk auditor voor u een audit uitvoeren die nodig is om het certificaat af te kunnen geven.

IT Advisory | Baker Tilly

Nieuws uit de cloud

Met inspirerende artikelen en blogs over technologische ontwikkelingen houden wij u op de hoogte en geven wij onze visie op de toepasbaarheid voor uw IT-omgeving. Wij staan niet voor niets bekend om ons pragmatisch advies. 

Welkom in de wereld met Artificial Intelligence

Welkom in de wereld met Artificial Intelligence

Artificial Intelligence wordt dé trend van 2017. Maar wat is dat eigenlijk? En hoe werkt het? Angelique Koopman legt uit.

Bekijk deze blog
Cloud computing.jpg

Wet meldplicht datalekken

De Wet bescherming persoonsgegevens is uitgebreid met de Wet meldplicht datalekken. Wat betekent dat voor organisaties?

Bekijk dit nieuws

Ondernemerscollege

Hoe vergroot je de veiligheid binnen je bedrijf?

Frank Versteegh noemt zichzelf geen stuntpiloot, maar calculated risk pilot. Wat kunnen we van zijn ervaring uit de luchtvaart leren over veiligheid?

Hoe kunnen wij u verder helpen?