Privacywet AVG
Onderdeel van:

Personeel

Privacywet AVG

Om persoonlijke informatie beter te beschermen zijn bedrijven per 25 mei 2018 verplicht de Algemene Verordening Gegevensbescherming (ook wel bekend als AVG) toe te passen. Met deze nieuwe Europese regelgeving gaan er strengere regels gelden voor het beschermen van persoonsgegevens. Zoals de gegevens in het personeelsdossier van uw medewerkers. De nieuwe regels gelden ook voor de interne controle op ziekteverzuim, gebruik van internet en e-mail, social media en cameratoezicht op de werkvloer.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming stelt bijvoorbeeld als voorwaarde dat een personeelsdossier niet meer gegevens mag bevatten, dan die gegevens die noodzakelijk zijn voor de uitvoering van de arbeidsovereenkomst. Werkgevers die niet aan deze regels voldoen, kunnen op de vingers worden getikt door de Autoriteit Persoonsgegevens. Met hoge boetes tot gevolg. Deze boetes voorkomt u door in uw personeelsadministratie minimaal aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Zorg voor de juiste gegevens
    U bent als werkgever verantwoordelijk voor de juistheid en nauwkeurigheid van de gegevens in het personeelsdossier.
  • Noodzakelijke gegevens in personeelsdossier
    In het personeelsdossier mogen niet meer gegevens worden vastgelegd, dan nodig is. Daarnaast geldt dat die gegevens ter zake moeten doen.
  • Medewerkers informeren
    Zorg voor transparantie richting uw medewerkers over welke gegevens u verzameld en waarom u deze gegevens nodig heeft.
  • Gegevens goed beveiligen
    U heeft als werkgever de plicht om persoonsgegevens van uw medewerkers goed te beveiligen, zodat ze niet verloren kunnen gaan of in verkeerde handen terechtkomen.
  • Bewaartermijn gegevens beperkt
    De persoonsgegevens van uw medewerkers mag u niet langer bewaren dan noodzakelijk.
  • Medewerker heeft recht op inzage
    Medewerkers moeten de mogelijkheid hebben om het gehele personeelsdossier in te zien, eventueel gegevens te corrigeren en/of gegevens te laten verwijderen.  

Training Algemene Verordening Gegevensbescherming

Op 13 maart (Zwolle) en 29 maart (Eindhoven) organiseren arbeidsrechtjuristen Lisa Pieters en Simone Koolwijk een training. In deze training leert u wat volgens de AVG wel mag en wat echt niet kan en lichten we de Wet Meldplicht Datalekken toe.

Meld u nu aan voor de training

Op tijd klaar voor AVG

Zorg dat uw personeelsadministratie vóór de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming aan de nieuwe eisen voldoet. Hulp nodig om dit vóór 25 mei 2018 te realiseren? Wij zetten onze expertise graag in om u daar bij te helpen. Neem contact op met Simone Koolwijk of Daniëlle de Waal-Pot en zij maken inzichtelijk wat de Algemene Verordening Gegevensbescherming voor uw organisatie betekent en ondersteunen bij het doorvoeren van benodigde aanpassingen. 

Meld u aan voor de nieuwsbrief
Personeel | Baker Tilly Berk

Meer over AVG

Benieuwd wat er allemaal verandert op het gebied van de Algemene Verordening Gegevensbescherming? In onze blogs en nieuwsberichten bespreken we de laatste ontwikkelingen én bieden we oplossingen waar u mee aan de slag kunt.

AVG: belangrijkste nieuwe rechten van werknemers

AVG: belangrijkste nieuwe rechten van werknemers

Bereid u als werkgever goed voor op de belangrijkste nieuwe rechten van werknemers rondom privacy.

Bekijk dit nieuws
Documenten 2.jpeg

AVG: wat is mijn informatieplicht als werkgever?

Informeer uw nieuwe en bestaande werknemers over wat er met hun persoonsgegevens gebeurt.

Bekijk dit nieuws
Geen concurrentiebeding, toch optreden tegen concurrentie?

Geen concurrentiebeding, toch optreden tegen concurrentie?

Wanneer er sprake is van onrechtmatige concurrentie, kan toch opgetreden worden tegen concurrentie van de werknemer tijdens of na het einde van het dienstverband.

Bekijk dit nieuws

Latere motivatie concurrentiebeding is niet rechtsgeldig

Heeft u hulp nodig bij het opstellen van een gedegen en grondig gemotiveerd concurrentiebeding?

Bekijk dit nieuws
Carin en Steve op bank

Hoe los je een arbeidsconflict écht op?

Carin Welters verkent met mediator Steve Whittaker de rol van mediation bij arbeidsconflicten.

Bekijk deze blog

Prinsjesdag 2016: de personele plannen

De belangrijkste plannen op personeelsgebied hebben wij op een rij gezet voor u.

Bekijk dit nieuws

Doorstart na faillissement en opvolgend werkgeverschap

Opgebouwde dienstjaren van werknemers lopen door als zij in dienst treden bij een ‘opvolgend werkgever’.

Bekijk dit nieuws

Ondernemerscollege

Hoe krijg je ondernemende medewerkers?

Ondernemende medewerkers nemen initiatief, denken mee en zijn bereid net dat ene stapje extra te zetten. Hoe krijg je jouw medewerkers zover?

Cristel van de Ven

Bekijk alle colleges

Hoe kunnen wij u verder helpen?