Hendrik-Jan Grievink | ondernemerscollege
Hendrik-Jan Grievink

Hoe technologie onze tweede natuur wordt

Innovatie
52 views

Designer Hendrik-Jan Grievink neemt je mee in de wereld van technologie en natuur. Volgens Hendrik-Jan moeten we ons beeld van de natuur aanpassen, aangezien we in een tijd leven waar de geborenen en de gemaakten door elkaar beginnen te lopen: denk aan de organen die we printen en kweekvlees. Bekijk het college van Henrik-Jan en laat je beeld over de natuur kantelen. 


Hendrik-Jan Grievink
Hendrik-Jan Grievink Designer

Hendrik-Jan Grievink is designer bij Next Nature; een internationaal netwerk waarin de samensmelting van natuur en technologie centraal staat. Neem bijvoorbeeld geprint voedsel en zelfrijdende auto’s. Wanneer zien we dit als vanzelfsprekend en wordt het onze nieuwe natuur? En hoe zorgen we ervoor dat we hierin de menselijke factor niet uit het oog verliezen? Hendrik-Jan Grievink zet mensen graag aan het denken hoe we in de toekomst willen ontwerpen, bouwen en leven.


Comments

Innovatie en aansprakelijkheid: wees bewust van mogelijke risico's

Innovatie en nieuwe technologieën brengen ongekende kansen en mogelijkheden met zich mee. Anderzijds kan het ook vragen oproepen. Hoe zit het bijvoorbeeld met de aansprakelijkheid wanneer nanodeeltjes achterblijven in het lichaam?

Lees de weblog

Bekijk ook