Richard van Hooijdonk | ondernemerscollege
Richard van Hooijdonk

Hoe gaat Internet of Things ons dagelijks leven veranderen?

Innovatie,Strategie
17218 views
Richard van Hooijdonk laat in zijn college zien hoe the Internet of Things de wereld op zijn kop zet. Wat te denken van een chip in je arm waarmee je automatisch deuren kunt openen en op slot doen? Of zelfrijdende auto’s die zo zijn ingericht dat er op de juiste momenten voorrang wordt verleend. Nog een stap verder: Sensoren die registreren dat het regent, zodat er automatisch meer zelfrijdende bussen de weg op gaan. De wereld is aan het veranderen en alles wordt onderdeel van the Internet of Things. In het alledaags leven wordt het mogelijk om met allerlei objecten om ons heen te verbinden. Ontdek wat de toekomst ons gaat brengen!

Richard van Hooijdonk
Richard van Hooijdonk Trendwatcher en futurist
Richard van Hooijdonk onderzoekt als futurist welke trends er grote veranderingen teweeg gaan brengen. Hiermee zorgt hij voor een wake-up call voor de toekomst. Robots, zelfrijdende auto’s, Internet of Things, blockchain, 3D-printen; Richard weet er alles van en brengt in kaart wat de invloeden van deze technologieën in bepaalde sectoren gaan zijn.

Comments

Innovatie en aansprakelijkheid: wees bewust van mogelijke risico's

Innovatie en nieuwe technologieën brengen ongekende kansen en mogelijkheden met zich mee. Anderzijds kan het ook vragen oproepen. Hoe zit het bijvoorbeeld met de aansprakelijkheid wanneer nanodeeltjes achterblijven in het lichaam?

Lees de weblog

Welkom in de wereld met Artificial Intelligence

Artificial Intelligence wordt dé trend van 2017. Maar wat is dat eigenlijk? En hoe werkt het? Angelique Koopman legt uit.

Bekijk deze pagina

Bekijk ook