Giels Brouwer | ondernemerscollege
Giels Brouwer

Wat is de kracht van Big data?

Innovatie
12021 views

Een datingbureau, maar dan voor voetballers en clubs? SciSports verzamelt en analyseert gegevens van honderdduizenden voetballers, zodat de spelers aan de voor hen ideale ploeg kunnen worden gekoppeld. Het vergroot de kans op overwinningen, bespaart geld en de speler, het team en de fans worden er beter en gelukkiger van. Driedubbel win! Het college laat je de onbegrensde mogelijkheden van Big data zien.


Giels Brouwer
Giels Brouwer Chef de mission (en oprichter) SciSports

Giels Brouwer richtte in 2013 met twee van zijn medestudenten het bedrijf SciSports op. Al snel ontvingen ze voor dit initiatief de Philips Innovation Award. SciSports omvat de grootste voetbaldatabase ter wereld boordevol data van diverse websites, fora, nieuwsbronnen, databases en statistieken. Een speciaal ontwikkeld algoritme zoekt in deze database naar de beste speler voor een club. En met succes, voetbalclubs in binnen- en buitenland staan inmiddels in de rij voor de data van SciSports.


Comments

Welkom in de wereld met Artificial Intelligence

Artificial Intelligence wordt dé trend van 2017. Maar wat is dat eigenlijk? En hoe werkt het? Audit Innovation Partner Angelique Koopman legt uit.

Lees meer

Innovatie

Hallo kansen, hier innovatie. Wie kiest voor een toekomstbestendige onderneming, kiest voor vernieuwing.

Bekijk deze pagina

Bekijk ook