Mark Tigchelaar | ondernemerscollege
Mark Tigchelaar

Hoe raak je niet meer afgeleid?

Persoonlijke ontwikkeling
15006 views
Je concentreren op het lezen van een boek is lastig wanneer je je ineens herinnert dat je nog een e-mail moet sturen of dat je nog snel een boodschap moet doen. Dagelijks is het menselijk brein meer dan 3,5 uur kwijt aan het verwerken van informatie. Niet zo gek dat er dan gedurende de dag ineens gedachten door je hoofd schieten. Gelukkig is daar breinexpert Mark Tigchelaar. Hij deelt zijn tips zodat je minder snel afgeleid bent en dus beter kunt presteren.

Mark Tigchelaar
Mark Tigchelaar Breinexpert
Al op vroege leeftijd kwam Mark Tigchelaar er achter dat hij dyslectisch is. Tijdens zijn studie psychologie ging hij aan de slag met snellezen, mindmappen en geheugentechnieken. Hier ging hij mee verder, wat uiteindelijk resulteerde in de ontwikkeling van acht breintechnieken om sneller en beter grote hoeveelheden informatie te verwerken. Deze UseClark methode deelt hij in trainingen graag met anderen.

Comments

Kun je je brein afstemmen op innovatie?

Het kost moeite als je een automatische handeling ineens anders wil uitvoeren. Paul Smit geeft tips om je brein af te stemmen op innovatie.

Bekijk het college

Bekijk ook