OOB

OOB

Een Organisatie van Openbaar Belang (OOB) heeft een zodanige omvang of neemt een zodanige functie in het maatschappelijk verkeer in, dat de belangen van grote groepen worden geraakt (denk bijvoorbeeld aan verzekeraars). Daarom wordt aan de financiële verantwoording van een OOB strenge eisen gesteld.

De controle van de jaarrekening van een OOB moet worden uitgevoerd door een accountant die in het bezit is van een OOB-vergunning, verstrekt door de Autoriteit Financiële Markten. Baker Tilly Berk is een van de tien accountantskantoren die officieel erkend is om de wettelijke controle voor een OOB uit te mogen voeren. Wij bieden echter meer dan dat. Daar waar wij geen controlerend accountant zijn, nemen wij ook graag een adviserende rol in.

Bij uw OOB zijn veel externe stakeholders betrokken, zoals financiers, beleggers, leveranciers en kredietbeoordelaars. En niet te vergeten: de maatschappij zelf. In het verleden was de rol van de accountant vrij onzichtbaar voor deze partijen. Tegenwoordig is er in de controle meer ruimte om de belangrijkste risico’s inzichtelijk te maken en de wijze waarop wij als accountant met deze risico’s zijn omgegaan. Hiermee maken we uw organisatie transparanter en kunnen we belanghebbenden net dat beetje meer bieden. Neem contact met ons op en wij vertellen u hoe wij uw OOB van dienst kunnen zijn. 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
OOB | Baker Tilly

Ondernemerscollege

Hoe vergroot je de veiligheid binnen je bedrijf?

Frank Versteegh noemt zichzelf geen stuntpiloot, maar calculated risk pilot. Wat kunnen we van zijn ervaring uit de luchtvaart leren over veiligheid?