Historie
Onderdeel van:

Over Baker Tilly Berk

Historie

In 1914 werd in Nijmegen de basis gelegd voor het Baker Tilly Berk van vandaag. Ruim een eeuw later zijn we uitgegroeid tot één van de top tien accountancy- en belastingadvieskantoren van Nederland. In de afgelopen honderd jaar werd het werk gedaan onder verschillende namen en verschillende logo's. Eén ding veranderde niet: de grote verscheidenheid aan mensen en klanten. En na ruim 100 jaar delen we nog steeds dagelijks en met veel plezier onze wijsheid met hen. Een terugblik.

1914: oprichter de heer C.A.A. Vekemans

Na 14 jaar solo in Nijmegen besloot de heer Vekemans tot een samenwerking met de heer Bothof, een in Arnhem gevestigde accountant. De nieuwe naam van het kantoor werd Vekemans & Bothof, accountants.

1941: toetreding van de heer Berk

Toen de heer Berk met zijn kantoor in Den Haag tot de maatschap toetrad, bracht dit weer een wijziging van de naam met zich mee. Aanvankelijk werd de naam Vekemans, Bothof & Co, accountants. Later werd dit Vekemans, Bothof en Berk, accountants.

1945: naamswijziging nummer vier

Met het uittreden van de heer Bothof werd de maatschap voortgezet onder de naam Vekemans & Berk, accountants. In 1953 stapte ook de heer Berk uit de maatschap. Hij besloot zijn carrière voort te zetten in het Kampense familiebedrijf BK (Berk Kampen), bekend van de kookpannen.

Jaren '80: eerste fusiegolf in de accountantswereld

Vekemans & Berk kozen bewust voor een zelfstandig voortbestaan. Er werd een aparte tak opgezet voor belastingadvisering (Ypenburg & Co) en een speciale AA-tak (Hendriks 't Hooft & Co).

1992: naamswijziging naar Accountants en Belastingadviseurs Berk

Met deze algehele naamswijziging werd de naam Vekemans losgelaten. In het jaar 2001 volgt nog een kleine aanpassing: de officiële naam van onze organisatie werd Berk, waar nodig gevolgd door de toevoeging Accountants en Belastingadviseurs. Ook is sinds 1 januari 2008 de rechtsvorm van Berk gewijzigd in een naamloze vennootschap.

1 februari 2011: Baker Tilly Berk

Opnieuw een naamswijziging. Eén die recht doet aan onze positie op de internationale en nationale markt. We zijn weliswaar regionaal dichtbij, maar overal landelijk actief en bovendien lid van een internationaal samenwerkende organisatie: Baker Tilly International.

2014: 100 jaar!

In 2014 bestond Baker Tilly Berk honderd jaar. We hebben onze verjaardag uitgebreid gevierd. Met klanten en collega's, omdat deze mijlpaal alleen mogelijk was met de inzet van alle collega's en de waardering van onze klanten.

Geschiedenis Baker Tilly Berk Nijmegen
Over BTB Historie

Nieuws over Baker Tilly Berk

Onze organisatie is volop in beweging. Dat geldt ook voor het speelveld waarin wij ons begeven. Regelmatig is er nieuws te melden. Persberichten en nieuws over Baker Tilly Berk of uit het internationale netwerk waar wij deel van uit maken leest u hiernaast.

Drie nieuwe partners bij Baker Tilly Berk

David Zijlmans, Maurice van Slooten en Aloys Vonk toegetreden tot partnercorps.

Baker Tilly Berk benoemt Anneke van Zanen-Nieberg RA als bestuursvoorzitter

Algemeen directeur Audit Dienst Rijk stapt over naar accountantspraktijk.

Bekijk dit persbericht

BNR & Baker Tilly Berk verkennen The Next Step van groei

Baker Tilly Berk en BNR verkennen de uitdagingen van ondernemers in de volgende fase van hun bedrijf.

Bekijk dit nieuws

Reactie op AFM onderzoek OOB-accountantsorganisaties

Baker Tilly Berk zet uitvoering en implementatie verbetermaatregelen onverminderd door.

Bekijk dit persbericht

Baker Tilly Berk werft externe bestuursvoorzitter

Arno van der Heijden treedt met ingang van 1 juli 2017 af als bestuursvoorzitter. De wervingsprocedure voor externe bestuursvoorzitter is gestart.

Bekijk dit persbericht

Mindset: Audit Innovation

Als organisatie zoeken we continu naar mogelijkheden om onze dienstverlening te verbeteren en nog beter aan te laten sluiten bij de ontwikkelingen in onze digitale samenleving.

Bekijk deze blog

Omzet Baker Tilly Berk 2016 stijgt met 7% naar € 90,7 miljoen

In alle service lines is in 2016 omzetgroei gerealiseerd, de groei in de auditpraktijk en in de advisering waren het sterkst.

Bekijk dit persbericht

Nieuwe partner Baker Tilly Berk in Rotterdam

Harry van den Burg is per 1 februari 2017 gestart als partner RA.

Bekijk dit persbericht

Baker Tilly Berk kiest voor nieuwe applicatie documentbeheer

Nieuwe applicatie draagt bij aan het optimaliseren van het documentenbeheer.

Bekijk dit persbericht

Hoe kunnen wij u verder helpen?