Eimskip koopt 90% van Extraco in Nederland

Het IJslandse bedrijf Eimskip heeft bijna alle aandelen in het Nederlandse expeditiebedrijf Extraco gekocht. President en CEO Gylfi Sigfússon: “We willen de positie van Eimskip binnen de Europese markt versterken. Om onze groeiambities te realiseren werken we aan een M&A-strategie. Deze overname zal de eerste zijn in een reeks van overnames in Europa.”

Overname

Dick Vlasblom, Director Eimskip: “Na bij diverse eerdere M&A projecten te hebben samengewerkt met Baker Tilly Corporate Finance, hebben wij hen in 2016 wederom verzocht ons te begeleiden in het overnametraject van Extraco Internationaal Expeditiebedrijf BV. Wij hebben zeer goede ervaring met de partner, Lorijn van Leersum. Hij kent de cultuur van ons bedrijf goed en benadert de zaken altijd praktisch. In het project met Extraco heeft hij namens ons de onderhandelingen gevoerd, ons steeds goed geïnformeerd over de eventuele risico’s en ons begeleid in het juridisch proces. Tevens heeft Baker Tilly het boekenonderzoek gedaan. Ook hierover waren wij zeer tevreden, met name door de korte en bondige rapportage waarbij vooral werd gefocust op zogenaamde ‘red flags’. Bij toekomstige projecten werken wij graag weer samen met Lorijn van Leersum en zijn team.”

Begeleiding

Bij de overname werd Eimskip begeleid door Baker Tilly Berk Corporate Finance. Lorijn van Leersum, partner: “We hebben ons breed ingezet voor Eimskip. Zo hebben we de transactie gestructureerd en geholpen bij het uitonderhandelen van financiële en juridische voorwaarden en condities. Ook hebben we een due diligence onderzoek uitgevoerd op financieel, juridisch, fiscaal en HR gebied. Alle contracten zijn door ons opgesteld en afgerond. Ook hebben we een dataroom gefaciliteerd.”

Een goede keuze

Zowel Sigfússon als Dick de Weerdt, Managing Director van Extraco zijn erg te spreken over de deal. Sigfússon: “De synergiën, verhoogde diversificatie en de waardevolle ervaring van de medewerkers van Extraco zullen ons helpen om expeditie activiteiten in Nederland te versterken.” De Weerdt: “We hebben besloten om ons bij de Eimskip groep aan te sluiten omdat we overtuigd zijn dat onze klanten zullen profiteren van de uitgebreide logistiek en scheepvaart netwerk van Eimskip.”

Hulp nodig bij het realiseren van uw groeiambities?

Neem contact op met Lorijn van Leersum.

Eimskip

Eimskip, een afkorting voor Eismkipafélag Islands, werd opgericht in 1914 in IJsland. In de afgelopen eeuw is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldwijde speler. Momenteel heeft het een netwerk van 20 schepen met circa 1600 medewerkers in meer dan 50 kantoren in 19 landen.

Baker Tilly Berk Corporate Finance heeft Eimskip al meerdere keren begeleid. Bekijk hier de artikelen over de overnames van Mareco en Jac. Meisner Internationaal.

back to top